Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ «17 Ν»
Ενταση από σχόλιο της εισαγγελέα

Τον Π. Τσελέντη «έδειξε» χτες αυτόπτης μάρτυρας ως δράστη της δολοφονίας του αστυφύλακα Χ. Μάτη κατά τη διάρκεια ληστείας υποκαταστήματος της Εθνικής το 1984 στα Πετράλωνα. Επίσης, υποστήριξε ότι ο Δ. Κουφοντίνας έμοιαζε με τον ψεύτικο αστυνομικό που είχε πάρει μέρος στη ληστεία.

Συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια της δίκης για την υπόθεση της «17 Ν», ο τότε ταμίας του υποκαταστήματος Γ. Κάσιος, δηλώνοντας ότι έχουν περάσει πολλά χρόνια από το συμβάν, είπε, κοιτάζοντας προς την πλευρά των κατηγορουμένων, πως «πολύ περισσότερο μοιάζει ο Τσελέντης με αυτόν που πυροβόλησε, ενώ ο Κουφοντίνας φέρνει πιο πολύ από τους άλλους με τον ψευτοαστυνομικό». Πρόσθεσε πως ο Χ. Ξηρός δεν ήταν στη ληστεία. Σύμφωνα με την πρωτόδικη απόφαση, ο Π. Τσελέντης έχει καταδικαστεί γι' αυτήν την υπόθεση ως απλός συνεργός, ο Χ. Ξηρός ως συναυτουργός και ο Δ. Κουφοντίνας ως συναυτουργός.

Ενταση προκλήθηκε κατά τη διάρκεια της διαδικασίας όταν η εισαγγελέας Ε. Κουτζαμάνη, σχολιάζοντας τους αυτόπτες μάρτυρες Αγγελική Δαβίλα και Νίκο Ματζώνη που κατέθεσαν χτες, είπε ότι «όλοι φοβηθήκατε τα όπλα και κανείς δεν είδε τίποτα». Τότε ο συνήγορος της πολιτικής αγωγής Σ. Γεωργίου ανέφερε πως με τα λόγια της η εισαγγελέας ακυρώνει όλη τη διαδικασία και τις καταθέσεις περνώντας το σενάριο της «Αντιτρομοκρατικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ