ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 21 Ιούνη 2006
Σελ. /32
Ψήφισε αύριο κιόλας

στη διαδήλωση με το ΠΑΜΕ

Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ»
Του Δημήτρη Χαντζόπουλου από τα ΝΕΑ»
Πριν ακόμα αρχίσεις να βλέπεις έστω κι από μακριά τις κάλπες, εκτιμούν ότι έχεις, ήδη, εγκρίνει τις «καλές κυβερνητικές επιδόσεις».

Πριν ακόμα σκεφτείς τι περίπου έστω θέλεις από έναν δήμαρχο, διαπιστώνουν ότι δε θα κρίνεις τον Κακλαμάνη ως στέλεχος της ΝΔ, και, άρα, τουλάχιστον ως φορομπήχτη, ή τον Φασούλα ως καραμπινάτο ΠΑΣΟΚ, και, άρα, τουλάχιστον ως ενεργητικό εφαρμοστή της ενιαίας πολιτικής του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, αλλά, θα τους κρίνεις, λένε τα «γκάλοπ» και οι αναλύσεις που τα συνοδεύουν, με βάση την «προσωπικότητά τους».

Δε θέλεις, λένε, την Παντελάκη που είναι κάθε μέρα δίπλα σου στο δρόμο, αλλά προτιμάς την Πιπιλή που την αναγνωρίζεις γιατί είναι άνθρωπος των μέσων μαζικής αποβλάκωσης.

Σα να σε φτύνουν, ξεδιάντροπα, κάτι τέτοιες εκτιμήσεις, ε;

Αλλά, για να τις κάνουν και να τις δημοσιοποιούν, κάπου τους έχεις δώσει το δικαίωμα.

Εκτός κι αν τους διαψεύσεις...

Κι όσο δεν τους διαψεύδεις καθημερινά, τόσο χαχόλο θα σε νομίζουν και σα χαχόλο θα σε μετράνε.

Κι επειδή μερικά πράγματα δε λύνονται στην κάλπη, φρόντισε να πάρεις θέση έγκαιρα.

Ψήφισε άμεσα, αύριο κιόλας. Κάθε απουσία από την αυριανή διαδήλωση για την Παιδεία, θα τη μετρήσουν σαν συμφωνία με την κυβερνητική πολιτική. Οπως, ήδη, μετράνε τις τρανταχτές απουσίες από τις γενικές συνελεύσεις σαν σπάσιμο του φοιτητικού κινήματος...

Δεν είναι «ευσεβείς πόθοι» όσα γράφονται στα «ΝΕΑ», περί του πού πρέπει να στραφεί η προσοχή. Μεθόδευση είναι. Για να χάσεις και πάλι το δάσος.

Ούτε τυχαία, σου λέει η κυβέρνηση ότι δεν κάνει πίσω στο άρθρο 16. Εχει εξασφαλισμένη τόσο τη συμφωνία του ΠΑΣΟΚ, όσο και των κλώνων του μέσα στα πανεπιστήμια, που φροντίζουν, ήδη, να σε πείσουν πως αντίπαλος δεν είναι η επιδίωξη του κεφαλαίου που υπαγορεύει και πολιτικές για την Παιδεία, αλλά κάποια «Μαριέττα».

Αφήνεις, έτσι, στο απυρόβλητο αυτό που πράγματι πρέπει να καταργηθεί, το ίδιο το σύστημα που παράγει τις «Μαριέττες», την πολιτική τους και τις αναγκαίες σ' αυτό κυβερνήσεις.

Αν νομίζεις πως η σε βαθμό φασίζουσας συμπεριφοράς αντικομμουνιστική εκστρατεία, που εξελίσσεται αυτές τις μέρες στα πανεπιστήμια, είναι άσχετη με το ποιος ταΐζει διάφορες «ΜΚΟ», ώστε να γίνουν «ηγεμονεύουσα δύναμη στο κίνημα», πετώντας έξω τους κομμουνιστές, είσαι βαθιά νυχτωμένος. Και, άρα, είσαι ο επόμενος στόχος τους.

Ασχετο: Το ενδιαφέρον στην περίπτωση της Ρουμανίας δεν είναι ότι θα ξεκληριστούν 2 εκατομμύρια αγρότες, αλλά το χιούμορ με το οποίο αντιμετωπίζει την κατάσταση η κυβέρνηση. Σου λέει σάλιαγκες είμαστε, γιατί να μην το κάνουμε καλλιέργεια; Στρουθοκάμηλοι είμαστε, γιατί να μην εκτρέφουμε και το αυθεντικό είδος; Ετσι στρώνονται οι δρόμοι για τον παράδεισο...

Υπάρχει κάποιος, που συμμερίζεται την αγωνία όσων συνεργάζονται με το στρατό κατοχής των ΗΠΑ στο Ιράκ; Υπήρχε κάποιος στα χρόνια της δικής μας Κατοχής, που έβλεπε τον Λάτση ως ευεργέτη;


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΜΕΤΡΑ ΤΟ ΠΩΣ ΣΕ ΜΕΤΡΑΝΕ

ΕΧΕΙΣ ΗΔΗ ΨΗΦΙΣΕΙ; «Στα γκάλοπ αποτυπώνεται η υπέρβαση των κομματικών τειχών από τους πολίτες, που δείχνουν να επιλέγουν κυρίως με βάση την προσωπικότητα των υποψηφίων και τη δυνατότητά τους να προσφέρουν έργο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (...) η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών δε βλέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές ως μια ευκαιρία έκφρασης δυσαρέσκειας για την κυβερνητική πολιτική, δείγμα επίσης των καλών κυβερνητικών επιδόσεων» (το άρθρο στον «ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ»).

ΕΧΕΙ ΔΕΜΕΝΟ ΤΟΝ ΓΑΪΔΑΡΟ... ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ: «Δύο είναι οι "κόκκινες γραμμές" της κυβέρνησης στον τομέα της Ανώτατης Εκπαίδευσης. Και οι δύο δε σχετίζονται με το νόμο πλαίσιο, αλλά με την αναθεώρηση του Συντάγματος. Δεν πρόκειται να κάνει πίσω ούτε στην αξιολόγηση, ούτε στα μη κρατικά ΑΕΙ (...) το δίλημμα είναι ξεκάθαρο: Ιδιωτικά ΑΕΙ χωρίς κρατική εποπτεία, ή μη κρατικά ΑΕΙ με δημόσια εποπτεία, όπως λέει η συνταγματική διάταξη που προτείνει η ΝΔ για την αναθεώρηση;» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

«ΒΟΥΡ» ΓΙΑ ΜΠΑΝΙΟ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ; «Στο καυτό μέτωπο της Παιδείας, η προσοχή στρέφεται τώρα στους 35.000 υποψηφίους για ΑΕΙ και ΤΕΙ των οποίων η βαθμολογία είναι οριακή - κοντά στη βάση (10) - και οι οποίοι φυσικά κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα. Στο μέτωπο των καταλήψεων το προσεκτικό μάτι θα μπορούσε να διακρίνει μια αποδυνάμωση την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση προβαίνει σε κοπτοραπτική του νομοσχεδίου» (η Ειρήνη Δ. Καρανασοπούλου στα «ΝΕΑ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απαντες στο πόδι! ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΕΤΕΡΙΖΙ με τα παιδιά που σπουδάζουν

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: Ποιες οι σημαντικότερες αλλαγές

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΣΤΑ ΑΚΡΑ

Η ΑΥΓΗ: Εν μέσω διαδηλώσεων ο ΟΟΣΑ στην Αθήνα

ΤΑ ΝΕΑ: 35.000 όμηροι Αρχαίων - Μαθηματικών

ΕΘΝΟΣ: ΑΛΛΑΓΕΣ με διάταξη κάλπης

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΑΝΑΚΡΙΝΟΥΝ τον Πατριάρχη οι Τούρκοι

ΤΟ ΒΗΜΑ: Σοκ στην Εκκλησία, κάθειρξη 8 ετών στον πρώην Αττικής

ΑΥΡΙΑΝΗ: 8 ΧΡΟΝΙΑ ΦΥΛΑΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ οι προκηρύξεις για 4.158 θέσεις

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σήμερα κρίνεται η τύχη 11,3 δισ. από το Γ΄ ΚΠΣ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΝΕΟ ΜΗΝΥΜΑ Καραμανλή προς Αγκυρα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Τραπεζικός γρίφος από Πειραιώς - Κύπρου

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Η μοίρα κάθε κουκουλοφόρου

«Προσωπικό σε μεγάλο κίνδυνο: Από τους εννέα υπαλλήλους μας τον Μάρτιο, μόνο οι τέσσερις είχαν συγγενείς που γνώριζαν ότι δουλεύουν στην πρεσβεία. Τους τελευταίους έξι μήνες δεν είμαστε σε θέση να χρησιμοποιήσουμε ντόπιους υπαλλήλους ως μεταφραστές σε τηλεοπτικές μεταδόσεις. Πιο πρόσφατα, αρχίσαμε να καταστρέφουμε έγραφα που αναφέρουν τα ονόματα των ντόπιων υπαλλήλων μας. Τον Μάρτιο μερικοί υπάλληλοι μας πλησίασαν και μας ρώτησαν τι πρόβλεψη υπάρχει γι' αυτούς σε περίπτωση εκκένωσης...» (το τηλεγράφημα προς το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ υπογράφει ο Αμερικανός πρέσβης στη Βαγδάτη / «Ουάσιγκτον Ποστ»/«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Εχουν χιούμορ, πάντως

«Τις εργασίες τους αναμένεται να χάσουν 1,5-2 εκατομμύρια αγρότες τα επόμενα 15 χρόνια από τον εκσυγχρονισμό της αγροτικής παραγωγής στη Ρουμανία που θα γίνει στο πλαίσιο εναρμόνισής της με τα ισχύοντα στην ΕΕ σύμφωνα με την πρόβλεψη του υπουργείου Γεωργίας της χώρας (...) η ρουμάνικη κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο ανάπτυξης νέων κτηνοτροφικών και αγροτικών δραστηριοτήτων, όπως είναι η εκτροφή σαλιγκαριών και στρουθοκαμήλων» (η είδηση στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ»).

«Ολη Ελλάδα» το «Εκάλη Κλαμπ»;

«Οταν πέθανε ο πατέρας μου δάκρυσε όλη η Ελλάδα γιατί ήταν πάντα δίπλα στα προβλήματα της χώρας» (η Μαριάννα Λάτση της «ΠΕΤΡΟΛΑ» των καμένων εργατών, για τον Γιάννη Λάτση που αναδείχτηκε ως «αυτοδημιούργητος» στην Κατοχή.../«ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).

Γύρω στις 12 Ιούλη...

«Αν ο Τζορτζ Μπους αποδεχτεί την πρόσκληση (σ.σ. του Ερντογάν), λένε Αμερικανοί αναλυτές, θεωρείται σχεδόν βέβαιη η ταυτόχρονη επίσκεψή του και στην Αθήνα» (η είδηση στο «ΒΗΜΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ