Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Προκλητική η τσέχικη κυβέρνηση

Ερώτηση της Διαμάντως Μανωλάκου στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την προσπάθεια απαγόρευσης της Κομμουνιστικής Ενωσης Νεολαίας Τσεχίας

Ερώτηση προς το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο με θέμα τις απειλές της τσέχικης κυβέρνησης για απαγόρευση της Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας, καθώς «προβάλλει την αντίληψη της ταξικής πάλης, του μαρξισμού-λενινισμού και της βίαιης επανάστασης», με παράλληλη απαίτηση να αλλάξει το πρόγραμμα και το καταστατικό της, απηύθυνε η ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, Διαμάντω Μανωλάκου.

Σημειώνοντας ότι μία τέτοια απόφαση είναι ενάντια στο νεολαιίστικο κίνημα και ολόκληρο το λαό της χώρας, εντάσσεται στη γενικότερη αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη, και επιδιώκει το χτύπημα λαϊκών δικαιωμάτων και ελευθεριών, η Δ. Μανωλάκου στην Ερώτησή της τονίζει χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση της Τσεχίας επεμβαίνει αυθαίρετα και απειλεί να σταματήσει η λειτουργία της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας (KSM), με στόχο τη χειραγώγηση του νεολαιίστικου κινήματος της χώρας. Κριτήριο γι' αυτή την ωμή προκλητική επέμβαση της τσέχικης κυβέρνησης ενάντια στην KSM είναι οι ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις της οργάνωσης και η μεγάλη απήχηση που έχει στη νεολαία. Η επίθεση στην KSM ουσιαστικά επεκτείνεται στο ΚΚ Βοημίας Μοραβίας (Τσεχίας), το οποίο έχει μεγάλη πολιτική δράση και εκπροσωπείται με 6 μέλη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Αυτές οι ενέργειες εντάσσονται στην αντικομμουνιστική εκστρατεία που βρίσκεται σε εξέλιξη και απορρίπτονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των λαών. Τι μέτρα πρόκειται να πάρει το Συμβούλιο προκειμένου να εξασφαλιστούν η λειτουργία της Ενωσης Κομμουνιστικής Νεολαίας Τσεχίας και γενικότερα οι βασικές δημοκρατικές ελευθερίες για την τσέχικη νεολαία;».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ