ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 24 Ιούνη 2006
Σελ. /32

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ο Μπους στην Ελλάδα; Οι τηλέπαθοι όλης της επικράτειας να τον κηρύξουμε ανεπιθύμητο!!!

***

Ηρθε κι η Κοντολίζα! Σε καλό μας βγήκε;

***

Αν έρθει, ας τον υποδεχτούμε δεόντως! Οπως αξίζει στον ιμπεριαλισμό!..

***

Μπους: Επιασε δουλιά ο αντικαταστάτης του Ζαχράουι ή ακόμα;

***

Τι γίνεται με τις υποκλοπές; Ως συνήθως, τρέχα γύρευε!..

***

Αλαβάνο: Δεν είσαι μελλοντολόγος, για να πεις τι θα κάνει το ΠΑΣΟΚ στο μέλλον; Νόστιμη η απάντησή σου αυτή...

***

Διότι είναι δύσκολο να πεις ευθέως ότι στόχος σας είναι η συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ!..

***

Η γενική, διότι η τοπική και συνδικαλιστική υπάρχει...

***

Η γενική, λοιπόν! Οπως Μπερτινότι...

***

Εντάξει! Καταλάβαμε ότι όλα αυτά τα θεωρείς απρεπή...

***

`Η ότι «αγγίζουν τα όρια της απρέπειας»...

***

ΣΥΝ: «15 χρόνια ευπρέπειας»!!!

***

Στημένος ο (μάλλον) τελικός Βραζιλία - Γερμανία, για να πάρει το κύπελλο ο Βαυαρός Μπεκενμπάουερ! Ακρως αντιδραστικός αστός, παιδί της βαυαρικής αστικής τάξης...

***

Το λένε οι ...κακές γλώσσες...

***

Αλλά και όποια ομάδα παίξει με τη Γερμανία, θα χάσει! Είναι συμφωνημένο, λένε οι ...κακές γλώσσες!..

***

Τι κρίμα, να μην είναι η Ελλάδα στο Μουντιάλ! Είπε ένας φουκαράς!.. Τι να έκανε εκεί;

***

Ακου Τάμπλογιου!..

***


Παπαγεωργίου Βασίλης


ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΑ
Τα ναρκωτικά

«Διήγηση σε χρώμα ασπρόμαυρο: / κάννες μαύρες ανελέητου θανάτου / γυάλινο βλέμμα ενός νεκρού / δολάρια του ματωμένου κέρδους / (έξυπνες βόμβες συναντούν νήπια και βρέφη)» (Κώστας Δ. Υφαντής)

O OHE έχει ανακηρύξει την 26η Ιούνη Παγκόσμια Μέρα Κατά των Ναρκωτικών. Τα ναρκωτικά έχουν γίνει η γκιλοτίνα της νεολαίας - σαράκι της κοινωνίας, μάστιγα, θέμα συζητήσεων και προβληματισμού. Στα πλαίσια του αγώνα κατά των ναρκωτικών (είτε «μαλακά» λέγονται, είτε «σκληρά»), εκτός από τους χρήστες και τα βαποράκια, τους άλλους βασικούς «χρήστες κερδών», τράπεζες, κρατικοί μηχανισμοί, παρότι συμμετέχουν στο έγκλημα, κανείς δεν τους ακουμπάει. «Οι τράπεζες είναι, από την εποχή της Αναγέννησης, ο ομφαλός της καπιταλιστικής οικονομίας», έλεγε ο συγγραφέας Φερνάν Μπροντέλ. Στις ιστορικές διαδρομές, χρηματοδότησαν αποικιακούς πολέμους. Εγινε η «δουλεία» κεφάλαιο για τις τράπεζες, χρηματοδότησαν εμφύλιους πολέμους, με το εμπόριο όπλων, ναρκωτικών... Το χρηματιστικό κεφάλαιο, μέσω τραπεζών, εισέπραξε απ' τα ναρκωτικά (ξέπλυμα) τεράστια ποσά... με το πρόσχημα συνήθως του απορρήτου των καταθέσεων. Φυσικά, οι τράπεζες δε δίνουν λογαριασμό σε κανέναν. Ελέγχουν, αλλά δεν ελέγχονται από κανέναν. Παλαιότερα, μεγάλες τράπεζες στις ΗΠΑ είχαν δεχτεί «καταθέσεις» του Κολομβιανού πασίγνωστου μεγαλέμπορου κοκαΐνης Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος «έθεσε» εαυτόν στη διάθεση της «Δικαιοσύνης» και αθωώθηκε!!! Ηταν συνεργάτης της CIA!!!

Στην Ευρώπη εμπλέκονται τράπεζες στο ξέπλυμα χρημάτων από ναρκωτικά. Οι καπιταλιστικές νομοθεσίες όχι μόνο δεν αγγίζουν τους λογαριασμούς ναρκωτικών, αλλά ούτε τολμούν να αγγίξουν τις «πόρτες εισόδου» των ναρκω-δολαρίων: Λουξεμβούργο, Λιχτενστάιν, Μονακό, Γιβραλτάρ, Ανδόρα, το «Αγιο Βατικανό», Βερμούδες, Μπαχάμες, Τζαμάικα, Παναμάς, Ολλανδικές Αντίλλες. Σε Ασία, Ειρηνικό Ωκεανό, Χονγκ Κονγκ, Μακάο, Ταϊβάν, Σιγκαπούρη. Ο άγριος καπιταλιστικός κόσμος των ναρκωτικών καλύπτεται από τις οφ σορ εταιρίες. Μ' όλα τα τεχνολογικά μέσα καλύπτεται η διαδρομή των ναρκωτικών, σε καταθέσεις... στις τράπεζες με ασφάλεια και αυτόματα (on-line καπιταλισμός).

Οι «Παράδεισοι» των ναρκωτικών έχουν ως αφετηρίες τις παλιές αποικιοκρατίες, των Αγγλίας, Ολλανδίας, Γαλλίας, Ισπανίας, ΗΠΑ. Παλαιοί αποικιοκράτες παίζουν τώρα το ρόλο της Μαφίας. Προστατεύονται από πολυεθνικές εταιρίες και τράπεζες. Η τράπεζα του Αγίου Πνεύματος (Βατικανού) έχει επενδύσει στους «παραδείσους» του Παναμά: Το «Eldorado» ποικίλων δραστηριοτήτων ξεκινά απ' το εμπόριο όπλων, παραδοτέα όπου οι αγορές το επιβάλλουν. Ηλεκτρονικά παιχνίδια, εμπόριο ναρκωτικών, μέχρι sex-shops! To πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι ασφαλώς ιατρικό. Απόδειξη ότι κάθε προσπάθεια αντιμετώπισής του μ' αυτή τη μορφή απέτυχε. Αφού το έγκλημα είναι πολιτικό, οικονομικό, η όποια θωράκιση της κοινωνίας απ' τα θανατηφόρα βέλη των ναρκωτικών δεν αρκεί. Το τροφοδοτούμενο «ναρκωτικό» κεφάλαιο «επενδύει» στη νάρκωση των συνειδήσεων. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία 30 χρόνια τα επενδεδυμένα «κέρδη», απ' τα ναρκωτικά, ανέρχονται στα 2.500 δισ. δολάρια. Η «φτιαγμένη» θωράκιση μπάζει από παντού. Εχει τα ίδια χαρακτηριστικά με τη λειτουργία του καπιταλισμού. «Μαλακά», «σκληρά» ναρκωτικά εξοντώνουν: «Κατέβαινε η μαύρη φρίκη / ο ήλιος και το αίμα / κι ήταν η αρχή / κι είναι ψυχικά νεκροί / πυρπόλησαν τα καλοκαίρια» (Κώστας Δ. Υφαντής, Κύματα αιθέριου μπλε).


Παναγιώτης ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ