Παρασκευή 23 Ιούνη 2017
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Δύο ακόμα «ατυχήματα» με διανομείς στο Βόλο

Δύο ακόμα «ατυχήματα» με θύματα διανομείς («ντελιβεράδες») σημειώθηκαν την προηγούμενη βδομάδα στον Βόλο. Ο ένας εργαζόμενος τραυματίστηκε ελαφρά στο κεφάλι και ο άλλος στο χέρι, μετά από συγκρούσεις με ΙΧ αυτοκίνητα. Τα «ατυχήματα» αυτά έρχονται να επιβεβαιώσουν για μια ακόμα φορά ότι οι εργαζόμενοι σ' αυτόν τον τομέα, προκειμένου να εξασφαλίσουν ένα ισχνό μεροκάματο, διακινδυνεύουν, καθημερινά, την ίδια την ζωή τους. Να θυμίσουμε ότι πριν λίγο καιρό ένας 29χρονος «ντελιβεράς» είχε βρει το θάνατο, την ώρα της δουλειάς, σε τροχαίο δυστύχημα στην πόλη της Λάρισας, ενώ ανάλογα περιστατικά έχουμε στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.

Σε ανακοίνωσή της, η Επιτροπή Αγώνα Επισιτισμού - Ξενοδοχοϋπαλλήλων Μαγνησίας σημειώνει ότι όλα αυτά τα «ατυχήματα» αναδεικνύουν την εντατικοποίηση που επιβάλλουν οι εργοδότες, υπογραμμίζοντας ότι «κάθε χρόνο στις μεγάλες αλυσίδες και στα ξενοδοχεία όπου συντελείται η δήθεν ανάπτυξη της οικονομίας, εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από τις πολλές ώρες δουλειάς και τα ελλιπή μέτρα υγιεινής και ασφάλειας».

Η Επιτροπή Αγώνα καλεί τους εργαζόμενους να μην αποδέχονται, μπροστά στην ανάγκη του μεροκάματου για την επιβίωση, να τίθεται σε κίνδυνο η υγεία και η προστασία της ζωής τους και να διεκδικήσουν: Δουλειά για όλους με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Κλαδικές συμβάσεις στο ύψος των σύγχρονων αναγκών. Να παρθούν τώρα όλα τα απαραίτητα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς. Για τους διανομείς, τα μηχανάκια, ο εξοπλισμός, η συντήρηση και τα έξοδα κίνησης να τα αναλάβουν οι εργοδότες.

Τους καλεί, επίσης, να συμμετάσχουν μαζικά στην πανελλαδική απεργία του κλάδου στις 20 Ιούλη, που αποφάσισε ομόφωνα η Ολομέλεια της Διοίκησης της Ομοσπονδίας Επισιτισμού - Τουρισμού, υιοθετώντας το κάλεσμα ταξικών σωματείων από όλη τη χώρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ