Τετάρτη 19 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Και τι δεν είπε...

Και τι δεν είπε ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, μιλώντας στο φεστιβάλ της νεολαίας του κόμματός του στη Λευκάδα, για να πείσει τους ΟΝΝΕΔίτες και τις ΟΝΝΕΔίτισσες ότι η κυβέρνηση στοχεύει στην αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστημίου... Οτι θα ενισχύσει «τον κοινωνικό ρόλο της ανώτατης εκπαίδευσης», ότι θα εξασφαλίζει «πτυχία για δουλιά», «πτυχία που να έχουν αναβαθμισμένη αξία», ότι «οι στόχοι αυτοί είναι κοινοί. Είναι στόχοι της νέας γενιάς», ότι οι νέοι θα γίνουν «πρωταγωνιστές στην κοινωνία της γνώσης»... Ολο ωραίες προτάσεις ξεστόμιζε!

Ομως δεν τους είπε πόσο θα πληρώνουν οι ίδιοι κι οι οικογένειές τους γι' αυτή τη δήθεν αναβαθμισμένη εκπαίδευση, δεν τους είπε πόσοι θα καταφέρνουν να φτάνουν μέχρι τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ όταν ολοκληρωθούν οι προωθούμενες αναδιαρθρώσεις (αφού τα ταξικά φίλτρα θα αρχίζουν από το Δημοτικό), δεν τους είπε τι είδους δουλιά θα βρίσκουν με αυτά τα «αναβαθμισμένα» πτυχία (χωρίς ασφάλιση, χωρίς ωράριο, με συμβάσεις λίγων μηνών και χαμηλούς μισθούς)...

Δεν τους είπε ότι η «ισχυρή Ελλάδα» που υπόσχεται είναι η Ελλάδα του κεφαλαίου, στην οποία οι εργαζόμενοι θα παίζουν το ρόλο των σύγχρονων σκλάβων, αν δεν ξεσηκωθούν να ανατρέψουν τα σχέδια κυβέρνησης - ΠΑΣΟΚ - ΕΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ