Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΑΧΑΪΑ
Ανάπτυξη με ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών

Συνέντευξη Τύπου - απάντηση της ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ σχετικά με δηλώσεις του ΥΠΕΘΟ σε εκδήλωση του Συνδέσμου Βιομηχάνων Δ. Ελλάδας στην Πάτρα

H κυβερνητική πολιτική, τόσο της ΝΔ όσο και του ΠΑΣΟΚ χτες, ήταν και είναι σταθερά στοχοπροσηλωμένη στην εξυπηρέτηση των αναγκών του κεφαλαίου και γι' αυτό είναι παράγοντας όξυνσης των λαϊκών προβλημάτων. Εξυπηρετεί την καπιταλιστική ανάπτυξη στην περιοχή μας. Την επισήμανση αυτή έκανε χτες σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, απαντώντας στα περί ανάπτυξης που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ με αφορμή την ομιλία του ΥΠΕΘΟ Γ. Αλογοσκούφη στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχάνων Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.

Εκ μέρους της ΝΕ Αχαΐας τη συνέντευξη έδωσε ο Διονύσης Αρβανιτάκης, μέλος της ΚΕ και Γραμματέας της ΝΕ και ο Ανδρέας Αντωνόπουλος, μέλος της ΝΕ Αχαΐας.

Τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής, επισημάνθηκε, είναι η ενίσχυση της κερδοφορίας του κεφαλαίου, του ρόλου των μονοπωλιακών ομίλων, ενώ, ταυτόχρονα διευρύνθηκαν οι κοινωνικές ανισότητες και η ανισόμετρη ανάπτυξη στην περιφέρεια. Η κυβερνητική πολιτική έρχεται να επιταχύνει την υλοποίηση της αντιλαϊκής στρατηγικής της Λισαβόνας, αυτό υπηρετεί το Εθνικό Πρόγραμμα Μεταρρυθμίσεων που υλοποιεί τις αναγκαίες αναδιαρθρώσεις για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη στήριξη της επιχειρηματικότητας του κεφαλαίου και γι' αυτό ανατρέπει εργατικές κατακτήσεις και δικαιώματα που υπηρετεί και η γνωστή οδηγία Μπολκεστάιν, τονίστηκε.

Ειδικότερα για την Πάτρα, υπογραμμίστηκε, τα ίδια ακριβώς υπηρετούν τα έργα που εξάγγειλε ο Γ. Αλογοσκούφης, όπως π.χ. μείωση φορολογικών συντελεστών, επιδότηση του κεφαλαίου, συμπράξεις του δημόσιου με τον Ιδιωτικό τομέα, πανάκριβα έργα που πληρώνει η λαϊκή οικογένεια και δημιουργία υποδομών που εξυπηρετούν τις ανάγκες του μεγάλου κεφαλαίου. Αλλά και η εμπορευματοποίηση της Υγείας, της Παιδείας κλπ.

Το ΚΚΕ, αντίθετα, τονίστηκε στη σχετική ανακοίνωση της ΝΕ Αχαΐας, υπογραμμίζει ότι διέξοδος για την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα είναι η ανάπτυξη που έχει σκοπό και στόχο τη λαϊκή ευημερία, την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της λαϊκής οικογένειας. Κι αυτό μπορεί να γίνει με μόνιμη και σταθερή δουλιά, με ικανοποιητικό εισόδημα και αντίστοιχο ελεύθερο χρόνο, με δημόσια καθολική υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση, αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια με παροχές υψηλού επιπέδου και αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία κλπ.

Καταλήγοντας η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, υπογραμμίζει πως αυτά μπορούν να επιτευχθούν στα πλαίσια της Λαϊκής Εξουσίας και της Λαϊκής Οικονομίας που προωθείται με την αποδυνάμωση σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση των φορέων που στηρίζουν και προωθούν τις επιλογές της πλουτοκρατίας, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και των δυνάμεων της «αριστερής» ΣΥΝαίνεσης που καλλιεργεί αυταπάτες για το ρόλο της ΕΕ και των μονοπωλίων, με ισχυροποίηση του ΚΚΕ.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σύσκεψη της ΚΝΕ στα Γιάννενα (2015-07-03 00:00:00.0)
Στήριξη στο τραπεζικό κεφάλαιο σημαίνει νέα χρέη για το λαό (2014-04-30 00:00:00.0)
Περιοδεία στο τελωνείο Εβρου (2010-08-27 00:00:00.0)
Οι θέσεις του ΚΚΕ για τη γρίπη των πτηνών (2006-03-02 00:00:00.0)
Καμιά ενσωμάτωση στον πολιτισμό της ΕΕ (2005-07-28 00:00:00.0)
Η αύξηση των φόρων ήταν η αρχή (2005-03-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ