Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
«Προχωρημένα προγράμματα»...

Γρηγοριάδης Κώστας

Θα εφαρμόσει νέα, «πιο προχωρημένα προγράμματα» στο υπουργείο Υγείας, είπε χτες ο Δ. Αβραμόπουλος, αποχαιρετώντας το υπουργείο Τουρισμού. Δεν εξήγησε, όμως, από τι θα είναι πιο προχωρημένα τα προγράμματα αυτά.

Πάντως, αν είχε κατά νου τα έργα βιτρίνας και τα ...κάγκελα, όταν ήταν δήμαρχος της Αθήνας, έπεσε διάνα. Αυτό είναι που χρειάζεται σήμερα και μια καθωσπρέπει κυβέρνηση «μεταρρυθμίσεων». Καλλωπισμός στις εισόδους των νοσοκομείων και ευπρεπισμός στα μαγειρεία και, ταυτόχρονα, να μπει μετά το ΕΣΥ ένα ...«ΑΕ», για να γίνει «ΕΣΥ ΑΕ» και στη συνέχεια να επιταχυνθούν οι «συμπράξεις» με τους ιδιώτες, ώστε να ανοίξουν εντελώς οι κερκόπορτες.

Βέβαια, η εντεινόμενη εμπορευματοποίηση της Υγείας ήταν και παραμένει ο βασικός άξονας της κυβερνητικής πολιτική. Αυτό που θα παίξει τώρα ρόλο είναι η προσωπική ...«πινελιά»! Ετσι, ίσως, να είναι ο κατάλληλος άνθρωπος στην κατάλληλη θέση. Η συνεχής υποβάθμιση του δημόσιου συστήματος Υγείας και οι συνεχώς αυξανόμενες δαπάνες που καλούνται να πληρώνουν οι ενδιαφερόμενοι, ακόμα και στα κρατικά νοσοκομεία, προϋποθέτει κατ' αρχήν πολύ μπλα - μπλα, για να αποκρυβεί η ουσία της πολιτικής που σπρώχνει τον κοσμάκη στα ιδιωτικά νοσοκομεία, όπου τον γδέρνουν κανονικά, με τις ευλογίες των κυβερνώντων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ