Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ
Βραδινό «διάγγελμα» εξαπάτησης

Με «διάγγελμα» εξωραϊσμού της αντιλαϊκής πολιτικής του και εξαπάτησης των λαϊκών μαζών συνόδευσε τον ανασχηματισμό ο Κ. Καραμανλής, επιχειρώντας μάλιστα να πείσει ότι οι αντιδραστικές μεταρρυθμίσεις είναι μονόδρομος, αλλά στο τέλος θα αποδώσουν καρπούς για τους οικονομικά ασθενέστερους!

Στη δήλωση που έκανε σε «εθνικό δίκτυο» στη διάρκεια των βραδινών δελτίων ειδήσεων ο πρωθυπουργός δήλωσε «ευαίσθητος» για τα προβλήματα των λαϊκών στρωμάτων και εμφανίστηκε να «στενοχωριέται» επειδή τάχα μέχρι τώρα δεν μπόρεσε να κάνει περισσότερα για τους μη έχοντες(!).

«Προσωπικά, νιώθω τεράστιο βάρος που δεν υπάρχουν, στο στάδιο αυτό, μεγαλύτερα περιθώρια για άμεση στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων και ειδικά των συνταξιούχων», δήλωσε με τεθλιμμένο ύφος. Στο ίδιο μήκος κύματος παραδέχτηκε ότι «ορισμένες από τις αποφάσεις που εφαρμόζουμε δεν είναι, για την ώρα, ευχάριστες», αλλά διαβεβαίωσε ότι «πρόκειται να αποδώσουν καρπούς για όλους. Κυρίως μάλιστα για εκείνους που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη»(!). Κυρίως όμως προσπάθησε να πείσει ότι η «διαρκής ευημερία για όλους» θα έρθει ως αποτέλεσμα της απάνθρωπης πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνησή του, που δε δίστασε να παρουσιάσει ως «κάτι καινούριο που γεννιέται»(!).

Ο Κ. Καραμανλής ήταν ξεκάθαρος για τους στόχους του ανασχηματισμού. «Το νέο κυβερνητικό σχήμα έχει ένα σκοπό: Να προχωρήσει ακόμα πιο αποφασιστικά, πιο γρήγορα τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος: Στο Κράτος, την Οικονομία, την Παιδεία, την Υγεία. Και πρώτ' απ' όλα, στις αλλαγές που νομοθετήσαμε για τις ΔΕΚΟ», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ξεκαθάρισε ότι «η στρατηγική των μεταρρυθμίσεων είναι κομβικής σημασίας» και θα συνεχιστεί «με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και ακόμα εντονότερους ρυθμούς». Υπερασπιζόμενος τις αντιδραστικές αλλαγές, αναμάσησε το γνωστό παραμύθι ότι μέσα από αυτές «θα περιοριστεί η φοροδιαφυγή, θα δημιουργηθούν νέες ευκαιρίες επενδύσεων και νέες θέσεις εργασίας»(!). Ισχυρίστηκε ότι αποτελούν μονόδρομο και υποστηρίζονται από την κοινωνία... «Στο επόμενο διάστημα, οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχιστούν αποφασιστικά και με επιταχυνόμενους ρυθμούς. Γιατί οι μεταρρυθμίσεις που προωθούμε δεν υπηρετούν ιδεολογίες. Υπηρετούν τον τόπο. Υπηρετούν την κοινωνία. Υπηρετούν τις πραγματικές ανάγκες των πολιτών», υποστήριξε αντιστρέφοντας πλήρως την πραγματικότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ