Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ
Αντικομμουνισμός και φιλοναζιστική πολιτική πάνε μαζί

Προκλητική απάντηση της Κομισιόν σε Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Θ. Παφίλη σχετικά με την πολιτική των Λετονικών Αρχών

Πλήρη κάλυψη στην προκλητική, φιλοναζιστική πολιτική των Λετονικών Αρχών παρέχει το Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Ενωσης, με την απάντησή του σε σχετική Ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη.

Με Ερώτησή του προς το Συμβούλιο ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ αναφέρει ότι στις 14/6 οι λετονικές κρατικές αρχές τίμησαν τη λεγόμενη Μέρα των θυμάτων της κομμουνιστικής γενοκτονίας, που τιμά τα μέλη φασιστικών και φιλοναζιστικών οργανώσεων που ετοίμαζαν φιλοναζιστική εξέγερση, κλιμακώνοντας έτσι τις ενέργειες ιστορικής δικαίωσης των ναζί, δίνοντας κρατικά παράσημα και συντάξεις στους ναζί των λετονικών λεγεώνων «Βάφεν Ες-Ες», στήνοντας μνημεία δεκάδων χιλιάδων ευρώ, εκδίδοντας σχετικά ιστορικά βιβλία που προλογίζει η Πρόεδρος της χώρας, στα οποία, εκτός των άλλων, τα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης παρουσιάζονται ως «αναμορφωτήρια».

Το Συμβούλιο, στην απάντησή του, παίρνει υπό την προστασία του την πολιτική της λετονικής κυβέρνησης δηλώνοντας ότι: «Η Πρόεδρος, ο Πρωθυπουργός και ο Υπουργός Εξωτερικών της Λετονίας έχουν επανειλημμένα καταδικάσει όλες τις μορφές του ολοκληρωτισμού». Και για να μας πείσει, παραθέτει δήλωση του Πρωθυπουργού της Λετονίας κ. Πάμπρικς με την οποία καταδικάζει το Ολοκαύτωμα, τα ρατσιστικά και ξενοφοβικά εγκλήματα και καταλήγει: «Και στη Λετονία οι θεσμοί της κοινωνίας και της δημόσιας τάξης πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους για την εξάλειψη των εξτρεμιστικών κινημάτων»!

Είναι βέβαια γνωστό τι εννοεί ο Λετονός πρωθυπουργός, αφού στη χώρα αυτή έχει εξαπολυθεί πογκρόμ διώξεων ενάντια στους κομμουνιστές και στην κομμουνιστική ιδεολογία, την ίδια στιγμή που αναγορεύονται ήρωες οι συνεργάτες των ναζί και οι λεγεωνάριοι που πολέμησαν στο πλευρό τους. Προφανώς και το Συμβούλιο, στα πλαίσια του ...«σεβασμού των δικαιωμάτων του ανθρώπου και των θεμελιωδών ελευθεριών», δίνει ακριβώς το ίδιο νόημα στη δήλωση του Λετονού πρωθυπουργού ότι οι «θεσμοί... της δημόσιας τάξης πρέπει να συνεχίσουν το έργο τους για την εξάλειψη των εξτρεμιστικών κινημάτων»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ