Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΤΑΞΙΚΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ
Αναγκαιότητα η απεργία στις 13 του Απρίλη

Αμεση η απάντηση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στη νέα πρόκληση του ΣΕΒ, καθώς το απεργιακό μέτωπο για τις 13 του Απρίλη διευρύνεται με νέες αποφάσεις

Επιβεβαιώνεται καθημερινά η αναγκαιότητα της απεργιακής απάντησης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Επιβεβαιώνεται καθημερινά η αναγκαιότητα της απεργιακής απάντησης με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ
Η αναγκαιότητα της απεργιακής απάντησης στις 13 του Απρίλη, που ανέδειξε από την πρώτη στιγμή το ΠΑΜΕ, επιβεβαιώνεται μέρα με τη μέρα όλο και περισσότερο. Σ' αυτή την κατεύθυνση, άμεση ήταν η αντίδραση των ταξικών συνδικάτων στη νέα προκλητική πρόταση του ΣΕΒ για αυξήσεις πείνας στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ). Προετοιμάζοντας την απεργιακή μάχη για την ΕΓΣΣΕ και τις αντίστοιχες κλαδικές, οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Εργαζομένων Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, καθώς και άλλα ταξικά σωματεία της Αθήνας, σημειώνουν σε ανακοινώσεις τους ότι η συμφωνία που επιχειρείται ανάμεσα στη ΓΣΕΕ και στο ΣΕΒ είναι σε βάρος των συμφερόντων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων. Η προκλητική στάση του ΣΕΒ, τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις, που εκδηλώνεται με αυξήσεις πείνας και την προώθηση αντεργατικών αλλαγών στα εργασιακά δικαιώματα, τροφοδοτείται και από τη στάση αναμονής της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία έχει μεγάλες ευθύνες. Η αύξηση του 5,5% που προτείνει η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ διαιωνίζει τη λιτότητα και τη φτώχεια.

Τα ταξικά συνδικάτα τονίζουν ότι η κατάσταση απαιτεί μαζική απεργιακή κινητοποίηση και κλιμάκωση του αγώνα. Και σ' αυτή την κατεύθυνση καλούν τους εργαζόμενους να στηρίξουν την απεργία, την οποία έχουν κηρύξει τα συνδικάτα που παλεύουν στις γραμμές του ΠΑΜΕ για τις 13 του Απρίλη. Καλούν όλους τους εργαζόμενους της Αθήνας να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ τη Δευτέρα 3 του Απρίλη, στις 3 μ.μ., στην πλατεία Μητροπόλεως, όπου θα γίνει η νέα συνάντηση ΓΣΕΕ- ΣΕΒ για την ΕΓΣΣΕ.

Διευρύνεται το απεργιακό μέτωπο

Με προμετωπίδα το διεκδικητικό πλαίσιο του ΠΑΜΕ, ταξικές Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Συνδικάτα και Σωματεία προσθέτουν καθημερινά νέες αποφάσεις συμμετοχής στην απεργία της 13ης του Απρίλη. Για την καλύτερη οργάνωση της απεργιακής κινητοποίησης, η Γραμματεία Θεσσαλονίκης του ΠΑΜΕ διοργανώνει πλατιά σύσκεψη την Τρίτη 4 του Απρίλη στις 7 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Στον Πειραιά, οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ εντείνουν τη δράση για την προετοιμασία της απεργίας με συσκέψεις, περιοδείες και εξορμήσεις στους χώρους δουλιάς. Ηδη αποφάσεις για 24ωρη απεργία έχουν πάρει όλα τα σωματεία της Ζώνης, το Συνδικάτο Οικοδόμων, το Συνδικάτο Επισιτισμού - Τουρισμού και έπεται συνέχεια. Επιπλέον στο πλαίσιο των προετοιμασιών τα σωματεία της Ζώνης έχουν εξαγγείλει για τις 11 του Απρίλη παύση εργασιών από τις 12 το μεσημέρι. Μία ώρα αργότερα θα γίνει συγκέντρωση στον Ηλεκτρικό Σταθμό της πόλης και θα ακολουθήσει πορεία στο ΥΕΝ.

Να προχωρήσει σε 24ωρη απεργία στις 13 του Απρίλη αποφάσισε και το ΔΣ του Συνδικάτου Καπνεργατών Βόρειας Ελλάδας «Παγκαπνεργατικό». Με ανακοίνωσή του σημειώνει πως «η ανεργία στην οποία μας οδηγούν δεν είναι το τελευταίο σκαλοπάτι που μας σπρώχνουν, γι' αυτό καλούμε όλους τους καπνεργάτες, όλους τους εργαζόμενους, αποφασιστικά να αντιδράσουν στις προκλήσεις κυβέρνησης, βιομηχάνων και ΕΕ με κλιμάκωση του αγώνα και στήριξη των πρωτοβουλιών του ταξικού κινήματος».

Τόσο το Εργατικό Κέντρο Λευκάδας, όσο και το Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο αποφάσισαν επίσης να κηρύξουν απεργία στις 13 του Απρίλη. Τέλος, στο πλαίσιο των εξορμήσεων που εντείνονται σε όλη τη χώρα, αύριο οι εμποροϋπάλληλοι της Αθήνας θα περιοδεύσουν στα «Πράκτικερ» του Αιγάλεω και του Ελληνικού, ενώ οι ξενοδοχοϋπάλληλοι εξορμούν σήμερα στο «Τιτάνια» και στο «Ντιβάνι Ακρόπολις» και αύριο στο «Παρκ».

«Παρών» και από τους συνταξιούχους

Ραντεβού στις 13 του Απρίλη, στην απεργία του ΠΑΜΕ, έδωσαν χτες οι συνταξιούχοι της Θεσσαλίας, σε σύσκεψη που πραγματοποίησαν στη Λάρισα. Στη σύσκεψη, που έγινε στο Εργατικό Κέντρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων των συνταξιουχικών οργανώσεων ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ και Δημοσίου, από τους νομούς της περιοχής, αναδείχτηκε η αναγκαιότητα έντασης του αγώνα των συνταξιούχων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης, που τους καταδικάζει σε φτώχεια και εξαθλίωση. «Επιβάλλεται να ξεσηκωθούμε. Δεν πάει άλλο. Πρέπει να τους ταρακουνήσουμε», τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στη σύσκεψη ο Β. Γεωργαντάς, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ και εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου Συνταξιούχων. Μίλησαν, επίσης, οι εκπρόσωποι των Συνταξιουχικών Οργανώσεων Λάρισας Θ. Κουμαντζέλης (ΙΚΑ), Τ. Γιαννούκας (ΤΕΒΕ) και Θ. Γούσιος (Δημόσιο).

Τη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία στις 13 του Απρίλη ανακοίνωσε χτες και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιουχικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης στη διάρκεια της σύσκεψης που έγινε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ