ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2006
Σελ. /32

Προς κ.κ. της ΕΣΗΕΑ και του ΕΣΡ:

Η κακοποίηση του

Αλεξ συνεχίζεται...

Μια οφειλόμενη... «εξόφληση»

Ο κ. Αλ. Καλύβης, αναπληρωτής πρόεδρος της ΓΣΕΕ και επικεφαλής της συνδικαλιστικής παράταξης του ΣΥΝ «Αυτόνομη Παρέμβαση», με αφορμή την αναφορά της στήλης για τη μέχρι πρότινος συμμετοχή του ως αντιπρόεδρος στο ΔΣ του «Κέντρου Ανάπτυξης Εκπαιδευτικής Πολιτικής» (ΚΑΝΕΠ) της ΓΣΕΕ, μας απέστειλε επιστολή με την οποία επιτίθεται στον «Ρ».

Προσπερνάμε τον «πλούτο» των χαρακτηρισμών που επιστρατεύει εναντίον των όσων γράψαμε ο κ. Καλύβης («αποσιώπηση», «διαστρέβλωση», «αναληθή», «συκοφαντικά δημοσιεύματα», «παραπληροφόρηση», «σπέκουλα», «ανήθικες και κοντόφθαλμες πρακτικές», «εκχυδαϊσμός», κ.ά.) και θα περιοριστούμε στην ουσία της επιστολής του (αν υπάρχει κάποια ουσία...).

*

Ισχυρίζεται ο κ. Καλύβης:

1) «Γνωρίζετε πολύ καλά, διότι υπάρχουν δημόσιες τοποθετήσεις, ότι η θέση της Αυτόνομης Παρέμβασης ήταν εξ αρχής θέση ριζικής αντίθεσης με την ίδρυση του ΚΑΝΕΠ».

  • Το «εξ αρχής» που αναφέρει ο κ. Καλύβης είναι μόνο στη φαντασία του. Οχι μόνο δεν ήταν αντίθετος με την ίδρυση του ΚΑΝΕΠ, αλλά στα εγκαίνια ακριβώς της ίδρυσης του ΚΑΝΕΠ, στις 5/10/2004, ο κ. Καλύβης δήλωσε: «Η ΓΣΕΕ πρέπει και να μελετήσει και να παρέμβει μέσα από το ΚΑΝΕΠ - ΓΣΕΕ...». Οτι, στη συνέχεια, ψέλλισε πως το ΚΑΝΕΠ δε θα έπρεπε να εμπλακεί με την τυπική εκπαίδευση, θα πρέπει να το αποδώσουμε είτε στην άγνοιά του για το καταστατικό αυτού καθαυτού του ΚΑΝΕΠ, που λέει ακριβώς το αντίθετο, είτε σε υποκρισία και διγλωσσία. Εμάς, πάντως, μας φαίνεται δύσκολο να πρόκειται για άγνοια...

2) «Η παραίτησή μου από τη θέση του αντιπροέδρου - θέση που πηγάζει από τη διαπαραταξιακή σύνθεση όλων των φορέων που ιδρύει η ΓΣΕΕ - έγινε στις 12/5/2006. Εσείς ανακαλύψατε αυτή την παραίτηση μετά από ενάμιση μήνα - για σας άλλωστε δεν ήταν είδηση που σας εξυπηρετούσε - και σήμερα κάτω από άλλες σκοπιμότητες τη διαστρεβλώνετε σε τέτοιο βαθμό που αλλοιώνεται τελείως το περιεχόμενό της».

  • Πράγματι, ο πολιτικαντισμός της παράταξης του κ. Καλύβη δεν είναι είδηση άξια δημοσίευσης για τον «Ρ». Συνεπώς, όπως δεν ήταν είδηση η συμμετοχή του, έτσι δεν ήταν είδηση και η παραίτησή του από αντιπρόεδρος του ΚΑΝΕΠ. Η αναφορά μας στην παραίτησή του ήταν απλώς υπενθύμιση αυτού του πολιτικαντισμού για έναν και μόνο λόγο: Επειδή φρόντισε η επιμελημένα «βαρύγδουπη» παραίτησή του - και αφού παρέμεινε δυο χρόνια αντιπρόεδρος - να εκδηλωθεί «όλως τυχαίως» μόλις φούντωσε το κίνημα των φοιτητών.

3) «Παραιτήθηκα λοιπόν από τη θέση του αντιπροέδρου, για να αναδείξω για μία ακόμη φορά την ανάγκη ώστε η ΓΣΕΕ: Να τοποθετηθεί κατά της αναθεώρησης του άρθρου 16, και να αποκρούσει κάθε προοπτική άμεσης ή έμμεσης ιδιωτικοποίησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (...). Σας ενοχλεί γιατί η ΓΣΕΕ τελικά μετά την αρχική αρνητική της στάση ξεκαθαρίζει, ύστερα και από δική μας πίεση, ότι αντιτίθεται στην αναθεώρηση του άρθρου 16 του Συντάγματος».

  • Μάλλον ο κ. Καλύβης έχει μπερδευτεί. Γιατί πώς είναι δυνατόν να λέει ότι η ΓΣΕΕ (μετά από δική τους... πίεση) έχει «ξεκαθαρίσει» πως αντιτίθεται στην ιδιωτικοποίηση και ταυτόχρονα στην ίδια επιστολή που μας απέστειλε να αναφέρει: «Η ζημιά που έχουν κάνει αυτοί που ανακίνησαν θέμα μη κρατικού πανεπιστημίου είναι ότι έδωσαν άλλοθι και στήριγμα στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θέλουν να περάσουν στο χώρο της Παιδείας η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Γι' αυτό το λόγο είναι ανάγκη το ίδιο το όργανο, η διοίκηση της ΓΣΕΕ, να πάρει σαφή, οριστική και αμετάκλητη θέση επ' αυτού (...)». Τελικά, τι ισχύει (μετά και τις «από τα μέσα» ...πιέσεις τους): Εχει ή δεν έχει πάρει θέση η ΓΣΕΕ;... Εκείνο που πάντως σίγουρα ισχύει, είναι ότι ο κ. Καλύβης και η παράταξή του είναι συνεπείς στο ρόλο του εξωραϊσμού και του θολώματος των νερών όσον αφορά στο ρόλο της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ.

4) «Παραιτήθηκα για να ξεκαθαρίσει ότι έστω και μ' αυτή την κακέκτυπη μορφή και περιεχόμενο συνδικαλιστικής εκπαίδευσης που κάνει σήμερα το ΚΑΝΕΠ δε θα υπάρχει καμία μα καμία εμπλοκή με την τυπική εκπαίδευση».

  • Μα όποιος μπει στο site του ΚΑΝΕΠ θα δει επακριβώς - από την πρώτη κιόλας παράγραφο - για ποιο σκοπό φτιάχτηκε το ΚΑΝΕΠ και τι υπηρετούσε ως αντιπρόεδρός του ο κ. Καλύβης: «Ο σκοπός του ΚΑΝΕΠ είναι (...) εφαρμογής εκπαιδευτικών πολιτικών σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης (τυπικής και μη τυπικής)», ξεκαθαρίζεται στην ταυτότητα κιόλας του ΚΑΝΕΠ. Ποιον κοροϊδεύει ο κ. Καλύβης;

5) «Σας ενοχλεί ότι η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ στηρίζουν τους αγώνες των φοιτητών και προσπαθείτε με κάθε τρόπο να αποδυναμώσετε αυτή την αλληλεγγύη».

  • Ως προς την «αλληλεγγύη» των εργατοπατέρων προς τους φοιτητές θα περιοριστούμε να υπενθυμίσουμε την επιστολή της ΓΣΕΕ της 26/5/2004 που απευθυνόταν προς την κ. Γιαννάκου και σημείωνε για το ΚΑΝΕΠ ότι: «(...) Φιλοδοξία της ΓΣΕΕ (είναι) να προχωρήσει στη μετεξέλιξη της Ακαδημίας σε μη κρατικό Πανεπιστήμιο εάν και εφόσον η ελληνική Πολιτεία δημιουργήσει το ανάλογο νομοθετικό πλαίσιο»!

6) «Σας ενοχλεί επίσης το γεγονός ότι όταν τέθηκε από την Αυτόνομη Παρέμβαση ζήτημα στήριξης του αγώνα των φοιτητών στην Εκτελεστική Επιτροπή, τότε εσείς σφυρίζατε αδιάφορα γιατί άλλωστε ήσασταν κατά των καταλήψεων. Αποσιωπήσατε ακόμα και την πρότασή μας για 24ωρη απεργία που καταθέσαμε και ψηφίσαμε στη συνεδρίαση της ΕΕ της ΓΣΕΕ στις 16/6/06».

  • «Διάνα» και στις ημερομηνίες έπεσε ο κ. Καλύβης. Ακριβώς την 1/6 το ΠΑΜΕ για πολλοστή φορά διαδήλωνε με τους φοιτητές, στην Ομόνοια... Επίσης, στις 7/6 και 9/6 το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα ήταν που κατέθεσε αίτημα προς τη ΓΣΕΕ για κήρυξη 24ωρης απεργίας στο πλευρό των φοιτητών.

7) «Παραμένουμε μέχρι σήμερα στο ΔΣ του ΚΑΝΕΠ με στόχο να αλλάξουμε τη φορά των πραγμάτων (...)».

  • Σ' αυτό πια το σημείο της επιστολής του κ. Καλύβη, το σχόλιο της στήλης είναι τούτο: «Ουδέν σχόλιον»!

ΥΓ: Η επιστολή του κ. Καλύβη προς τον «Ρ» είχε τον εμπνευσμένο τίτλο: «Αλλο κριτική και άλλο διαστρέβλωση και σπέκουλα. Μια οφειλόμενη απάντηση»... Με το σημερινό της σημείωμα η στήλη ό,τι «χρέος» είχε προς τον κ. Καλύβη το κανόνισε, συνεπώς μαζί του «ξοφλήσαμε».


Γράφει:
ο Νίκος ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ

Μέχρι πριν ένα μήνα, οπότε και παραιτήθηκε, ο κ. Καλύβης ήταν αντιπρόεδρος του ΚΑΝΕΠ. Αλλά μέχρι χτες στην ιστοσελίδα του ΚΑΝΕΠ δεν είχε γίνει η σχετική διόρθωση. Διόρθωση απολύτως αναγκαία καθώς πλέον ο κ. Καλύβης δεν είναι αντιπρόεδρος. Τώρα πια σε αυτό το «όργανο - που όπως ο κ. Καλύβης ομολογεί στην επιστολή στο "Ρ" - χρησιμοποιήθηκε με δηλώσεις του Προέδρου και του Γενικού Γραμματέα της ΓΣΕΕ ως μοχλός στην όλη προσπάθεια και επιχειρηματολογία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ περί ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων», ο συνδικαλιστής του ΣΥΝ συμμετέχει ως ένα «απλό» μέλος του ΔΣ του...

1812 O Ναπολέων Βοναπάρτης εισβάλλει στη Ρωσία.

1859 Στη φονική μάχη του Σολφερίνο, στη Λομβαρδία, οι Γάλλοι νικούν τους Αυστριακούς. Η θέα των αιμόφυρτων και αβοήθητων τραυματιών δίνει στον, περαστικό από το πεδίο της μάχης, Ελβετό Ερρίκο Ντυνάν την ιδέα της δημιουργίας του Ερυθρού Σταυρού. Ξεκίνησε από την Ελβετία το 1864.

1901 Ανοίγει στο Παρίσι η πρώτη έκθεση ζωγραφικής του 19χρονου Πάμπλο Πικάσο, η οποία επιδοκιμάστηκε σε μεγάλο βαθμό.

1943 Το Πολιτικό Γραφείο της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ απευθύνεται με επιστολή σε όλα τα δημοκρατικά κόμματα και τα καλεί σε συνεννόηση και συνεργασία. Οι απαντήσεις ήταν αρνητικές και οι ηγεσίες αυτών των κομμάτων συνέχισαν την ύπουλη πολεμική τους κατά του Κόμματος.

1960 Με την ευκαιρία του 3ου Συνεδρίου του Εργατικού Κόμματος της Ρουμανίας πραγματοποιείται στο Βουκουρέστι συνάντηση αντιπροσώπων των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων των σοσιαλιστικών χωρών.

1975 Ενα «Μπόινγκ 747» της Ανατολικής Αεροπορικής Γραμμής των ΗΠΑ πέφτει κοντά στο αεροδρόμιο «Κένεντι». Σκοτώνονται 113 από τους 124 επιβάτες.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ