ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
Σελ. /28
Μία μία οι αυταπάτες

πάνε περίπατο

Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Του Γιάννη Δερμεντζόγλου, από τον «Ελεύθερο Τύπο»
Τι να πρωτοθαυμάσεις; Τη χώρα, όπου λεύτερο είναι το χασίσι και τώρα πλέον λεύτερο και το δικαίωμα στην παιδεραστία; Την επόμενη φορά που θα διαβάσετε για το πόσο προοδευμένη είναι η χώρα - πρόγονος των Μπόερς, να γνωρίζετε σε τι αναφέρεται αυτή η πρόοδος.

Επιμένουν διάφοροι στον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ. Ολες οι σφαγές έχουν γίνει με επίκληση αυτού του Χάρτη.

Μνήμη: 1982: Οι Ισραηλινοί έχουν στριμώξει τις δυνάμεις της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης στο λιμάνι της Τρίπολης του Λιβάνου (σε κείνη την κρίση γεννήθηκε και η «Χεζμπολάχ»). Οργανώθηκε τότε διεθνής αποστολή σωτηρίας υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Ναυλώθηκαν πέντε ελληνικά πλοία. Οταν, μετά από 19 μέρες, τέλειωσε η αποστολή, οι εφοπλιστές είχαν βγάλει ένα νέο βαπόρι από το ναύλο στην πολεμική ζώνη και οι ναυτεργάτες έκαναν απεργία στον Πειραιά, για να πάρουν τα μεροκάματα της πολεμικής ζώνης.

Σήμερα, όποιος έχει σαπάκι σπεύδει να κλείσει συμβόλαιο για την πολεμική ζώνη. Από ανθρωπισμό! Μια ζωή κοράκια.

Στον καιρό του πολέμου, οι «ναι μεν αλλά» δεν έχουν τόπο να σταθούν. Οι «πασιφισμοί» πάντα ήταν ο φερετζές όσων θέλαν να μην τους ξεβράσει το κύμα και να τα 'χουν καλά με τα θύματα. Δε γίνεται. Κάποια στιγμή θα πάρεις θέση. Δες τον Καρκαγιάννη και θα καταλάβεις πως οι θέσεις που έπαιρνε άλλοτε, ως «ανανεωτής της αριστεράς» και αυτός, δεν είναι άσχετες με τις θέσεις που παίρνει σήμερα, αναρωτώμενος, δήθεν, για το δίκιο του Ισραήλ που το χαρακτηρίζει και πατριωτικό!

Ασχετο: Η αγωνιστική συμμαχία τεσσάρων πολιτικών δυνάμεων, με βεβαιωμένη παρουσία στο μαζικό λαϊκό κίνημα, παρουσίασε προχτές τις θέσεις της. Με εξαιρέσεις λιγότερες και από τους κόμπους ενός δαχτύλου, λέξη στον Τύπο. Ξεφτίλα; Μπα! Επιλογή! Για να πάψει κάθε αυταπάτη ότι στις στήλες του αστικού Τύπου υπάρχει χώρος για ό,τι η αστική τάξη πολεμά να εξαφανίσει.


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΜΥΡΙΣΑΝ ΧΡΗΜΑ: «Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο "Ταξιάρχης" έχει υποβάλει αίτημα να απεγκλωβιστεί από τα δρομολόγια στο Αιγαίο και να σπεύσει στην εμπόλεμη περιοχή, το ίδιο και το "Αλκυόνη". Οι ίδιες ναυτιλιακές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αίτημα από την κυβέρνηση της Αιγύπτου για τη μεταφορά 50.000 ατόμων με ελληνικά πλοία, καθώς και από την κυβέρνηση του Βελγίου για άλλα 2.000 άτομα» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: «"Αγαπημένε μας Νασράλα, ανατίναξε το Τελ Αβίβ"! "Η Γάζα και η Ραμάλα χαιρετίζουν τον σεϊχη Νασράλα"! Με αυτά τα συνθήματα, κρατώντας σημαίες της Χεζμπολάχ και όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων, χιλιάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της υπό ισραηλινή πολιορκία πόλης της Γάζας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη ριζοσπαστική οργάνωση των Λιβανέζων σιιτών (...) ακόμη και στελέχη της Φατάχ που πρόσκεινται στον μετριοπαθή πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, δεν κρύβουν την εκτίμησή τους προς τη μαχητική οργάνωση του Λιβάνου, "που κονιορτοποίησε τον μύθο του ανίκητου, άτρωτου Ισραήλ και προσέφερε περισσότερα στους Παλαιστίνιους από όλα τα αραβικά κράτη μαζί" όπως έλεγε χαρακτηριστικά παλαιστινιακή πηγή» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΜΙΑ ΘΕΣΗ - ΑΞΙΩΣΗ: «Η κυβέρνηση πρόκειται μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες να αποφασίσει για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσει για τα πολεμικά αεροπλάνα, η απόκτηση των οποίων συζητείται από ετών (...) η κυβέρνηση Καραμανλή καλείται (...) να κάνει την επιλογή της την οποία φυσικά επιχειρούν να ποδηγετήσουν είτε πολιτικοί παράγοντες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών είτε εκπρόσωποι ξένων συμφερόντων. Ενώπιον αυτής της καταστάσεως η κυβέρνηση Καραμανλή έχει, πρέπει να έχει, μία και μόνη επιλογή: "Οχι" στην αγορά πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ΔΕΝ χρειάζεται η χώρα» (το κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα στο «ΒΗΜΑ»).

...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: «Παγώνουν όλα! Ο Καραμανλής δεν παίζει το όνομά του (...) τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έχουν καμία σχέση με όσα συνέβησαν στο παρελθόν (...) τις τελευταίες εβδομάδες (...) πρέσβεις ξένων χωρών πρωταγωνίστησαν στον παρασκηνιακό πόλεμο λάσπης. Ενας μάλιστα, ευρωπαϊκής χώρας, ξεπέρασε και τα κατορθώματα του "ανθύπατου" της περιόδου 2004-2005, προκειμένου να επιτύχει απόφαση ευνοϊκή για τα (εθνικά) συμφέροντα που εκπροσωπεί. Το "μενού" τα είχε όλα: Πόλεμο, προσωπική σπίλωση κυβερνητικών αξιωματούχων, παράσημα σε αξιωματικούς του Πενταγώνου για τη δημιουργία θυλάκων υποστήριξης στη Μεσογείων, ενθάρρυνση έκδοσης έντυπων φυλλαδίων και άλλα πολλά. Ολο το σύστημα βγήκε στο κλαρί (...) το σκηνικό θα αλλάξει δραματικά τις προσεχείς ημέρες (...) όσοι ετοιμάζονταν να ριχτούν στη μάχη των προμηθειών θα καούν στο ζέσταμα» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: ΜΑΖΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ για το Ισραήλ και τους συμμάχους του

ΤΑ ΝΕΑ: Η μεγάλη έξοδος από τον φλεγόμενο Λίβανο

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΜΑΖΙΚΗ ΦΥΓΗ

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Διαλύεται η χώρα του Λιβάνου

Ο ΛΟΓΟΣ: ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΣ πυρετός

Η ΑΥΓΗ: Σταματήστε τους!

ΤΟ ΒΗΜΑ: Ρήτρα πολέμου 3 δισ. ευρώ για τους Ελληνες

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΦΤΩΧΕΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ φέρνει ο πόλεμος στον Λίβανο

ΕΘΝΟΣ: ΕΠΙΔΡΟΜΗ στο πορτοφόλι μας

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Υπερβολικές χρεώσεις σε δάνεια και κάρτες

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΑΣΠΙΔΑ στα χαμηλά εισοδήματα

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΤΙΤΛΟΙ σε 70.000 καταπατημένα

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΑΥΞΗΣΕΙΣ στις συντάξεις αποστράτων

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Το «ανθρώπινο» δικαίωμα στο σακάτεμα παιδιών!

«Ολλανδικό δικαστήριο έκρινε σήμερα ότι δεν μπορεί να απαγορεύσει τη λειτουργία του κόμματος των παιδεραστών που ιδρύθηκε πρόσφατα στη χώρα, με το επιχείρημα ότι "έχει το δικαίωμα να υπάρχει, όπως κάθε άλλο κόμμα"» (η είδηση στα «ΝΕΑ»).

Το «πατριωτικό» δικαίωμα στον αφανισμό λαών!

«Μήπως όλοι πρέπει να συμφωνήσουμε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, τον κ. Μπους, ότι το κράτος αυτό, το Ισραήλ, έχει το δικαίωμα και την υποχρέωση να αμυνθεί και να υπερασπιστεί την απερίφραστα απειλούμενη ύπαρξή του; (...) είναι φυσικό και λογικό ότι το Ισραήλ θα υπερασπισθεί την ύπαρξή του με όλα τα μέσα που διαθέτει και με ισχυρό πατριωτικό φρόνημα» (ο Αντώνης Καρκαγιάννης στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

Και ο φερετζές του ΟΗΕ

«Το πρώτο άρθρο του Χάρτη καθορίζει ξεκάθαρα ότι σκοπός των Ηνωμένων Εθνών είναι "να διατηρούν τη διεθνή ειρήνη και ασφάλεια και για να επιτευχθεί αυτό, να παίρνουν αποτελεσματικά συλλογικά μέτρα για να προλαβαίνουν και να απομακρύνουν κάθε απειλή της ειρήνης και για να καταστέλλουν κάθε επιθετική ενέργεια (...)". Το κεφάλαιο 7 καθορίζει λεπτομερώς τις ενέργειες του Συμβουλίου Ασφαλείας "σε περίπτωση απειλής εναντίον της ειρήνης, διαταράξεως της ειρήνης και επιθετικών πράξεων» (οι επισημάνσεις από τον Βίκτορα Νέτα στην «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ»).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ