Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΣΤΟΝ ΚΑΙΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ

ΜΥΡΙΣΑΝ ΧΡΗΜΑ: «Σύμφωνα με πληροφορίες το πλοίο "Ταξιάρχης" έχει υποβάλει αίτημα να απεγκλωβιστεί από τα δρομολόγια στο Αιγαίο και να σπεύσει στην εμπόλεμη περιοχή, το ίδιο και το "Αλκυόνη". Οι ίδιες ναυτιλιακές πηγές αναφέρουν ότι υπάρχει αίτημα από την κυβέρνηση της Αιγύπτου για τη μεταφορά 50.000 ατόμων με ελληνικά πλοία, καθώς και από την κυβέρνηση του Βελγίου για άλλα 2.000 άτομα» (το ρεπορτάζ στο «ΒΗΜΑ»).

ΚΑΘΑΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ: «"Αγαπημένε μας Νασράλα, ανατίναξε το Τελ Αβίβ"! "Η Γάζα και η Ραμάλα χαιρετίζουν τον σεϊχη Νασράλα"! Με αυτά τα συνθήματα, κρατώντας σημαίες της Χεζμπολάχ και όλων των παλαιστινιακών οργανώσεων, χιλιάδες Παλαιστίνιοι πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της υπό ισραηλινή πολιορκία πόλης της Γάζας, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τη ριζοσπαστική οργάνωση των Λιβανέζων σιιτών (...) ακόμη και στελέχη της Φατάχ που πρόσκεινται στον μετριοπαθή πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, δεν κρύβουν την εκτίμησή τους προς τη μαχητική οργάνωση του Λιβάνου, "που κονιορτοποίησε τον μύθο του ανίκητου, άτρωτου Ισραήλ και προσέφερε περισσότερα στους Παλαιστίνιους από όλα τα αραβικά κράτη μαζί" όπως έλεγε χαρακτηριστικά παλαιστινιακή πηγή» (το ρεπορτάζ στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»).

ΜΙΑ ΘΕΣΗ - ΑΞΙΩΣΗ: «Η κυβέρνηση πρόκειται μέσα στις αμέσως προσεχείς ημέρες να αποφασίσει για τα εξοπλιστικά προγράμματα της χώρας. Το ερώτημα είναι τι θα αποφασίσει για τα πολεμικά αεροπλάνα, η απόκτηση των οποίων συζητείται από ετών (...) η κυβέρνηση Καραμανλή καλείται (...) να κάνει την επιλογή της την οποία φυσικά επιχειρούν να ποδηγετήσουν είτε πολιτικοί παράγοντες των άλλων ευρωπαϊκών χωρών είτε εκπρόσωποι ξένων συμφερόντων. Ενώπιον αυτής της καταστάσεως η κυβέρνηση Καραμανλή έχει, πρέπει να έχει, μία και μόνη επιλογή: "Οχι" στην αγορά πολεμικών αεροσκαφών, τα οποία ΔΕΝ χρειάζεται η χώρα» (το κύριο άρθρο στην πρώτη σελίδα στο «ΒΗΜΑ»).

...ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΣΥΜΠΤΩΣΕΙΣ: «Παγώνουν όλα! Ο Καραμανλής δεν παίζει το όνομά του (...) τα κριτήρια με τα οποία αποφασίζει ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής δεν έχουν καμία σχέση με όσα συνέβησαν στο παρελθόν (...) τις τελευταίες εβδομάδες (...) πρέσβεις ξένων χωρών πρωταγωνίστησαν στον παρασκηνιακό πόλεμο λάσπης. Ενας μάλιστα, ευρωπαϊκής χώρας, ξεπέρασε και τα κατορθώματα του "ανθύπατου" της περιόδου 2004-2005, προκειμένου να επιτύχει απόφαση ευνοϊκή για τα (εθνικά) συμφέροντα που εκπροσωπεί. Το "μενού" τα είχε όλα: Πόλεμο, προσωπική σπίλωση κυβερνητικών αξιωματούχων, παράσημα σε αξιωματικούς του Πενταγώνου για τη δημιουργία θυλάκων υποστήριξης στη Μεσογείων, ενθάρρυνση έκδοσης έντυπων φυλλαδίων και άλλα πολλά. Ολο το σύστημα βγήκε στο κλαρί (...) το σκηνικό θα αλλάξει δραματικά τις προσεχείς ημέρες (...) όσοι ετοιμάζονταν να ριχτούν στη μάχη των προμηθειών θα καούν στο ζέσταμα» (ο Μανώλης Κοττάκης στην «ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ»).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ