Τρίτη 11 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
Θα σας φτιάξω και... γιοφύρια

Η ακατάσχετη υποσχεσιολογία των υποψηφίων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ έχει ήδη αρχίσει. Και τι δεν είπε πάλι ο Νικ. Κακλαμάνης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας με τη ΝΔ, σε πρόσφατη περιοδεία του στο 7ο Δημοτικό Διαμέρισμα στην περιοχή των Αμπελοκήπων: Οτι η περιοχή θα «αλλάξει όψη», μετά την περίφημη «Διπλή Ανάπλαση». Οτι «θα συνεργαστεί με την κυβέρνηση για την καταβύθιση ενός τμήματος της Λεωφ. Αλεξάνδρας». Οτι θα προχωρήσει στην «ανάπλαση της πλατείας Βέμπο, με πεζοδρομήσεις». Οτι ένα ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ θα το... στεγάσει. Μόνο η γνωστή «υπόσχεση» για τα... γιοφύρια έλειπε από τις δηλώσεις του υποψήφιου της ΝΔ.

***

Φυσικά, την ίδια ώρα, για τα προσφυγικά της Λεωφ. Αλεξάνδρας έμεινε στις υπεκφυγές, λέγοντας απλά ότι «πρέπει να βρεθεί μια λύση και για τα Προσφυγικά». Για ένα κρίσιμο θέμα, που η «Συμπαράταξη για την Αθήνα» έχει φέρει τόσες φορές στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας, που έχει απασχολήσει δεκάδες φορείς και συλλόγους της γειτονιάς, ο Νικ. Κακλαμάνης δεν είχε τίποτα να πει.

***

Προφανώς, γιατί τα είπαν όλα οι διαμερισματικοί σύμβουλοι του 7ου Διαμερίσματος της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, όταν την περασμένη εβδομάδα - σε ερώτηση του συμβούλου της «Συμπαράταξης» - ήταν αποκαλυπτικοί: Να κατεδαφιστούν, είπαν, για να γίνει... ελεύθερος χώρος που λείπει από τη γειτονιά, είπαν. Ετσι είναι. Παριστάνουν πως ξέχασαν ότι η πολιτική και οι συγκεκριμένες αποφάσεις και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, σε κυβερνητικό επίπεδο και στο Δήμο της Αθήνας, είναι αυτές που κατέστρεψε όλους τους ελεύθερους χώρους της περιοχής, με πρώτα απ' όλα το κτήμα ΘΩΝ...


Κ. Τ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ