ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 10 Ιούνη 2006
Σελ. /40
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΕΣ
Πολύμορφη, ασίγαστη δράση

Με ασίγαστη ορμή και αποφασιστικότητα, φοιτητές και σπουδαστές κλιμακώνουν τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις την ερχόμενη βδομάδα. Με τη δυναμική που αποτυπώθηκε και στην προχτεσινή μεγάλη πανελλαδική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, συνεχίζουν με νέο γύρο Γενικών Συνελεύσεων και πολύμορφες δραστηριότητες, αποφασισμένοι να μην υποχωρήσουν από το κεντρικό αίτημα «να μην κατατεθεί ο νέος νόμος πλαίσιο». Συνεχίζουν με νέες πενθήμερες καταλήψεις και νέα συλλαλητήρια σε κάθε πόλη που έχει πανεπιστήμιο και ΤΕΙ, την Πέμπτη 15 Ιούνη. Αυτό προτείνει το πανελλαδικό συντονιστικό των ΤΕΙ και στηρίζει επίσης η ΠΚΣ.

Την Τετάρτη, σε κάθε πόλη φοιτητές και σπουδαστές, προχωρούν, αποκλείουν εθνικές οδούς, σιδηροδρομικούς σταθμούς, κτίρια κ.ά. Ταυτόχρονα, είναι σταθερά προσανατολισμένοι στην κοινή δράση και πάλη με τους εργαζόμενους. Η βδομάδα θα σηματοδοτηθεί από πολύμορφες κινητοποιήσεις, μαζικές εξορμήσεις σε χώρους δουλιάς και συνοικίες, πολύμορφο πρόγραμμα δράσης (συναυλίες, προβολές ταινιών, συζητήσεις), επ' αόριστον κατάληψη ειδικών λογαριασμών, γραφείων διασύνδεσης, κάθε χώρου του πανεπιστημίου όπου ασκείται επιχειρηματική δραστηριότητα.

Το μήνυμα είναι ένα: Καταδίκη της πολιτικής ΕΕ - κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. Είναι μήνυμα ανυπακοής στην πολιτική που κουρελιάζει το δικαίωμα στη μόρφωση. Και η ολοένα και ορμητικότερη μαζικότητα και μαχητικότητα των αντιδράσεων στενεύει τον κλοιό γύρω από αυτήν την πολιτική.

Στη Βόρεια Ελλάδα

Αναβρασμός επικρατεί στη Θεσσαλονίκη, με διαρκείς συλλογικές διαδικασίες συνελεύσεων κι επιτροπών αγώνα. Χτες το απόγευμα η Γενική Συνέλευση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας αμέσως μετά τη συνεδρίαση απέκλεισε για αρκετή ώρα την Εγνατία Οδό. Νωρίτερα στη συνέλευση είχε μιλήσει εκ μέρους του ΠΑΜΕ ο Σωτήρης Ζαριανόπουλος. Το κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργιακή κινητοποίηση του ΠΑΜΕ στις 15 Ιούνη έγινε αποδεκτό με χειροκροτήματα κι αγωνιστικό ενθουσιασμό. Το Συντονιστικό Κατάληψης Θεσσαλονίκης καλεί σε Παμφοιτητικό Συλλαλητήριο την Τετάρτη 14 Ιούνη και την Πέμπτη 15 Ιούνη συμμετοχή των φοιτητών στην κινητοποίηση των εργατικών συνδικάτων.

Στις Σέρρες οι σχολές ΣΔΟ και ΣΤΕΦ του ΤΕΙ προετοιμάζουν συνάντηση με εργατικά σωματεία ενώ τη συμπαράστασή του στον αγώνα των σπουδαστών εκφράζει το Εργατικό Κέντρο. Στη Φλώρινα χτες το απόγευμα η Γενική Συνέλευση του Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης έκανε πορεία στο κέντρο της πόλης μαζί με τους φοιτητές του Τμημάτων Νηπιαγωγών και Βαλκανικών Σπουδών. Σε Καστοριά, Γρεβενά και Κοζάνη επίσης έγιναν πορείες μετά τις συνελεύσεις.

ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ - ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ
Ολοι στον αγώνα για την Παιδεία
  • Πλατύ κάλεσμα 8 Ομοσπονδιών και 13 Εργατικών Κέντρων που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ να κάνουν οι εργαζόμενοι δική τους υπόθεση τη μάχη ενάντια στην αντιεκπαιδευτική πολιτική του κεφαλαίου και των κομμάτων του
  • «Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις δυνάμεις που σιωπούν» τονίζουν οι ταξικές δυνάμεις και απαιτούν από τη ΓΣΕΕ να κηρύξει 24ωρη πανελλαδική απεργία

Πλατύ κάλεσμα στους εργαζόμενους να καταδικάσουν την αντιεκπαιδευτική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, να σταθούν στο πλευρό των αγωνιζόμενων φοιτητών και σπουδαστών και να κάνουν δική τους υπόθεση την πάλη ενάντια στα αντιδραστικά αντιεκπαιδευτικά σχέδια όπως αυτά εκφράζονται, στο νόμο -πλαίσιο για τα Πανεπιστήμια και την προωθούμενη κατάργηση του άρθρου 16 του Συντάγματος, απευθύνουν με κοινή τους ανακοίνωση 8 Ομοσπονδίες και 13 Εργατικά Κέντρα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ. Παράλληλα, απαιτούν από τη ΓΣΕΕ να συγκληθεί αμέσως η διοίκηση και να παρθεί απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Το κάλεσμα υπογράφουν οι Ομοσπονδίες Οικοδόμων, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Φαρμακοϋπαλλήλων, Εργαζομένων στις ιδιωτικές κλινικές (ΟΣΝΙΕ), Τροφίμων - Ποτών, Εργαζομένων στον Τύπο - Χαρτί, Εργαζομένων Θεάματος - Ακροάματος και τα Εργατικά Κέντρα Λάρισας, Αγρινίου, Νάουσας, Φωκίδας, Θεσπρωτίας, Αρτας, Λέσβου, Ρόδου, Σάμου, Ζακύνθου, Κεφαλονιάς, Λευκάδας και Δωδεκανήσου.

Υπόθεση της εργατικής τάξης

Στο κοινό τους κάλεσμα, οι ταξικές δυνάμεις σημειώνουν:

«Απευθυνόμαστε σε όλους τους εργαζόμενους και τους καλούμε να καταδικάσουν μαζικά την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης, που προωθεί την εμπορευματοποίηση - ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, να απαιτήσουμε να μην κατατεθεί ο νόμος - πλαίσιο στη Βουλή, να μην καταργηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, να αντιταχθούμε αποφασιστικά στην προσπάθεια των δυνάμεων του κεφαλαίου για πανεπιστήμια παραρτήματα των επιχειρήσεων. Τώρα! το εργατικό κίνημα με όλες του τις δυνάμεις να σταθεί στο πλευρό των φοιτητών και των σπουδαστών, να κάνει δική του υπόθεση αυτόν τον αγώνα, να αντιπαρατεθεί με την πολιτική της καταστολής και του αυταρχισμού που χρησιμοποιεί η κυβέρνηση της ΝΔ για να χτυπήσει το φοιτητικό - εργατικό κίνημα που μαζικοποιείται και αναπτύσσεται.

  • Αποκλειστικά Δημόσια - Δωρεάν Παιδεία, Δημόσια, Δωρεάν, Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της ιδιωτικής - επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Πτυχία με αξία που θα αποτελούν τη μόνη προϋπόθεση για δουλιά στο επιστημονικό αντικείμενο.
  • Πλήρη - σταθερή εργασία με δικαιώματα.

Με όλες μας τις δυνάμεις να ανοιχτούμε στους χώρους δουλιάς, να ενημερώσουμε τους συναδέλφους μας, να παρθούν πολύμορφες πρωτοβουλίες και να διαθέσουμε όλες μας τις δυνάμεις για την κλιμάκωση των αγωνιστικών κινητοποιήσεων μαζί με τους φοιτητές. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για τις δυνάμεις που σιωπούν. Η στάση τους αποθρασύνει την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τα σχέδια τους για ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων, αποθρασύνει την επιθετικότητα της κυβέρνησης. Αυτή την ώρα απαιτούμε από τη ΓΣΕΕ να συγκληθεί αμέσως η διοίκηση και να παρθεί απόφαση για 24ωρη πανελλαδική απεργία».

ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ολοι στον αγώνα!

«Σεισμός, σεισμός πανελλαδικός!», το σύνθημα - τίτλος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, η οποία, σε ανακοίνωσή της, καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα για να μην κατατεθεί ο νέος νόμος - πλαίσιο:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που την Πέμπτη 8 Ιούνη πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλειώδες πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

Η εντυπωσιακή αυτή κινητοποίηση, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, με τον όγκο και τον παλμό της, στέλνει ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ενάντια στην κατάθεση του νόμου - έκτρωμα, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης!

Αυτό ακριβώς προκαλεί το φόβο στην κυβέρνηση, η οποία επιδίωξε με τη βία των ΜΑΤ να τρομοκρατήσει τους φοιτητές και σπουδαστές και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Η οργανωμένη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους διαδηλωτές, που οδήγησε στον τραυματισμό και τη σύλληψη δεκάδων φοιτητών και σπουδαστών, πρέπει να καταδικαστεί από όλο το λαό και τη νεολαία».

«Απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να συκοφαντηθεί η πάλη του, απέναντι σε όσους δε θέλουν να είναι δυνατή η γροθιά του αγώνα του, το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα πρέπει να περιφρουρήσει τις μορφές πάλης, τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις του», σημειώνει η ΠΚΣ.

«Το επόμενο διάστημα πρέπει να δυναμώσει κι άλλο, να μαζικοποιηθεί ακόμη περισσότερο η πάλη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ενάντια σ' αυτήν την πολιτική. Να γίνει παλλαϊκή υπόθεση το ζήτημα της ανώτατης εκπαίδευσης, ο αγώνας για ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και του λαού», τονίζει και καλεί στον αγώνα για:

  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν.
  • Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της Μπολόνια (αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ, Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο).
  • Να μην κατατεθεί ο νόμος - έκτρωμα της ιδιωτικοποίησης και των ταξικών φραγμών.
  • Να σταματήσει κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.
ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ
Απροκάλυπτες πλάτες στους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς

Αρνήθηκαν την άμεση σύγκληση των οργάνων της ΓΣΕΕ για την κήρυξη 24ωρης απεργίας, όπως πρότειναν για δεύτερη φορά οι ταξικές δυνάμεις. Ιδιο το σκηνικό της συναίνεσης και στη συνεδρίαση της ΕΕ του Εργατικού Κέντρου Αθήνας

Τη συμφωνία των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ με τον πυρήνα της πολιτικής που προωθεί η κυβέρνηση και στο χώρο της Παιδείας, αναδεικνύει η επιστολή που έστειλε η διοίκηση της ΓΣΕΕ προς την παράταξη της Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας, απαντώντας στο αίτημα που κατέθεσαν για δεύτερη φορά χτες οι ταξικές δυνάμεις, ζητώντας την άμεση σύγκληση της διοίκησης της Συνομοσπονδίας και τη λήψη απόφασης για 24ωρη πανελλαδική απεργία για το ζήτημα της Παιδείας.

Την ώρα που αναδεικνύεται επιτακτικά η ανάγκη της ενεργητικής και πρωτοπόρας συμμετοχής των εργαζομένων στις φοιτητικές και σπουδαστικές κινητοποιήσεις ενάντια στον αντιδραστικό νόμο πλαίσιο που προωθεί η κυβέρνηση, Πολυζωγόπουλος και Πουπάκης απαντούν στο αίτημα της ΔΑΣ ότι η επόμενη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΓΣΕΕ είναι... προγραμματισμένη για τις 26/6/06 και μάλιστα με καθορισμένη Ημερήσια Διάταξη, στην οποία δε συμπεριλαμβάνεται το θέμα της Παιδείας! Επιπλέον, οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ενημερώνουν τη ΔΑΣ ότι «επειδή το Προεδρείο απουσιάζει για ανειλημμένες υποχρεώσεις που σας είναι γνωστές, είναι δύσκολη η άμεση συνεδρίαση της Διοίκησης της ΓΣΕΕ»!

Κάνει ωστόσο την... παραχώρηση να συμπεριλάβει στην Ημερήσια Διάταξη της επόμενης συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής «ως θέμα συζήτησης το θέμα της Παιδείας και θα ληφθούν οι αναγκαίες αποφάσεις», σημειώνοντας ότι «είναι γνωστές οι αποφάσεις και οι θέσεις της ΓΣΕΕ, τόσο για τις επιχειρούμενες ανατροπές στην Παιδεία, όσο και για τα αστυνομικά μέτρα αυταρχισμού και βίας κατά των αγωνιζόμενων φοιτητών».

Με δυο λόγια οι επικεφαλής των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, χωρίς τσίπα, με πολιτικάντικα τερτίπια και κοροϊδεύοντας κατάμουτρα φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενους, κρύβονται πίσω από το δάχτυλό τους. Απαντάνε στη ΔΑΣ ότι απουσιάζει το Προεδρείο για ανειλημμένες υποχρεώσεις και πως τελικά το θέμα θα εξεταστεί μετά από...17 μέρες! Και μετά απ' όλα αυτά η πλειοψηφία τολμά να βγάλει ανακοίνωση με την οποία «υπογραμμίζει τη συμπαράστασή της στον αγώνα φοιτητών -πανεπιστημιακών για Δημόσια, δωρεάν, αναβαθμισμένη τριτοβάθμια εκπαίδευση»...

Η πρόταση της ΔΑΣ

Στη νέα χτεσινή της πρόταση προς την Εκτελεστική Επιτροπή και τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, με την οποία απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα και προς όλους τους εργαζόμενους, η ΔΑΣ σημειώνει:

«Μετά τα μαζικά φοιτητικά - σπουδαστικά συλλαλητήρια που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 8 Ιούνη, την προκλητική αδιαλλαξία της κυβέρνησης και την καταστολή που χρησιμοποίησε για να κάμψει τους αγώνες των φοιτητών, αποκτά ιδιαίτερη σημασία η πρόταση που κατέθεσε η Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία στις 7 Ιούνη, για άμεση σύγκληση της διοίκησης της ΓΣΕΕ και λήψη απόφασης για 24ωρη πανελλαδική απεργία.

Οι δυνάμεις της ΔΑΣ καταδικάζουν την πολιτική της καταστολής, τις μεθοδεύσεις που χρησιμοποιούνται για το χτύπημα των αγώνων των φοιτητών.

Οι ταξικές δυνάμεις συνεχίζουν και κλιμακώνουν τη δράση τους, μαζί με τους φοιτητές. Εντείνουν τις προσπάθειές τους για να δυναμώσει το κίνημα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, της Ευρωπαϊκής Ενωσης που στρέφεται κατά του δικαιώματος της μόρφωσης των παιδιών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, κατά των εργατικών-λαϊκών οικογενειών. Απαιτούμε:

  • Να μην κατατεθεί ο νόμος πλαίσιο, να μην καταργηθεί το άρθρο 16 του Συντάγματος, για την ιδιωτικοποίηση των πανεπιστημίων.
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.
  • Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν Παιδεία, δημόσια, δωρεάν, ενιαία ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών. Κατάργηση της ιδιωτικής-επιχειρηματικής δραστηριότητας.
  • Πτυχία με αξία που θα αποτελούν τη μόνη προϋπόθεση για δουλιά στο επιστημονικό αντικείμενο.
  • Πλήρη-σταθερή εργασία με δικαιώματα».

Αντίστοιχη πρόταση κατέθεσε και η Ταξική Δημοσιοϋπαλληλική Συσπείρωση προς την ΕΕ της ΑΔΕΔΥ.

Απόλυτη συναίνεση και στο ΕΚΑ

Το σκηνικό της συναίνεσης της συμβιβασμένης συνδικαλιστικής πλειοψηφίας με τους αντιεκπαιδευτικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης, ήρθε να επιβεβαιώσει και η άρνηση των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στην Εκτελεστική Επιτροπή του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, να καλέσουν τη ΓΣΕΕ να κηρύξει 24ωρη απεργία, όπως ζήτησε κατά την τελευταία συνεδρίαση η παράταξη της ΔΑΣ ΕΚΑ. Οι παρατάξεις της συναίνεσης αρνήθηκαν ακόμα και να συζητηθεί το θέμα της Παιδείας στην επόμενη διοίκηση του ΕΚΑ. Αντ' αυτού, περιορίστηκαν σε ένα γενικόλογο κείμενο συμπαράστασης στους φοιτητές και σπουδαστές, με το οποίο μάλιστα ζητάνε από την υπουργό Παιδείας «να σταματήσει τους αιφνιδιαστικούς νεοφιλελεύθερους πειραματισμούς και να μην προχωρήσει στην κατάθεση του νόμου - πλαισίο, που τορπιλίζει την πανεπιστημιακή ζωή και οδηγεί σε μια χαμένη εξεταστική περίοδο» (!)

Σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΕΚΑ καταγγέλλει τη «συνειδητή τακτική των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, η οποία επιχειρεί να αποκρύψει τις τεράστιες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις αντιδραστικές θέσεις που έχουν για την Παιδεία, καθώς και τις τεράστιες ευθύνες της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ, η οποία πρωτοστάτησε στην ίδρυση ιδιωτικού πανεπιστημίου, υλοποιώντας και ανοίγοντας δρόμο στην πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Και χτες έξω από τη Βουλή
Και χτες έξω από τη Βουλή
Σφίγγει ο κλοιός

Ξεκίνησε για μια συμβολική περικύκλωση της Βουλής και κατέληξε σε δυναμική διαδήλωση. Εκατοντάδες φοιτητές, σπουδαστές και εργαζόμενοι έσπευσαν χτες το βράδυ στη Βουλή, για να σφίξουν τον κλοιό γύρω από την πολιτική της ΕΕ και των κομμάτων που την υπηρετούν. Κοντά τους το ΠΑΜΕ, όπως επίσης και πολυμελής αντιπροσωπεία της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας». «Ο νόμος - πλαίσιο να μην κατατεθεί, δωρεάν σπουδές σε κάθε φοιτητή», το αίτημα που απλώθηκε στο 65 (!) μέτρων πανό του Συντονιστικού. Οσο ένα οικοδομικό τετράγωνο! Που μετά τη Βουλή ξεδιπλώθηκε σε πορεία ως την Ομόνοια...

«Ακίνητα» χημικά προστατεύουν την «κοινωνία»!

Πλήρη κάλυψη στην ωμή αστυνομική βία απέναντι στις κινητοποιήσεις των φοιτητών πρόσφερε η κυβέρνηση, θέλοντας ταυτόχρονα να στείλει ένα μήνυμα πυγμής στους αγώνες του λαϊκού κινήματος. «Εντύπωση προκαλεί η σφοδρότητα των επιθέσεων που δέχτηκαν οι ακίνητοι (σ.σ..!) άνδρες των ομάδων καταστολής»(!), δήλωσε με πάσα σοβαρότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ε. Αντώναρος, συμπληρώνοντας στο ίδιο ύφος ότι «ο ρόλος της αστυνομίας είναι αμυντικός»(!). Επιπλέον, επανέφερε τον αστείο ισχυρισμό ότι οι κινητοποιήσεις γίνονται από «όχι μεγάλες ομάδες»(!) φοιτητών.

Με αυτά σαν δεδομένα από την πλευρά της, η κυβέρνηση συνεχίζει την επίδειξη αδιαλλαξίας, αρνείται την απόσυρση του σχεδίου νόμου - πλαισίου και σε μια αποκάλυψη για το πώς οι αστοί χρησιμοποιούν τη λαϊκή ψήφο, θεωρεί ότι έχει εν λευκώ εξουσιοδότηση από τους πολίτες να φέρει όποιο νόμο θέλει! «Στη Δημοκρατία είναι οι πλειοψηφίες εκείνες που εκλέγουν τις κυβερνήσεις και τις εξουσιοδοτούν να νομοθετήσουν», είπε χαρακτηριστικά ο Ε. Αντώναρος, ισχυριζόμενος ότι «η κοινωνία επικροτεί και χαιρετίζει τις αλλαγές και τις μεταρρυθμίσεις που κάνει η κυβέρνηση»...

Ας προσέχουν, λοιπόν, οι... «κοινωνίες» που ξεχνάνε πως εδώ πρόκειται για μάχη τάξης ενάντια σε τάξη...



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ