Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Πόλεμος και νέα αντιλαϊκή έφοδος

Παπαγεωργίου Βασίλης

Ακόμα και τον εγκληματικό πόλεμο του Ισραήλ επιχειρεί να αξιοποιήσει η κυβέρνηση, προκειμένου να συνεχίσει τον ...ατέλειωτο πόλεμο κατά των λαϊκών εισοδημάτων και συμφερόντων.

Το στίγμα των κυβερνητικών προθέσεων το έδωσε ο ίδιος ο Γ. Αλογοσκούφης εξερχόμενος χτες από τη συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής: «Πρέπει να συνεχίσουμε τις προσπάθειες για την υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, τη συγκράτηση των δαπανών στον προϋπολογισμό, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και για την αντιμετώπιση των τυχόν παρενεργειών που θα υπάρχουν από τις τιμές του πετρελαίου», δήλωσε, επισημαίνοντας ότι «οι εξελίξεις που υπάρχουν, με αυτά που γίνονται στη Μέση Ανατολή, δημιουργούν κάποιες ανησυχίες»(!).

Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση επιδιώκει, εκτός των άλλων, να δικαιολογήσει την ένταση της αντιλαϊκής επίθεσης το επόμενο διάστημα, την παράταση και κλιμάκωση της λιτότητας, την επιβολή νέων φόρων, πιθανόν σε ποτά και τσιγάρα, αυξήσεις τιμολογίων ΔΕΚΟ κ.ο.κ. Κυρίως, όμως, η επίκληση του πολέμου, προσφέρει το κατάλληλο πρόσχημα στους πάσης φύσεως κερδοσκόπους (δηλαδή το σύνολο του κεφαλαίου) για μια νέα έφοδο στα λαϊκά εισοδήματα με αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και υπηρεσιών. Είναι πραγματικά πολυμήχανοι, όταν πρόκειται να ανακαλύψουν τρόπους επίθεσης στα λαϊκά στρώματα. Ακριβώς γι' αυτό δεν μπορεί να υπάρξει κάποια «ειρήνη» μαζί τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ