Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ
Περίσσευμα υποκρισίας και «αντιδεξιές» κορόνες

Με την υποκρισία να περισσεύει στις δηλώσεις του και την υιοθέτηση «αντιδεξιών» κορονών για τη δημιουργία εντυπώσεων, υποδέχτηκε ο Γ. Παπανδρέου τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης, αφού προηγουμένως είχε ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ είναι υπέρμαχο των «πραγματικών μεταρρυθμίσεων», καλώντας ουσιαστικά την κυβέρνηση να προχωρήσει στην προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων.

Μάλιστα, ο Γ. Παπανδρέου επέλεξε να προχωρήσει σε δηλώσεις πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού, προεξοφλώντας τη συναίνεση του ΠΑΣΟΚ στην πολιτική της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι και το νέο κυβερνητικό σχήμα θα συνεχίσει με μεγαλύτερη ένταση την εφαρμογή της αντιλαϊκής πολιτικής με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων.

Βέβαια, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την πλήρη ταύτιση του κόμματός του με τις στρατηγικές επιλογές της κυβέρνησης, τη «βάφτισε» για ακόμη μια φορά «άλλο δρόμο» με «πραγματικές μεταρρυθμίσεις». Μεταρρυθμίσεις, που, όπως ισχυρίστηκε, θα δίνουν «προοπτική στη νέα γενιά» και θα προσφέρουν «αλληλεγγύη και ανθρωπιά για τα ασθενέστερα κοινωνικά στρώματα», με «σεβασμό και σιγουριά για την ασφάλεια και τα δημοκρατικά δικαιώματα του κάθε πολίτη», μέσα από «μια άλλη αντίληψη εξουσίας»...

Ο Γ. Παπανδρέου προέβλεψε, επίσης, ότι με τον ανασχηματισμό «ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την κυβέρνηση της ΝΔ», ενώ πρόσθεσε ότι «η κυβέρνηση Καραμανλή παραμένει κυβέρνηση Καραμανλή», με «δεξιά αντίληψη», στην οποία κυριαρχεί η «μικροκομματική εξυπηρέτηση συμφερόντων και η κομματικοκρατία».

Εντελώς δημαγωγικά, ο Γ. Παπανδρέου και αφού προηγουμένως είχε ταχτεί με την αναγκαιότητα της προώθησης των αντεργατικών «αλλαγών», ανέφερε ότι και μετά τον ανασχηματισμό «παραμένει η επίθεση απέναντι στην παραγωγική Ελλάδα και στους εργαζόμενους», παραμένουν «τα αδιέξοδα του Ελληνα πολίτη, η ακρίβεια, η ανεργία, η αδιαφάνεια, η ασυδοσία, η νέα φτώχεια, η έλλειψη προοπτικής». Ολα αυτά, βέβαια, τα απέδωσε στους ...κακούς χειρισμούς της κυβέρνησης και στην «αποτυχημένη οικονομική πολιτική» της.

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις ευθύνες «της κυβέρνησης και του κ. Καραμανλή στο μεγάλο ζήτημα των υποκλοπών» και πρόσθεσε ότι και μετά τον ανασχηματισμό «παραμένει η ανασφάλεια από την καταπάτηση κοινωνικών δικαιωμάτων».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε συγχρόνως ότι «η ανασχηματισμένη και ανακυκλωμένη κυβέρνηση του κ. Καραμανλή δε δίνει νέα ελπίδα» και ότι «τα επικοινωνιακά τεχνάσματα έχουν κουράσει τον ελληνικό λαό», για να καταλήξει το συμπέρασμα ότι «η κυβέρνηση αποδεικνύει ότι δεν ίσταται στο ύψος των περιστάσεων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ