ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 11 Ιούλη 2006
Σελ. /28
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΥΡΙΚΟΣ
Καμιά ανοχή στον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ

Σχόλιο του υποψήφιου υπερνομάρχη της ΝΑΣ, με αφορμή τις αλλεπάλληλες επιθέσεις ενάντια στους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζουν από κοινού το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση και η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών

Ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος
Ο υποψήφιος υπερνομάρχης της ΝΑΣ Γιώργος Μαυρίκος
Να μην εξαπατηθούν απ' τον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ, αλλά να συστρατευθούν μαζί με τις δυνάμεις που αγωνίζονται για τη ριζοσπαστική συσπείρωση και τη λαϊκή αντεπίθεση, κάλεσε τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα ο Γιώργος Μαυρίκος, με χτεσινή δήλωσή του. Αφορμή για τη δήλωση του υποψηφίου υπερνομάρχη με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» ήταν οι συνεχείς επιθέσεις του ΣΥΝ στους αγωνιστικούς συνδυασμούς που στηρίζουν από κοινού το ΚΚΕ, το ΔΗΚΚΙ, η Κομμουνιστική Ανανέωση, η Παρέμβαση Αριστερών Πολιτών και άλλοι ριζοσπάστες αγωνιστές. Ολόκληρη η δήλωση του Γ. Μαυρίκου έχει ως εξής:

«Τις τελευταίες μέρες είναι αλλεπάλληλες οι επιθέσεις του ΣΥΝ και των υποψηφίων του ενάντια στη "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" και τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στους δήμους που εκφράζουν τη ριζοσπαστική συμμαχία του ΚΚΕ, του ΔΗΚΚΙ, της Κομμουνιστικής Ανανέωσης, της Παρέμβασης Αριστερών Πολιτών και άλλων αγωνιστών.

Κάθε φορά που ο ΣΥΝ θέλει να ανοίξει την πόρτα στη συνεργασία με τη σοσιαλδημοκρατία, δηλαδή με το ΠΑΣΟΚ μέσα στο λαϊκό κίνημα, καταφεύγει σε επιθέσεις σε βάρος των ριζοσπαστικών δυνάμεων. Καλεί μάλιστα τον αριστερό κόσμο να στηρίξει την πολιτική της συναίνεσης που προωθεί και με τους συνδυασμούς του. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης!

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα και ο κόσμος που αισθάνεται αριστερός δεν πρέπει να εξαπατηθούν από τον καιροσκοπισμό του ΣΥΝ. Ο ΣΥΝ ήδη συνεργάζεται με το ΠΑΣΟΚ σε τουλάχιστον 9 δήμους της Β΄ Αθήνας (Αγιος Δημήτριος, Βριλήσσια, Ζωγράφου, Ιλιον, Λυκόβρυση, Νέα Πεντέλη, Νέα Χαλκηδόνα, Πετρούπολη και Χολαργός). Ο υποψήφιος υπερνομάρχης του ΣΥΝ κ. Πανούσης έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι βλέπει την υποψηφιότητά του ως "πρόκληση και στοίχημα" για να προχωρήσει ένας "διάλογος αρχών" και η πολιτική συνεργασία του ΣΥΝ με το ΠΑΣΟΚ.

Καλούμε τον αριστερό κόσμο που ακολουθεί τον ΣΥΝ, ανεξάρτητα από επιμέρους επιφυλάξεις που μπορεί να έχει, να συστρατευθεί μαζί μας για να δυναμώσει η ριζοσπαστική συσπείρωση και η λαϊκή αντεπίθεση, και τώρα και μετά τις εκλογές. Από τις Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές πρέπει να μειωθούν οι δυνάμεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στην ΤΑ. Δεν πρέπει η λαϊκή δυσαρέσκεια να μετατοπίζεται προς το ΠΑΣΟΚ, είτε με άμεσες εκλογικές συνεργασίες, είτε μέσα από τις εκλογικές επιδιώξεις του συνδυασμού του κ. Πανούση».

Κριτήριο ψήφου η αντεργατική επίθεση

Περιοδεία του Γ. Μαυρίκου στην πιάτσα οικοδόμων, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης

«Είναι ευκαιρία στις επερχόμενες εκλογές να αξιοποιήσετε το βόλι που έχετε στα χέρια σας και να επιλέξετε τους συνδυασμούς που θα έχετε δίπλα σας και την επομένη μέρα». Τα παραπάνω τόνισε, χτες το πρωί, ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος υπερνομάρχης της διευρυμένης νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία», στην πιάτσα οικοδόμων, στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, όπου περιόδευσε.

Μιλώντας στους οικοδόμους ο Γ. Μαυρίκος, έθεσε το φλέγον ζήτημα του κλάδου, τον επανακαθορισμό των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων (ΒΑΕ) σε βάρος των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, μίλησε για «την τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνησης για το πετσόκομμα των ΒΑΕ». Σημείωσε πως «οι οικοδόμοι πρέπει να λάβουν υπόψη τους στις επερχόμενες δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές και αυτό το θέμα, όπως και την υπόλοιπη επίθεση στα ασφαλιστικά, εργασιακά και συνταξιοδοτικά τους δικαιώματα».

Ο υποψήφιος της ΝΑΣ υπογράμμισε τον πολιτικό χαρακτήρα των εκλογών και επισήμανε τη σημασία η εργατική τάξη να καταψηφίσει τα ψηφοδέλτια που στηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. «Δεν μπορεί η εργατική τάξη να επικυρώσει με την ψήφο της την αντεργατική πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Περιοδείες και συγκεντρώσεις

Σήμερα Τρίτη 11 Ιούλη:

- Ο Γιώργος Μαυρίκος, επικεφαλής της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» και υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθηνών - Πειραιώς, θα περιοδεύσει στις 10 το πρωί, στο εργοστάσιο της ΠΥΡΚΑΛ, στον Υμηττό.

- Ο Θεόδωρος Κούτρας, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στο αμαξοστάσιο της ΕΘΕΛ, στο Ελληνικό, στις 9.30 το πρωί.

- Συγκέντρωση της «Δημοκρατικής Ενότητας Νίκαιας» και της ΝΑΣ, στις 8 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημαρχείου Νίκαιας, με θέμα «Οι γυναίκες και τα προβλήματά τους μπροστά στις Τοπικές Εκλογές». Θα μιλήσουν ο Στέλιος Μπενετάτος δήμαρχος Νίκαιας και η Κάτια Κρόκου υποψήφια νομαρχιακή σύμβουλος της ΝΑΣ.

- Σε συγκέντρωση γυναικών, στις 8 μ.μ, στο «Φρούριο», στη Λάρισα, θα μιλήσουν ο Μπάμπης Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης με τη «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία» και ο Αγις Παπαστεργίου, υποψήφιος δήμαρχος Λαρισαίων με τη «Δημοτική Συνεργασία».

- Η διακήρυξη αρχών και οι βασικοί άξονες του προγράμματος της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας Τυρνάβου», με υποψήφιο δήμαρχο τον Χρήστο Κιτσίδη, θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση του συνδυασμού, στις 9 μ.μ., στο Κινηματοθέατρο «Μαξίμ», στον Τύρναβο.

- Περιοδεία στη λαϊκή αγορά της Βέροιας, στις 11 το πρωί, θα πραγματοποιήσει ο υποψήφιος νομάρχης της ΝΑΣ Χρήστος Τρεμπελής, μαζί με κλιμάκιο υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων. Στη 1.30 το μεσημέρι, θα επισκεφτεί το Νοσοκομείο Βέροιας.

Αύριο, Τετάρτη 12 Ιούλη

- Ο Παναγιώτης Σοφός, υποψήφιος δήμαρχος Περιστερίου, θα παρουσιάσει την Εκλογική Διακήρυξη της «Πρωτοβουλίας Αγωνιστικής Συμπαράταξης Περιστερίου» και τους υποψήφιους του Συνδυασμού, στις 8 μ.μ., στο ΚΥΒΕ (Εθνάρχου Μακαρίου 1).

- Η «Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία» Αγ. Δημητρίου καλεί σε συγκέντρωση στην κεντρική είσοδο «Ασυρμάτου», στις 8 μ.μ. Θα μιλήσει ο Χρήστος Κατσώτης, υποψήφιος Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου.

- Ο Μπάμπης Βορτελίνος, υποψήφιος νομαρχιακός σύμβουλος της ΝΑΣ, θα περιοδεύσει στο ΜΕΤΡΟ (αμαξοστάσιο Σεπόλια), στις 10 το πρωί.

ΝΑΣ
Παρουσίαση της εκλογικής διακήρυξης

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) παρουσιάζει την εκλογική της διακήρυξη, αύριο Τετάρτη 12 Ιούλη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα του εκλογικού κέντρου (Θεμιστοκλέους 2 - Πανεπιστημίου). Την παρουσίαση θα κάνει ο Γιώργος Μαυρίκος, υποψήφιος πρόεδρος της διευρυμένης Νομαρχίας Αθήνας - Πειραιά.

Θα σας φτιάξω και... γιοφύρια

Η ακατάσχετη υποσχεσιολογία των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αρχίσει. Και τι δεν είπε πάλι ο Νικ. Κακλαμάνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη ΝΔ, σε πρόσφατη περιοδεία του στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων: Οτι η περιοχή θα «αλλάξει όψη», μετά την περίφημη «Διπλή Ανάπλαση». Οτι «θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την καταβύθιση ενός τμήματος της Λεωφ. Αλεξάνδρας». Οτι θα προχωρήσει στην «ανάπλαση της πλατείας Βέμπο, με πεζοδρομήσεις». Οτι ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ θα το... στεγάσει. Μόνο η γνωστή «υπόσχεση» για τα... γιοφύρια έλειπε από τις δηλώσεις του υποψήφιου της ΝΔ.

***

Φυσικά, την ίδια ώρα, για τα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας έμεινε στις υπεκφυγές, λέγοντας απλά ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τα Προσφυγικά». Για ένα κρίσιμο θέμα, που η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» έχει φέρει τόσες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, που έχει απασχολήσει δεκάδες φορείς και συλλόγους της γειτονιάς, ο Νικ. Κακλαμάνης δεν είχε τίποτα να πει.

***

Προφανώς, γιατί τα είπαν όλα οι διαμερισματικοί σύμβουλοι του 7ου Διαμερίσματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν την περασμένη εβδομάδα - σε ερώτηση του συμβούλου της «Συμπαράταξης» - ήταν αποκαλυπτικοί: Να κατεδαφιστούν, είπαν, για να γίνει... ελεύθερος χώρος που λείπει από τη γειτονιά, είπαν. Ετσι είναι. Παριστάνουν πως ξέχασαν ότι η πολιτική και οι συγκεκριμένες αποφάσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε κυβερνητικό επίπεδο και στο Δήμο της Αθήνας, είναι αυτές που κατέστρεψε όλους τους ελεύθερους χώρους της περιοχής, με πρώτα απ' όλα το κτήμα ΘΩΝ...


Κ. Τ.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ