Παρασκευή 31 Μάρτη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Απολογισμός φιλεργοδοτικής ... αδράνειας

Ξεκινάει αύριο το ετήσιο Τακτικό Συνέδριο

Με κύρια χαρακτηριστικά τις συνειδητά εκφυλιστικές και νόθες διαδικασίες, αρχίζει αύριο Σάββατο στις 9 το πρωί, το ετήσιο τακτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Πειραιά. Την ευθύνη γι' αυτή την εικόνα του συνεδρίου φέρουν ακέραιη οι συνδικαλιστές των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και ΑΠ (ΣΥΝ). Ο απολογισμός της πλήρους απραξίας και αδράνειας, ο «γενικώς και αορίστως» προγραμματισμός, ειδικά αυτή την περίοδο που οξύνεται η αντεργατική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ακόμα και ο τόπος που επέλεξαν - όπως έγινε και πέρσι - για τη διεξαγωγή του συνεδρίου, την πολυτελή αίθουσα της ΟΛΠ ΑΕ, σηματοδοτούν την τεράστια απόσταση που τους χωρίζει από τους εργαζόμενους. Δείχνουν ότι η πλειοψηφία αυτή αποτελεί τροχοπέδη, εμπόδιο, για την ανάπτυξη των αγώνων των εργαζομένων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με ευθύνη αυτής της πλειοψηφίας αύριο στο «σώμα» του συνεδρίου θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από 6 ναυτεργατικά σωματεία εκλεγμένοι με το καλπονοθευτικό πλειοψηφικό σύστημα. Επίσης, θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι από σωματεία φορτοεκφορτωτών τα οποία έχουν από 5 έως 10 ψηφίσαντες και το σωματείο Θερμαστών Ξηράς και Ηλεκτροτεχνιτών, όπου στις εκλογές του ψηφίζουν και συνταξιούχοι!

Η Δημοκρατική Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση (ΔΕΣΚ), συσπειρωμένη στις γραμμές του ΠΑΜΕ, στην ανακοίνωση που εξέδωσε ξεκαθαρίζει στους εργαζόμενους τη σημασία που θα έχει για τους αγώνες τους για την απόκρουση αυτής της πολιτικής, για την υπεράσπιση και διεύρυνση των δικαιωμάτων τους, το να γυρίσουν την πλάτη σε αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που πλειοψηφούν σε ΓΣΕΕ, ΕΚΠ, ΠΝΟ, οι οποίες -όπως σημειώνει - «διατηρούν στάση συναίνεσης και υποταγής απέναντι στην κυβέρνηση και την εργοδοσία». Η ΔΕΣΚ καταθέτοντας στους εργαζόμενους το διεκδικητικό πλαίσιο των ταξικών δυνάμεων, του ΠΑΜΕ, που ανταποκρίνεται στις σύγχρονες και πραγματικές ανάγκες τους και τους καλεί να συσπειρωθούν στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ