Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΑΘΗΝΑΣ
Στις κάλπες από τις 3 Απρίλη

Η ίδια η πείρα και οι συζητήσεις που καθημερινά ανοίγουν στους τόπους δουλιάς οι μεταλλεργάτες, αναδεικνύει την ανάγκη, οι επικείμενες εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου Αθήνας «Ο Προμηθέας», να σηματοδοτήσουν την ποιοτική και ποσοτική ισχυροποίησή του. Το συμπέρασμα αυτό αναδείχτηκε και στη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στη ΖΒΑΜΠΕ, την επιχείρηση κατασκευής μετασχηματιστών στα Μεσόγεια, στην οποία η εργοδοσία εντείνει την τρομοκρατία έχοντας τοποθετήσει το τελευταίο διάστημα «καμεροχαφιέδες».

Το συνδικάτο βρέθηκε στο πλευρό των περίπου 110 εργαζομένων απαιτώντας ν' απομακρυνθούν άμεσα οι κάμερες, καλώντας τους εργάτες να δώσουν αποφασιστική απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στις εκλογές. Σημαντική ήταν η ανταπόκριση των εργαζομένων, οι οποίοι σημείωσαν πόσο επιτακτικό είναι να ισχυροποιηθεί το συνδικάτο, ν' αναπτυχθούν νέοι αγώνες για την υπεράσπιση των συλλογικών συμβάσεων και των άλλων κατακτήσεων.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζουν στο «Ρ» συνδικαλιστές, οι κάμερες στη ΖΒΑΜΠΕ τοποθετήθηκαν σε μια περίοδο κατά την οποία η εργοδοσία απαιτεί μεγαλύτερη παραγωγή, οι ρυθμοί δουλιάς εντατικοποιούνται, η δουλιά γίνεται εξαντλητική, ενώ τα μεροκάματα παραμένουν καθηλωμένα.

Οι εκλογές στο Συνδικάτο Μετάλλου ξεκινούν την επόμενη Δευτέρα, 3 Απρίλη και θα διαρκέσουν ως τις 10 του μήνα (πλην Σαββάτου). Από τις 3 ως τις 7/4, θα στηθούν κάλπες μέσα σε τόπους δουλιάς, ενώ από τις 5 ως τις 10/4, οι εργάτες μπορούν να ψηφίζουν και στα γραφεία του Συνδικάτου (Γ' Σεπτεμβρίου 48β και Μάρνη, στο ΕΚΑ), καθημερινά, 3 μ.μ.- 8.30 μ.μ., και την Κυριακή 9 Απρίλη, 10 π.μ.- 4 μ.μ.

Σήμερα, οι εξορμήσεις θα συνεχιστούν στη ΒΙΚΤΩΡΙΑ, τη ΖΟΓΟΜΕΤΑΛ, τη ΣΚΟΝΤΑ, τη ΣΙΤΡΟΕΝ, τη ΛΑΝΤΑ και αλλού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ