ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
Σελ. /32
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Πάγο στους μισθούς από τον ΣΕΒ

Από υποχώρηση σε υποχώρηση η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ αποδέχτηκε νέα συνάντηση. Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ (πλ. Μητροπόλεως) τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 3 μ.μ. καλεί το ΠΑΜΕ

Τα ίδια ψίχουλα με διαφορετικό περιτύλιγμα δίνει για αυξήσεις την επόμενη διετία ο ΣΕΒ. Οι βιομήχανοι εμφανίστηκαν να εμμένουν προκλητικά στις αξιώσεις τους, για πάγωμα ουσιαστικά των μισθών και στην πέμπτη κατά σειρά συνάντηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας που έγινε χτες. Να δοθεί απεργιακή απάντηση στην προκλητικότητα των βιομηχάνων κάλεσε τους εργαζόμενους ο Γ. Μαυρίκος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, ενώ η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ με πρόσχημα ότι δε θέλει να «φτάσει στα άκρα» δέχτηκε νέα συνάντηση με τις εργοδοτικές οργανώσεις - την έκτη κατά σειρά - τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 3 μ.μ. αντί να προκηρύξει απεργιακή κινητοποίηση.

Πίσω από την αδιαλλαξία του ΣΕΒ συντάχτηκαν και οι άλλες δύο εργοδοτικές οργανώσεις ΓΣΕΒΕΕ και ΕΣΕΕ. Ο πρόεδρος της τελευταίας Δ. Αρμενάκης παρουσιάζοντας την κοινή πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων στους δημοσιογράφους μετά τη συνάντηση, υπογράμμισε ότι η εργοδοτική πλευρά εμμένει στην υπογραφή διετούς σύμβασης και ισχυρίστηκε πως αθροιστικά η ποσοστιαία αύξηση που δίνουν για τα δύο χρόνια ανέρχεται στο 9,8%. Δηλαδή 5% την πρώτη χρονιά και 4,5% το 2007. Ερωτηθείς για το πώς θα κατανεμηθούν αυτά τα ποσοστά, είπε ότι αυτός είναι και ένας από τους λόγους που ορίστηκε νέα συνάντηση για τη Δευτέρα.

Αριθμητική αλά ΣΕΒ

Βέβαια, για να «χρυσώσει το χάπι» των εξευτελιστικών ποσοστών που δίνει η εργοδοτική πλευρά δε δίστασε να κατασκευάσει και δικά της μαθηματικά. Διότι η πρότασή της δεν οδηγεί ούτε στην πρώτη χρονιά σε 5% και τη δεύτερη σε 4,5%, πολύ περισσότερο ούτε στο 9,8% τη διετία. Πρόκειται πέρα για πέρα για ένα εικονικό και ψεύτικο ποσοστό. Ακόμα και αν αυτά τα ποσοστά δοθούν σε δύο εξαμηνιαίες δόσεις κατ' έτος, τότε η μεσοσταθμική και πραγματική αύξηση για το 2006 θα είναι 4,1% και το 2007 μόλις 3,3%. Αν η δεύτερη δόση της αύξησης δοθεί το Σεπτέμβρη, όπως έγινε και πέρυσι, τότε η πραγματική αύξηση και στα δύο έτη θα είναι κάτω και από αυτά τα ποσοστά.

Αυτή την απροκάλυπτη κοροϊδία, ο πρόεδρος του ΣΕΒ την παρουσίασε ως «αύξηση που υπερκαλύπτει τον ελληνικό πληθωρισμό και εξασφαλίζει το εισόδημα των εργαζομένων». Βέβαια, οι εργαζόμενοι γνωρίζουν καλύτερα από τον πρόεδρο του ΣΕΒ, αν αυτή η αύξηση καλύπτει την ακρίβεια που τρέχει και πολύ περισσότερο τις ανάγκες τους. Είναι όμως χαρακτηριστικό ότι μόλις προχτές η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κατέγραφε ότι οι αυξήσεις που έδωσαν οι βιομήχανοι στα προϊόντα τους (τιμές παραγωγού) μόνο για το μήνα που πέρασε ήταν της τάξης του 8,9%! Οι βιομήχανοι, δηλαδή, αύξησαν ήδη τα προϊόντα τους σχεδόν 9% πυροδοτώντας την ακρίβεια, ενώ στους εργαζόμενους δίνουν μόλις 3% αύξηση για το πρώτο εξάμηνο του 2006. Κατά τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης μάλιστα ο ΣΕΒ, ξεπερνώντας κάθε όριο πρότεινε σε περίπτωση μονοετούς σύμβασης, να μη δοθεί καμία αύξηση τους πρώτους οκτώ μήνες και να δοθεί αύξηση 5% από τον μήνα Σεπτέμβριο... Διαμήνυσε μάλιστα την πρόθεση του ΣΕΒ, σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία να αναζητήσει διαιτητές για τη σύμβαση στην ΟΚΕ των Βρυξελλών και σε άλλα «ευρωπαϊκά όργανα»!

Και, όμως, μπροστά σε αυτή την κοροϊδία, η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ έκανε ακόμα ένα βήμα οπισθοχώρησης, προκειμένου να «συναντηθεί» με τις αξιώσεις των βιομηχάνων. Ετσι, έχοντας ήδη από τις προηγούμενες συναντήσεις εγκαταλείψει το 8% που αρχικά ζητούσε, χτες εγκατέλειψε και το 5,8% της προηγούμενης συνάντησης, προτείνοντας μόλις 5,5% αύξηση και μονοετή σύμβαση. Και αυτό επί του παρόντος. Δικαιολογώντας τη στάση της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Χρ. Πολυζωγόπουλος ισχυρίστηκε ότι «δεχτήκαμε τη διακοπή της συζήτησης για να μην πει οποιοσδήποτε κακοπροαίρετος ότι εμείς οδηγούμε τα πράγματα σε αδιέξοδο..!»

Μονόδρομος η απεργία

Καταγγέλλοντας την προκλητική και απαράδεκτη πρόταση των βιομηχάνων ο Γιώργος Μαυρίκος υπογράμμισε ότι «μονάχα η αγωνιστική παρέμβαση των εργαζομένων μπορεί να δώσει σήμερα διέξοδο προς όφελος των συμφερόντων τους». Το στέλεχος του ΠΑΜΕ υπογράμμισε πως «η απεργία στις 13 Απρίλη που έχουν κηρύξει τα ταξικά συνδικάτα είναι μονόδρομος για την εργατική τάξη» και κάλεσε τους εργαζόμενους να δώσουν βροντερό «παρών» έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ όπου θα γίνεται η διαπραγμάτευση τη Δευτέρα, 3 Απρίλη.

Χτες, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΓΣΕΕ ανέβαλε για την Τρίτη 4 Απρίλη, την Ολομέλεια της Διοίκησης που είχε ορίσει για σήμερα και με ανακοίνωσή της καλεί τα συνδικαλιστικά της στελέχη σε συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της ΕΣΕΕ.

ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αναγκαιότητα η απεργία στις 13 του Απρίλη

Αμεση η απάντηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη νέα πρόκληση του ΣΕΒ, καθώς το απεργιακό μέτωπο για τις 13 του Απρίλη διευρύνεται με νέες αποφάσεις

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η αναγκαιότητα της απεργιακής απάντησης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Επιβεβαιώνεται καθημερινά η αναγκαιότητα της απεργιακής απάντησης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Η αναγκαιότητα της απεργιακής απάντησης στις 13 του Απρίλη, που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Σ' αυτή την κατεύθυνση, άμεση ήταν η αντίδραση των ταξικών συνδικάτων στη νέα προκλητική πρόταση του ΣΕΒ για αυξήσεις πείνας στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Προετοιμάζοντας την απεργιακή μάχη για την ΕΓΣΣΕ και τις αντίστοιχες κλαδικές, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, καθώς και άλλα ταξικά σωματεία της Αθήνας, σημειώνουν σε ανακοινώσεις τους ότι η συμφωνία που επιχειρείται ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και στο ΣΕΒ είναι σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η προκλητική στάση του ΣΕΒ, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις, που εκδηλώνεται με αυξήσεις πείνας και την προώθηση αντεργατικών αλλαγών στα εργασιακά δικαιώματα, τροφοδοτείται και από τη στάση αναμονής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία έχει μεγάλες ευθύνες. Η αύξηση του 5,5% που προτείνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διαιωνίζει τη λιτότητα και τη φτώχεια.

Τα ταξικά συνδικάτα τονίζουν ότι η κατάσταση απαιτεί μαζική απεργιακή κινητοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα. Και σ' αυτή την κατεύθυνση καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία, την οποία έχουν κηρύξει τα συνδικάτα που παλεύουν στις γραμμές του ΠΑΜΕ για τις 13 του Απρίλη. Καλούν όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 3 του Απρίλη, στις 3 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, όπου θα γίνει η νέα συνάντηση ΓΣΕΕ- ΣΕΒ για την ΕΓΣΣΕ.

Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο

Με προμετωπίδα το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, ταξικές Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία προσθέτουν καθημερινά νέες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της 13ης του Απρίλη. Για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 4 του Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τη δράση για την προετοιμασία της απεργίας με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Ηδη αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει όλα τα σωματεία της Ζώνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και έπεται συνέχεια. Επιπλέον στο πλαίσιο των προετοιμασιών τα σωματεία της Ζώνης έχουν εξαγγείλει για τις 11 του Απρίλη παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι. Μία ώρα αργότερα θα γίνει συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης και θα ακολουθήσει πορεία στο ΥΕΝ.

Να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 13 του Απρίλη αποφάσισε και το ΔΣ του Συνδικάτου Καπνεργατών Βόρειας Ελλάδας «Παγκαπνεργατικό». Με ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η ανεργία στην οποία μας οδηγούν δεν είναι το τελευταίο σκαλοπάτι που μας σπρώχνουν, γι' αυτό καλούμε όλους τους καπνεργάτες, όλους τους εργαζόμενους, αποφασιστικά να αντιδράσουν στις προκλήσεις κυβέρνησης, βιομηχάνων και ΕΕ με κλιμάκωση του αγώνα και στήριξη των πρωτοβουλιών του ταξικού κινήματος».

Τόσο το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, όσο και το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο αποφάσισαν επίσης να κηρύξουν απεργία στις 13 του Απρίλη. Τέλος, στο πλαίσιο των εξορμήσεων που εντείνονται σε όλη τη χώρα, αύριο οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας θα περιοδεύσουν στα «Πράκτικερ» του Αιγάλεω και του Ελληνικού, ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξορμούν σήμερα στο «Τιτάνια» και στο «Ντιβάνι Ακρόπολις» και αύριο στο «Παρκ».

«Παρών» και από τους συνταξιούχους

Ραντεβού στις 13 του Απρίλη, στην απεργία του ΠΑΜΕ, έδωσαν χτες οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Λάρισα. Στη σύσκεψη, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και Δημοσίου, από τους νομούς της περιοχής, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα έντασης του αγώνα των συνταξιούχων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που τους καταδικάζει σε φτώχεια και εξαθλίωση. «Επιβάλλεται να ξεσηκωθούμε. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να τους ταρακουνήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη σύσκεψη ο Β. Γεωργαντάς, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Συνταξιούχων. Μίλησαν, επίσης, οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Λάρισας Θ. Κουμαντζέλης (ΙΚΑ), Τ. Γιαννούκας (ΤΕΒΕ) και Θ. Γούσιος (Δημόσιο).

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία στις 13 του Απρίλη ανακοίνωσε χτες και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ
Συγκρουόμενα τα συμφέροντα εργατών και κεφαλαίου

Στις εγκαταστάσεις της ΕΘΕΛ περιόδευσε χτες ο υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ

Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
Από τη συζήτηση με τους εργαζόμενους της ΕΘΕΛ
«Τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου είναι αντίθετα με τα συμφέροντα τα δικά μας, τα συμφέροντα των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων. Και για να βελτιώσουμε τη ζωή μας πρέπει να συγκρουστούμε με τα συμφέροντα αυτά».

Αυτό τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος νομάρχης Πειραιά, με το ψηφοδέλτιο της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας», μιλώντας στους εργαζόμενους στη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στις εγκαταστάσεις της ΕΘΕΛ στον Πειραιά.

Αφού επισήμανε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα λαϊκά στρώματα, υπογράμμισε τις δύο προτάσεις ανάπτυξης που βρίσκονται σε σύγκρουση: Εκείνη που λέει να αυξηθεί η κερδοφορία των επιχειρήσεων για να είναι πιο ανταγωνιστικές και η άλλη που λέει να συγκρουστούμε με το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό, τα μονοπώλια και να διεκδικήσουμε αυτά που έχουμε ανάγκη για να ζούμε ανθρώπινα.

«Δεν μπορεί όμως, πρόσθεσε, οι εργαζόμενοι από τη μια να διεκδικούν και από την άλλη να ενισχύουν με την ψήφο τους τα κόμματα που είναι ενάντια στα συμφέροντά τους. Με την ψήφο τους πρέπει να καταδικάσουν τις δυνάμεις που υπονομεύουν την πάλη τους, να απεγκλωβιστούν από τα κόμματα του δικομματισμού αλλά και τον ΣΥΝ και τον ΛΑΟΣ, να αλλάξουν το συσχετισμό δύναμης στα συνδικάτα, να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ και να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση στις 13 Απρίλη».

Αναφερόμενος στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές επισήμανε τις επιπτώσεις που έχει για τους εργαζόμενους η πολιτική που ασκούν στους γύρω δήμους οι δήμαρχοι που εκλέγονται με τη στήριξη της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΣΥΝ, με τα χαράτσια που επιβάλλουν στους δημότες, τις στρατιές συμβασιούχων που έχουν δημιουργήσει και την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, την εμπορευματοποίηση υπηρεσιών των δήμων και τους κάλεσε να στηρίξουν τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια που θα παλεύουν για τα συμφέροντα των εργαζομένων.

ΞΕΝΟΔΟΧΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ
Στα ταξικά συνδικάτα η δύναμη

Σε σύσκεψη με εργαζόμενους του κλάδου, μίλησε ο Χρ. Κατσιώτης, στέλεχος του ΠΑΜΕ

Τη γενικευμένη αγανάκτηση για την εκμετάλλευση που υφίστανται καθημερινά στους χώρους δουλιάς εξέφρασαν δεκάδες ξενοδοχοϋπάλληλοι της Ιεράπετρας, σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ, που πραγματοποιήθηκε προχτές, με κεντρικό ομιλητή τον Χρήστο Κατσιώτη, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και πρόεδρο του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας.

Οι αναφορές των εργαζομένων για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες καλούνται να εργαστούν θυμίζουν τουλάχιστον Μεσαίωνα. Η πλήρης ασυδοσία, η ευρεία παρανομία, με απλήρωτη εργασία και τρομοκρατία αποτελούν καθεστώς στα περισσότερα ξενοδοχεία της πόλης. Η αβεβαιότητα για το αν θα εργαστούν τη νέα σεζόν, καθώς και αν θα καταφέρουν να συμπληρώσουν τα απαραίτητα ένσημα για την επιδότηση από τον ΟΑΕΔ και ιδιαίτερα τα 4.500 ένσημα για συνταξιοδότηση, αφού απαιτούνται 45 ημερολογιακά έτη με 100 ημέρες ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ δήλωσαν αποφασισμένοι να μη μείνουν με σταυρωμένα χέρια, γι' αυτό και ήδη έχουν προχωρήσει στη συνδικαλιστική τους οργάνωση με τη δημιουργία Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ιεράπετρας. Ο Χρήστος Κατσιώτης κάλεσε τους εργαζόμενους να αντισταθούν με όλες τους τις δυνάμεις στην αντεργατική επίθεση που δέχονται τόσο οι ίδιοι όσο και η εργατική τάξη, δίνοντας τη μάχη σε όλα τα επίπεδα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου και τις κυβερνήσεις του, στις συμβιβασμένες και ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες.

Το στέλεχος του ΠΑΜΕ κάλεσε τους εργαζόμενους να γραφτούν μαζικά στα σωματεία τους, να οργανωθούν μέσα στους χώρους δουλιάς, φτιάχνοντας σωματειακές επιτροπές, να συσπειρωθούν γύρω από το ΠΑΜΕ. Τους κάλεσε επίσης να συμμετέχουν μαζικά στην απεργία στις 13 Απρίλη, ενάντια στην ανεργία, στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, στην ευέλικτη εργασία, στους χαμηλούς μισθούς κ.ά., με αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ
Απεργιακή απάντηση στους βιομηχάνους

Σε ανακοίνωσή της αμέσως μετά την ολοκλήρωση και της πέμπτης συνάντησης για την ΕΓΣΣΕ, η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ τονίζει:

«Η προκλητικότητα των Βιομηχάνων ξεπέρασε κάθε προηγούμενο στη σημερινή συζήτηση για την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση. Ανάμεσα στα άλλα πρότειναν:

  • Για το 2006 ως το Σεπτέμβρη πάγωμα μισθών και από πρώτη Σεπτέμβρη αύξηση...5%. Που σημαίνει ετήσια αύξηση 1,7% ή 7 ευρώ μεικτά «αύξηση» το μήνα!
  • Να οριστεί επιδιαιτητής για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση ο κ. Γκαργκάνας, είτε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Βρυξελλών, είτε η Ο.Κ.Ε. των Βρυξελλών!

Το ίδιο απαράδεκτες ήταν και οι προτάσεις των Εμπόρων και των Βιοτεχνών που επιμένουν για Διετή Σύμβαση στα όρια του επίσημου πληθωρισμού!

Η πρόταση της ΓΣΕΕ για 5,5% το 2006 απέχει πολύ, ακόμα και από τις αρχικές υποχωρητικές προτάσεις της.

Με βάσει τις αρνητικές αυτές εξελίξεις το ΠΑΜΕ καλεί τους εργαζόμενους σε Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Συνομοσπονδίας Εμπορίου (πλ. Μητροπόλεως) τη Δευτέρα 3 Απρίλη στις 3 μ.μ., εκεί όπου θα συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις ΓΣΕΕ - ΣΕΒ για τη Σύμβαση.

Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι Βιομήχανοι πρέπει να αισθανθούν την οργή της εργατικής τάξης. Μια οργή που θα κλιμακωθεί με την απεργιακή κινητοποίηση στις 13 Απρίλη.

Η κωλυσιεργία του κυβερνητικού και συναινετικού συνδικαλισμού δε θα μπορέσει να εκτονώσει τις αγωνιστικές διαθέσεις της μεγάλης πλειοψηφίας των εργαζομένων».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ