Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Διασπαστικές μεθοδεύσεις με στόχο τους εργαζόμενους

Ανακοίνωση - καταγγελία από τα Σωματεία Επισιτισμού - Τουρισμού και Εμποροϋπαλλήλων - Ιδιωτικών υπαλλήλων Πειραιά

Στο «μάτι» της εργοδοσίας και των συμβιβασμένων πλειοψηφιών των Εργατικών Κέντρων Πειραιά και Αθήνας έχουν μπει τα ταξικά συνδικάτα Επισιτισμού - Τουρισμού Πειραιά και των Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά. Επιχειρούν να τα διασπάσουν, προσπαθώντας να χρησιμοποιήσουν για το σκοπό αυτό τους εργαζόμενους στους χώρους των κούριερ - διανομέων με μηχανάκια, υπονομεύοντας ταυτόχρονα τα συμφέροντά τους. Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι διοικήσεις των δύο σωματείων, οι οποίες σε ανακοίνωση - καταγγελία που εξέδωσαν καλούν τους εργαζόμενους του χώρου αυτού να δώσουν την κατάλληλη απάντηση με το να γίνουν όλοι μέλη των δύο ταξικών σωματείων, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις «να κερδίσουν αυτά που δικαιούνται».

Ειδικότερα το τελευταίο διάστημα άρχισε να δρα στο χώρο των κούριερ - διανομέων μια συγκεκριμένη «ομάδα», η οποία «πατώντας - σύμφωνα με την ανακοίνωση - στα οξυμένα προβλήματα του κλάδου, προβάλλει το σαθρό επιχείρημα ότι όσοι δουλεύουν με μηχανάκια πρέπει να ανήκουν σε ενιαίο κλάδο». Στο πλευρό της «ομάδας» βρίσκονται οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες των δύο Εργατικών Κέντρων Πειραιά και Αθήνας.

Τα δύο σωματεία ξεκαθαρίζουν ότι οι διανομείς τροφίμων υπάγονται στη Συλλογική Σύμβαση του Συνδικάτου Επισιτισμού και οι κούριερ - εξωτερικοί στη Σύμβαση του Συνδέσμου Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά, και συνεχίζουν: «Για παράδειγμα, ένας διανομέας πίτσας εργάζεται παράλληλα με μάγειρες, ψήστες, λαντζέρηδες, σερβιτόρους, κλπ., κάτω από την ίδια σκεπή και κάτω από τον ίδιο εργοδότη». «Αν ο καθένας κοιτά την πάρτη του ο μόνος που βγαίνει κερδισμένος είναι οι εργοδότες».

Τα σωματεία καλούν τους εργαζόμενους με τα μηχανάκια να γυρίσουν την πλάτη σε όσους «υπονομεύουν τους αγώνες μας και τα δικαιώματά μας. Με μέτωπο, συνολικά όλη η εργατική τάξη, θα κατακτήσουμε καλύτερους όρους δουλιάς - ζωής. Με το ΠΑΜΕ κόντρα στις συμβιβασμένες ηγεσίες ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ - Εργατικών Κέντρων».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Εργαζόμενοι αντιμέτωποι και με τους εκβιασμούς της εργοδοσίας(2022-01-25 00:00:00.0)
Μέτρα τώρα για τους διανομείς!(2021-02-20 00:00:00.0)
Μοτοπορεία από διανομείς και κούριερ(2020-10-09 00:00:00.0)
Κάλεσμα οργάνωσης στους διανομείς(2019-08-22 00:00:00.0)
Νέο θανατηφόρο εργατικό «ατύχημα» με θύμα διανομέα(2019-04-12 00:00:00.0)
Δύο ακόμα «ατυχήματα» με διανομείς στο Βόλο(2017-06-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ