ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
Σελ. /32
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΑΪΑ
Ανάπτυξη με ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Συνέντευξη Τύπου - απάντηση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σχετικά με δηλώσεις του ΥΠΕΘΟ σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Δ. Ελλάδας στην Πάτρα

H κυβερνητική πολιτική, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ χτες, ήταν και είναι σταθερά στοχοπροσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου και γι' αυτό είναι παράγοντας όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων. Εξυπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Την επισήμανση αυτή έκανε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, απαντώντας στα περί ανάπτυξης που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την ομιλία του ΥΠΕΘΟ Γ. Αλογοσκούφη στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Εκ μέρους της ΝΕ Αχαΐας τη συνέντευξη έδωσε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ και ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, επισημάνθηκε, είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, του ρόλου των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ, ταυτόχρονα διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες και η ανισόμετρη ανάπτυξη στην περιφέρεια. Η κυβερνητική πολιτική έρχεται να επιταχύνει την υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής της Λισαβόνας, αυτό υπηρετεί το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του κεφαλαίου και γι' αυτό ανατρέπει εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα που υπηρετεί και η γνωστή οδηγία Μπολκεστάιν, τονίστηκε.

Ειδικότερα για την Πάτρα, υπογραμμίστηκε, τα ίδια ακριβώς υπηρετούν τα έργα που εξάγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης, όπως π.χ. μείωση φορολογικών συντελεστών, επιδότηση του κεφαλαίου, συμπράξεις του δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα, πανάκριβα έργα που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια και δημιουργία υποδομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλά και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας κλπ.

Το ΚΚΕ, αντίθετα, τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας, υπογραμμίζει ότι διέξοδος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η ανάπτυξη που έχει σκοπό και στόχο τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Κι αυτό μπορεί να γίνει με μόνιμη και σταθερή δουλιά, με ικανοποιητικό εισόδημα και αντίστοιχο ελεύθερο χρόνο, με δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με παροχές υψηλού επιπέδου και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία κλπ.

Καταλήγοντας η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, υπογραμμίζει πως αυτά μπορούν να επιτευχθούν στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας που προωθείται με την αποδυνάμωση σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των φορέων που στηρίζουν και προωθούν τις επιλογές της πλουτοκρατίας, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων της «αριστερής» ΣΥΝαίνεσης που καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ και των μονοπωλίων, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
«Κοινή γλώσσα» με τον Κ. Παπούλια

Ταύτιση απόψεων όσον αφορά τη «λύση»" του Μεσανατολικού σημειώθηκε μεταξύ του Κ. Παπούλια και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Κατσάβ, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη Χαμάς να «συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

«Συμφωνήσαμε ότι βασικός στόχος είναι η συνύπαρξη δύο κρατών: ενός ασφαλούς Ισραήλ και μιας δημοκρατικής Παλαιστίνης, που θα συμβιώνουν με σχέση καλής γειτονίας με τα κράτη της περιοχής σε μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία που θα μεταμορφώσει το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», τόνισε ο Ελληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο. Αφού χαιρέτισε την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στην Παλαιστίνη έσπευσε να στείλει μήνυμα προσαρμογής στη Χαμάς: «Πιστεύω ότι η Χαμάς θα πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και να δεχτεί τις θέσεις που εκφράστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε. Ανέφερε ακόμα ότι στο θέμα της τρομοκρατίας είναι «κοινή η θέση» μεταξύ των δύο χωρών «για καταδίκη της απ' όπου και αν προέρχεται».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, τόνισε ότι «οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο», εκφράζοντας μάλιστα φόβους ότι «οι τελευταίες εξελίξεις με τις εκλογές στην Παλαιστινιακή Αρχή και την επικράτηση της Χαμάς δε θα βοηθήσουν, αλλά αντιθέτως θα μας πάνε 12 χρόνια πίσω». Παράλληλα χαιρέτισε τη Διακήρυξη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς επίσης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με το θέμα της Χαμάς. «Το Ισραήλ - τόνισε - δε θα ανεχθεί τη συνέχιση της τρομοκρατίας από τη Χαμάς, ούτε πρόκειται το Ισραήλ να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με μία Χαμάς η οποία δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ». Και συμπλήρωσε: «Εάν η Χαμάς αλλάξει την πολιτική της, τότε το Ισραήλ θα έρθει σε επαφή με τη Χαμάς».

ΚΟΖΑΝΗ
Συζήτηση «για την ιδεολογική διαπάλη»

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου «Ο Σύγχρονος Δεξιός Οπορτουνισμός» από τις εκδόσεις «Σύγχρονη Εποχή», η ΝΕ Κοζάνης του ΚΚΕ και το ΝΣ Κοζάνης της ΚΝΕ διοργανώνουν εκδήλωση - συζήτηση με θέμα: «Η σύγχρονη ιδεολογική διαπάλη». Θα γίνει την Κυριακή 19 του Φλεβάρη στις 11 το πρωί, στην αίθουσα Συνελεύσεων του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης. Θα μιλήσει ο Αποστόλης Παππάς, μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ.

Η πίτα της «Δημοκρατικής Μέριμνας»

Η «Δημοκρατική Μέριμνα» πραγματοποιεί εκδήλωση για την κοπή της πίτας της σήμερα Τετάρτη, στις 6 μ.μ., στην αίθουσα της Ομοσπονδίας Λογιστών, Κάνιγγος 27, 5ος όροφος.

Συνεστίαση της ΠΕΔΥΕ

Η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ) διοργανώνει την ετήσια συνεστίασή της το Σάββατο 18 του Φλεβάρη στις 8.30 μ.μ. στο «Γκριν Παρκ» (Μαυρομματαίων 22). Πληροφορίες για κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα της ΠΕΔΥΕ, 210.3827.303 και 210.3843.444.

Εκδηλώσεις Επιτροπών Ειρήνης

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Αλίμου και το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ διοργανώνουν την Κυριακή 19 Φλεβάρη, στις 11 π.μ., στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου (Ιωνίας 96), εκδήλωση με θέμα το αντικομμουνιστικό μνημόνιο. Θα ακολουθήσει η κοπή της πίτας.

-- Η Επιτροπή Ειρήνης Καισαριανής διοργανώνει τη Δευτέρα 20 Φλεβάρη, στις 6.30 μ.μ., στο Δημαρχείο (Κλαζομενών και Βρυούλων), εκδήλωση με θέμα «Αντικομμουνιστικό μνημόνιο - Εξελίξεις στα Βαλκάνια και τη Μέση Ανατολή». Θα μιλήσει ο Ν. Φωτιάδης, αντιπρόεδρος της ΕΕΔΥΕ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ