Σάββατο 11 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ
Τιμολόγια... λησταρχείου

Κοστολόγησαν εικοσάλεπτη επίσκεψη με 245 ευρώ!

Ως λησταρχεία, που κυριολεκτικά γδύνουν όσους βρίσκονται σε ανάγκη, λειτουργούν οι διάφορες ιδιωτικές κλινικές και νοσοκομεία που δραστηριοποιούνται στην ιδιωτική αγορά Υγείας. Με τον πιο στυγνό τρόπο και έχοντας σαν αποκλειστικό σκοπό τη συνεχή αύξηση των υπερκερδών τους, έχουν καθιερώσει τόσο τσουχτερά τιμολόγια που προκαλούν οργή και αγανάχτηση σε εκείνους που εξαναγκάζονται να απευθυνθούν για οποιαδήποτε βοήθεια. Λόγος γίνεται για τιμές που ξεπερνούν την ίδια τη λογική σε τέτοιο βαθμό, που ο καθένας καταλαβαίνει το όργιο της εμπορευματοποίησης και της αισχοκέρδειας.

Ολα αυτά όμως δε φτάνει κανείς να τα λέει, πρέπει να προσκομίζει και τα ανάλογα στοιχεία. Ιδού λοιπόν και τα στοιχεία:

Οδηγός αυτοκινήτου, την Τρίτη, 1η του μήνα, ενεπλάκη σε μικρής έκτασης τροχαίο. Κατά το τρακάρισμα «ταρακουνήθηκε» με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί πόνος, «πιάσιμο» στο σβέρκο. Για καλό και για κακό, «μπήκε» στο «ΥΓΕΙΑ» της οδού Κηφισίας που ήταν δίπλα, για μια πρόχειρη εξέταση, περισσότερο για να φύγει κάθε υποψία ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι σοβαρό. Η εξέταση, που περιλάμβανε ορθοπεδική και χειρουργική εξέταση και ακτινογραφία, έγινε, η γνωμάτευση έδειξε «κάκωση αυχενικής μοίρας», χορηγήθηκε υφασμάτινο κολάρο, και μετά από κάνα 20λεπτο οι γιατροί ευχόμενοι «περαστικά», τον προέτρεψαν να περάσει από... το ταμείο.

Οι υπολογιστές δούλεψαν στο φουλ και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα παραδόθηκε στον ασθενή ο λογαριασμός: 245 ευρώ και 33 λεπτά!!!

Για ένα περιστατικό 20-25 λεπτών, που αντιμετωπίστηκε με δύο ακτινογραφίες, μια ιατρική εξέταση ρουτίνας και ένα αυχενικό κολάρο, το «ΥΓΕΙΑ» ζήτησε και εισέπραξε 245 ευρώ και 33 λεπτά!!!

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι το ποσό αυτό συγκεντρώθηκε επειδή το νοσοκομείο χρέωσε:

  • ορθοπεδική εξέταση 63,19 ευρώ
  • χειρουργική εξέταση 63,19 ευρώ
  • Ακτινογραφία 82,67 ευρώ
  • αυχενικό κολάρο 33,08 (!!!) ευρώ

Βέβαια, με βάση τα όσα ισχύουν στην... ευνομούμενη κοινωνία μας, ουδείς έχει δικαίωμα να αμφισβητήσει ή να διαμαρτυρηθεί για τα τιμολόγια του «ΥΓΕΙΑ» και οποιασδήποτε παρόμοιας επιχείρησης. Ούτε ο ασθενής που με αυτά τα ποσά του έρχεται ο ουρανός σφοντύλι, ούτε τα ασφαλιστικά ταμεία που χρεοκοπούν, πληρώνοντας τέτοιου είδους τιμολόγια. Για το κράτος, ούτε λόγος να γίνεται, αφού φυτώριο για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον κλάδο της Υγείας, είναι η κυβερνητική πολιτική της συνεχούς υποβάθμισης της δημόσιας Υγείας και οι ποικίλες διευκολύνσεις για την ανάπτυξη παρόμοιων μονάδων παραγωγής... κερδών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ