Σάββατο 10 Ιούνη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ
Ολοι στον αγώνα!

«Σεισμός, σεισμός πανελλαδικός!», το σύνθημα - τίτλος της Πανσπουδαστικής Κίνησης Συνεργασίας, η οποία, σε ανακοίνωσή της, καλεί σε κλιμάκωση του αγώνα για να μην κατατεθεί ο νέος νόμος - πλαίσιο:

«Χαιρετίζουμε τους δεκάδες χιλιάδες φοιτητές και σπουδαστές, που την Πέμπτη 8 Ιούνη πλημμύρισαν το κέντρο της Αθήνας, στο μεγαλειώδες πανελλαδικό πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο!

Η εντυπωσιακή αυτή κινητοποίηση, η μεγαλύτερη των τελευταίων χρόνων, με τον όγκο και τον παλμό της, στέλνει ΞΕΚΑΘΑΡΟ, ΒΡΟΝΤΕΡΟ ΜΗΝΥΜΑ ενάντια στην κατάθεση του νόμου - έκτρωμα, ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης, ΠΑΣΟΚ, ΕΕ για την ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης!

Αυτό ακριβώς προκαλεί το φόβο στην κυβέρνηση, η οποία επιδίωξε με τη βία των ΜΑΤ να τρομοκρατήσει τους φοιτητές και σπουδαστές και να καταστείλει τις κινητοποιήσεις. Η οργανωμένη επίθεση των αστυνομικών δυνάμεων στους διαδηλωτές, που οδήγησε στον τραυματισμό και τη σύλληψη δεκάδων φοιτητών και σπουδαστών, πρέπει να καταδικαστεί από όλο το λαό και τη νεολαία».

«Απέναντι σε οποιαδήποτε προσπάθεια να συκοφαντηθεί η πάλη του, απέναντι σε όσους δε θέλουν να είναι δυνατή η γροθιά του αγώνα του, το φοιτητικό και σπουδαστικό κίνημα πρέπει να περιφρουρήσει τις μορφές πάλης, τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεις του», σημειώνει η ΠΚΣ.

«Το επόμενο διάστημα πρέπει να δυναμώσει κι άλλο, να μαζικοποιηθεί ακόμη περισσότερο η πάλη ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ ενάντια σ' αυτήν την πολιτική. Να γίνει παλλαϊκή υπόθεση το ζήτημα της ανώτατης εκπαίδευσης, ο αγώνας για ανώτατη εκπαίδευση στην υπηρεσία των κοινωνικών αναγκών και του λαού», τονίζει και καλεί στον αγώνα για:

  • Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση Δημόσια και Δωρεάν.
  • Να καταργηθούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμοι της Μπολόνια (αξιολόγηση, ΙΔΒΕ, ΔΟΑΤΑΠ, Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο).
  • Να μην κατατεθεί ο νόμος - έκτρωμα της ιδιωτικοποίησης και των ταξικών φραγμών.
  • Να σταματήσει κάθε μορφή επιχειρηματικής δραστηριότητας σε ΑΕΙ - ΤΕΙ.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ