Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ
«Κοινή γλώσσα» με τον Κ. Παπούλια

Ταύτιση απόψεων όσον αφορά τη «λύση»" του Μεσανατολικού σημειώθηκε μεταξύ του Κ. Παπούλια και του Ισραηλινού ομολόγου του Μοσέ Κατσάβ, στέλνοντας ταυτόχρονα μήνυμα στη Χαμάς να «συμμορφωθεί» με τις υποδείξεις της ΕΕ και των ΗΠΑ.

«Συμφωνήσαμε ότι βασικός στόχος είναι η συνύπαρξη δύο κρατών: ενός ασφαλούς Ισραήλ και μιας δημοκρατικής Παλαιστίνης, που θα συμβιώνουν με σχέση καλής γειτονίας με τα κράτη της περιοχής σε μια δημιουργική και αναπτυξιακή πορεία που θα μεταμορφώσει το πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής», τόνισε ο Ελληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας στις δηλώσεις που έγιναν μετά τη συνάντηση στο προεδρικό Μέγαρο. Αφού χαιρέτισε την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών στην Παλαιστίνη έσπευσε να στείλει μήνυμα προσαρμογής στη Χαμάς: «Πιστεύω ότι η Χαμάς θα πρέπει να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί και να δεχτεί τις θέσεις που εκφράστηκαν από την Ευρωπαϊκή Ενωση», είπε. Ανέφερε ακόμα ότι στο θέμα της τρομοκρατίας είναι «κοινή η θέση» μεταξύ των δύο χωρών «για καταδίκη της απ' όπου και αν προέρχεται».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Ισραήλ που πραγματοποιεί πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας, τόνισε ότι «οι σχέσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στην Παλαιστινιακή Αρχή είναι σε πολύ κρίσιμο σημείο», εκφράζοντας μάλιστα φόβους ότι «οι τελευταίες εξελίξεις με τις εκλογές στην Παλαιστινιακή Αρχή και την επικράτηση της Χαμάς δε θα βοηθήσουν, αλλά αντιθέτως θα μας πάνε 12 χρόνια πίσω». Παράλληλα χαιρέτισε τη Διακήρυξη του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, καθώς επίσης και της Ευρωπαϊκής Ενωσης σχετικά με το θέμα της Χαμάς. «Το Ισραήλ - τόνισε - δε θα ανεχθεί τη συνέχιση της τρομοκρατίας από τη Χαμάς, ούτε πρόκειται το Ισραήλ να πραγματοποιήσει διαπραγματεύσεις με μία Χαμάς η οποία δεν αναγνωρίζει το κράτος του Ισραήλ». Και συμπλήρωσε: «Εάν η Χαμάς αλλάξει την πολιτική της, τότε το Ισραήλ θα έρθει σε επαφή με τη Χαμάς».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ