Τετάρτη 15 Φλεβάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Στα όρια της βλακείας

Τα όρια της βλακείας φτάνουν οι εκπομπές μερικών τηλεοπτικών σταθμών, στην προσπάθειά τους να εγγράψουν πόντους αντικομμουνισμού. Προχτές, μια περιηγητική εκπομπή του «Αλφα», με θέμα τη Μογγολία, έδειχνε σαν να ήταν στημένη όχι για να γνωρίσει στους τηλεθεατές κάποιες πλευρές, έστω, της χώρας αυτής και των ανθρώπων της, αλλά μόνο και μόνο για να κάνει αντικομμουνισμό.

Κατακτητές ήταν οι Σοβιετικοί, κατά την εκπομπή, κι ας βοήθησαν το μογγολικό λαό - όπως παραδέχονταν - να οικοδομήσει μια καλύτερη ζωή. Ακόμα και τα μέγαρα πολιτισμού και άλλα όμορφα κτίρια που χτίστηκαν στη θέση των αντίσκηνων στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ, έκρυβαν, λέει, τον ουρανό και καταπίεζαν τους Μογγόλους! Οι κομμουνιστές, τάχα, είχαν καταστρέψει όλους τους βουδιστικούς ναούς, εκτός από το μεγαλύτερο και λαμπρότερο στην πρωτεύουσα(!), ο οποίος άλλωστε ήταν ένα από τα δύο βασικά στοιχεία του «ρεπορτάζ».

Τώρα, στην «ελεύθερη» Μογγολία, υπάρχει πείνα και κάποια παιδάκια αναγκάζονται να καταφεύγουν στο ναό για ένα συσσίτιο, αλλά αυτό κρίθηκε ανάξιο σχολιασμού. Προφανώς, όμως, τέτοια φαινόμενα δεν περνούν ασχολίαστα στις χώρες, όπου οι άνθρωποι έζησαν έναν άλλο τρόπο οργάνωσης της κοινωνίας και τα παιδιά ήταν οι «πρώτοι πολίτες». Και όχι μόνο στις χώρες αυτές. Γι' αυτό και η επιστράτευση των αντικομμουνιστικών μνημονίων και οι μετατροπές περιηγητικών εκπομπών σε ανόητους αντικομμουνιστικούς οχετούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ