ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
Σελ. /32
Ν. ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ - Κ. ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ
Υπερασπιστές της πολιτικής που «τσακίζει» τα λαϊκά στρώματα

«Τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά από τις θέσεις των δύο υποψηφίων», σημείωσε ο Σπ. Χαλβατζής, μιλώντας χτες σε συγκέντρωση στο Παγκράτι

«Οι εργάτες, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι απόμαχοι της δουλιάς, η νεολαία, οι γυναίκες, οι μικρομεσαίοι, γενικότερα, ο λαός της Αθήνας, δεν πρέπει να παραπλανηθούν από όμορφες εκφράσεις και ευφυολογήματα που κρύβουν και ωραιοποιούν, ρετουσάρουν την πραγματικότητα».

Με αυτά τα λόγια, ο Σπύρος Χαλβατζής επικεφαλής της «Συμπαράταξης για την Αθήνα» και υποψήφιος δήμαρχος της πόλης, κάλεσε τους εργαζόμενους να κρίνουν τους εκπροσώπους του δικομματισμού υποψηφίους δημάρχους Αθήνας, με βάση την πολιτική που υπηρέτησαν και υπηρετούν πιστά, μιλώντας σε συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε χτες στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στην οποία συμμετείχε πλήθος κόσμου.

Ο Ν. Κακλαμάνης και ο Κ. Σκανδαλίδης, τόνισε, είναι επιφανή και προβεβλημένα στελέχη των κομμάτων τους, της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει τη συνέπεια, την πολύπλευρη δράση τους για την προώθηση της πολιτικής των κομμάτων που ανήκουν, την πολιτική της αστικής τάξης και της ΕΕ», επισήμανε και συνέχισε: «Σε όποια θέση και αν βρέθηκαν ή βρίσκονται, στην κυβέρνηση ή στην αντιπολίτευση, στην υπουργική καρέκλα ή όχι, προώθησαν την πολιτική που - πέρα από διαχειριστικές διαφορές των κομμάτων τους - αποτελεί κοινή τους στρατηγική κατεύθυνση».

«Είναι συνεπείς διαχειριστές των προβλημάτων», τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής
«Είναι συνεπείς διαχειριστές των προβλημάτων», τόνισε ο Σπύρος Χαλβατζής
Κατεύθυνση, η οποία έχει ως κύριους άξονες «την πλήρη ενσωμάτωση στις οδηγίες και κατευθύνσεις που διαμορφώνονται με τη συμμετοχή της χώρας μας στην ΕΕ, στις επιλογές του Μάαστριχτ, της ΟΝΕ, της Λισαβόνας, συνολικά της νέας τάξης». Οι υποψήφιοι του δικομματισμού στηρίζουν «την υποταγή στους νόμους της αγοράς, στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίων, εμπορευμάτων, ανθρώπων και υπηρεσιών, στην ιδιωτικοποίηση, την παραπέρα εμπορευματοποίηση των κοινωνικών αγαθών, στα κέρδη του κεφαλαίου, στον περιορισμό των οικονομικών κοινωνικών δημοκρατικών δικαιωμάτων των εργαζομένων».

Ετσι, τόνισε ο ομιλητής «η συνεπής υποστήριξη των παραπάνω δεν μπορεί να διαστρεβλωθεί στη θέση του δημάρχου της πόλης της Αθήνας, για την οποία θέτουν υποψηφιότητα».

Συνεπείς διαχειριστές των προβλημάτων

«Από σήμερα», τόνισε ο Σπ. Χαλβατζής σε άλλο σημείο της ομιλίας του, «οι εκδηλώσεις, οι πράξεις τους, αλλά και ο τρόπος εμφάνισής τους επιβεβαιώνουν ότι θα είναι συνεπείς διαχειριστές των προβλημάτων των ανθρώπων και της πόλης, στα πλαίσια της πολιτικής που έχει κάνει και χρησιμοποιεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σαν μηχανισμό προώθησης και εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής. Σ' αυτήν την πολιτική συνέβαλαν δραστήρια τα κόμματά τους και προσωπικά ο κ. Κακλαμάνης π.χ. στην παραπέρα προώθηση και της ιδιωτικοποίησης της Δημόσιας Υγείας και ο κ. Σκανδαλίδης ως υπουργός Εσωτερικών».

Και οι δυο υποψήφιοι του δικομματισμού, σημείωσε στη συνέχεια, είναι «υπερασπιστές και συνεπείς εφαρμοστές του αντιλαϊκού πλαισίου που, συναινετικά από τα κόμματά τους, έχει θεσπιστεί για την ΤΑ». Πλαίσιο που στηρίζεται, συνέχισε, στην ανταποδοτικότητα, στην πρόσθετη φορολογία, στη συνύφανση με το κεφάλαιο, στην ιδιωτικοποίηση έργων και υπηρεσιών, στην αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, στην ενίσχυση των κατασταλτικών μηχανισμών, στην εξυπηρέτηση των κερδών του κεφαλαίου, στη συνεχή επιβάρυνση των εργαζομένων.

Και ο Σπ. Χαλβατζής κατέληξε: «Τα λαϊκά συμφέροντα βρίσκονται στην αντίθετη πλευρά από τις θέσεις των δύο υποψηφίων. Για την Παιδεία, την Υγεία, την Πρόνοια, την Κοινωνική Ασφάλιση, την προστασία του περιβάλλοντος. Ακόμη κι όταν περιγράφουν την πραγματικότητα, όταν προβάλλουν λύσεις, δεν είναι τίποτε άλλο παρά η διαχείριση των αναγκών των εργαζομένων, προς όφελος των επιδιώξεων του συστήματος».

Σημειώνεται ότι στη συγκέντρωση χαιρέτισε ο Γραμματέας της ΚΟΒ Παγκρατίου Τ. Βουγιουκλάκης, ο οποίος και αναφέρθηκε στους παράγοντες που ευθύνονται για την καθημερινή υποβάθμιση της ζωής μας, καθώς και στο γενικό πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών. Ακόμα, παραβρέθηκαν η Β. Αράπη από το ΔΗΚΚΙ, ο Κ. Γιαννόπουλος από την Κομμουνιστική Ανανέωση, ο Γ. Αδαμίδης από την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, καθώς και ο Π. Παπαγεωργίου πανεπιστημιακός.

Δήλωση διαμαρτυρίας του Ηλ. Νικολόπουλου

Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας
Ο Ηλίας Νικολόπουλος, υποψήφιος νομάρχης Αθήνας
Την αντίδραση του υποψήφιου Νομάρχη Αθηνών με τη Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία (ΝΑΣ), Ηλία Νικολόπουλου (μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ, καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου), προκάλεσε η αναφορά του δημοσιογράφου Γιάννη Πρετεντέρη σε προχτεσινή εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό ΜΕΓΚΑ ότι το ΔΗΚΚΙ έχει διαλυθεί.

Συγκεκριμένα, ο Ηλ. Νικολόπουλος με δήλωσή του αναφέρει: «Διαμαρτύρομαι για την παραπληροφόρηση του κ. Πρετεντέρη που κακώς επέμενε ότι το ΔΗΚΚΙ έχει διαλυθεί στην εκπομπή του "ΑΝΑΤΡΟΠΗ". Είμαι μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και ως στέλεχος του ΔΗΚΚΙ κατέρχομαι υποψήφιος νομάρχης Αθηνών με το ψηφοδέλτιο συνεργασίας ΚΚΕ - ΔΗΚΚΙ - Κομμουνιστικής Ανανέωσης - Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών - Ελλήνων Οικολόγων Χωρίς Σύνορα.

Το ΔΗΚΚΙ συνεργάζεται πανελλαδικά με το ΚΚΕ, την Κομμουνιστική Ανανέωση, την Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών, τους Ελληνες Οικολόγους Χωρίς Σύνορα και άλλες ανένταχτες ριζοσπαστικές προσωπικότητες. Στα ψηφοδέλτια αυτά, σε 9 νομαρχίες και πάρα πολλούς δήμους της χώρας επικεφαλής βρίσκονται στελέχη του ΔΗΚΚΙ».

Διαμαρτυρία του Γραφείου Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ

Για το θέμα, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ απέστειλε στη διεύθυνση του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΓΚΑ την παρακάτω διαμαρτυρία:

«Στην εκπομπή του Γ. Πρετεντέρη "ΑΝΑΤΡΟΠΗ" (19/6/2006) ο Ηλίας Νικολόπουλος, στέλεχος του ΔΗΚΚΙ και υποψήφιος νομάρχης Αθήνας, παρουσιάστηκε από τον Γ. Πρετεντέρη ως "στέλεχος του πρώην ΔΗΚΚΙ". Θεωρούμε το γεγονός απαράδεκτο, τη στιγμή που είναι γνωστό (ή όφειλε να γνωρίζει ο Γ. Πρετεντέρης) ότι ο Ηλίας Νικολόπουλος είναι στέλεχος του ΔΗΚΚΙ, με το οποίο το ΚΚΕ συνεργάζεται και στις τοπικές εκλογές, μαζί, με την "Κομμουνιστική Ανανέωση" και την "Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών"».

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΓΚΑΛΟΠ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ
Αρχισαν τα «όργανα» της δικομματικής συμπαιγνίας

Αρχισαν τα «όργανα» της δικομματικής συμπαιγνίας ενόψει των τοπικών εκλογών, με σαφή προσανατολισμό να δημιουργηθεί η εντύπωση ότι η εκλογική αναμέτρηση του Οκτώβρη εξαντλείται ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα και τους συνδυασμούς που υποστηρίζουν.

Ακριβώς αυτή η εικόνα παρουσιάστηκε στην προχτεσινοβραδινή εκπομπή «Ανατροπή» του τηλεοπτικού σταθμού ΜΕΓΚΑ, όπου ο Γ. Πρετεντέρης «έστησε» ένα πάνελ αποκλειστικά με εκπροσώπους - υποψηφίους του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, για να συζητήσουν μια δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και την υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς. Μάλλον απ' αυτή τη θέση ορμώμενος ο άνθρωπος δεν κάλεσε στην εκπομπή του εκπροσώπους των αγωνιστικών συνδυασμών συνεργασίας που στηρίζει το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών. Το θεώρησε, προφανώς, περιττό.

Κατά τ' άλλα, σύμφωνα με το γκάλοπ:

  • Στην Αθήνα, ο Νικήτας Κακλαμάνης φέρεται να συγκεντρώνει 49,6%, ο Κώστας Σκανδαλίδης 31,8%, ο Σπύρος Χαλβατζής 7% και ο Αλέξης Τσίπρας 3,3%.
  • Στη Θεσσαλονίκη, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος συγκεντρώνει ποσοστό 45% στον πρώτο γύρο έναντι 22% της Χρύσας Αράπογλου και ακολουθούν οι Ι.Μπουτάρης (9,5%), Γ. Καρατζαφέρης (8,6%), Αγ. Σαχίνης (5,5%) και Αν. Κουράκης (3,1%).
  • Στον Πειραιά, ο Π.Φασούλας προηγείται στην πρόθεση ψήφου του νυν δημάρχου Χρ. Αγραπίδη με 42% έναντι 33,2%.
  • Στην υπερνομαρχία Αθηνών - Πειραιώς, ο συνδυασμός της Φ. Γεννηματά προηγείται με 42% έναντι 32,8% του Αργύρη Ντινόπουλου. Ακολουθούν ο Γ. Μαυρίκος με 7,2%, ο Ι. Πανούσης με 5,3% και ο Ευ. Παπαδόπουλος με 5%.


Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ