ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
Σελ. /28
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλ. Παπαρήγα στο Λίβανο

Associated Press

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρεί για το Λίβανο εντός των ημερών.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και η Ελένη Μαυρούλη, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα εκφράσει την έντονη καταγγελία του Κόμματος για τα εγκλήματα του Ισραήλ και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύμορφων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το ΚΚΕ για την έκφραση της μέγιστης δυνατής αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με προχτεσινή ανακοίνωσή του, απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να εντείνουν τις προσπάθειες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και κατά της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο στα θέματα της Μέσης Ανατολής, όσο και σε εκείνα που καθορίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, καθώς όπως υπογράμμιζε «ο αγώνας είναι ενιαίος».

Το κάλεσμα αφορούσε στην έκφραση αλληλεγγύης τόσο στο ηθικό όσο και στο υλικό πεδίο με οικονομική βοήθεια, με ιατρικό, φαρμακευτικό και άλλο ανθρωπιστικό υλικό. Με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Με αποστολές αντιπροσωπειών μαζικών φορέων και κομμάτων.

Επιπρόσθετα, το ΚΚΕ προωθεί την κοινή δράση, με ψηφίσματα, επαφές και συναντήσεις, των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής και ευρύτερα. Ενώ θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του μαζικού λαϊκού φιλειρηνικού κινήματος, αλλά και το ίδιο θα πρωτοστατήσει στη διοργάνωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα είχε την περασμένη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία με τον ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ Χαλέντ Χαντάτα, στον οποίο εξέφρασε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κόμματος προς τον δοκιμαζόμενο λιβανέζικο λαό από την ισραηλινή επιθετικότητα και βαρβαρότητα. Σε εκείνη τη συνομιλία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε εκφράσει την ετοιμότητα του Κόμματος ακόμα και για επίσκεψη στο Λίβανο, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Εμπρακτη αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό

Αναχώρησε για την Παλαιστίνη πολυμελής αντιπροσωπεία στελεχών του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από το μαζικό κίνημα και την Αυτοδιοίκηση

Στελέχη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που δραστηριοποιούνται στο μαζικό κίνημα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση αναχώρησαν τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Πέμπτη 20 Ιούλη αεροπορικώς για Τελ Αβίβ και στη συνέχεια οδικώς για την Παλαιστίνη, με σκοπό να εκφράσουν αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και τους λαούς της περιοχής.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία σήμερα που η κυβέρνηση του Ισραήλ, με τη στήριξη των ιμπεριαλιστών των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, κλιμακώνει επικίνδυνα την επιθετικότητά της, χτυπώντας τους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, βάζοντας στο στόχαστρο και άλλες χώρες της περιοχής.

Η αντιπροσωπεία αποτελείται από τους: Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ, ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, ΓΓ του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ειρήνης. Στέλιο Μπενετάτο, δήμαρχο Νίκαιας. Βαγγέλη Βακάλη, πρόεδρο του Συνδικάτου Οικοδόμων Αθήνας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, υποψήφιο νομαρχιακό σύμβουλο με τη ΝΑΣ. Χρήστο Κατσιώτη, πρόεδρο του Συνδικάτου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, στέλεχος του ΠΑΜΕ, υποψήφιο δήμαρχο Αγ. Δημητρίου. Σωτήρη Ζαργιανόπουλο, στέλεχος του ΠΑΜΕ, ΓΓ του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Χριστίνα Σκαλούμπακα, μέλος του προεδρείου της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) και Γιώργο Παναγή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ.

Πορεία σήμερα προς τις πρεσβείες του πολέμου

Στις 8 μ.μ. από το Πολεμικό Μουσείο καλεί η ΚΝΕ το λαό και τη νεολαία για να καταδικάσουν τη βάρβαρη ισραηλινή επίθεση

Σήμερα είναι το νέο αγωνιστικό ραντεβού καταδίκης των εγκλημάτων του ιμπεριαλισμού στη Μέση Ανατολή. Σταθερά στην πρώτη γραμμή του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα, η ΚΝΕ καλεί τη νεολαία και όλο το λαό να διαδηλώσουν μαζικά, μαχητικά και σήμερα και να απαιτήσουν να σταματήσει τώρα η ισραηλινή επίθεση στην Παλαιστίνη και το Λίβανο. Το ραντεβού είναι στις 8 μ.μ., στο Πολεμικό Μουσείο, απ' όπου θα ξεκινήσει πορεία στην αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία.

Η κινητοποίηση εντάσσεται στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που παίρνουν Οργανώσεις Νεολαίας από όλο τον κόσμο, ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Δημοκρατικής Νεολαίας (ΠΟΔΝ), η οποία με ανακοίνωση του Συντονιστικού Συμβουλίου της καλεί όλα τα μέλη της και τις φιλικές οργανώσεις «να οργανώσουν πλατιά δράση στο πλευρό του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού ενάντια στην ισραηλινή κατοχή».

Η ΚΝΕ καλεί για ακόμα μία φορά την ελληνική νεολαία να καταδικάσει το ιμπεριαλιστικό έγκλημα που κλιμακώνεται στη Μέση Ανατολή. Απευθύνεται στους νέους και τις νέες που βγήκαν μαζικά στους δρόμους για να καταδικάσουν τον πόλεμο των ΗΠΑ στο Ιράκ και το Αφγανιστάν, στους μαθητές, τους φοιτητές και τους νέους εργαζόμενους, που επιμένουν κάθε χρόνο να πορεύονται μπροστά από την αμερικάνικη πρεσβεία, που επιμένουν να περπατούν πολλά χιλιόμετρα στις πορείες ειρήνης, που επιμένουν να διαδηλώνουν ενάντια στους «φονιάδες των λαών», κάθε φορά που ο ιμπεριαλισμός επιτίθεται ή ακονίζει τα νύχια της πολεμικής του μηχανής.

ΠΑΜΕ - ΠΣΟ
Οικονομική βοήθεια

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλούν την εργατική τάξη της Ελλάδας να ενισχύσει οικονομικά τους εργαζόμενους του Λιβάνου και της Παλαιστίνης, που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα. Τα χρήματα για την οικονομική βοήθεια θα συγκεντρώνονται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28 - υπεύθυνος: Μπάμπης Τεννές, τηλ. 210 3305.219).

  • Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με οικονομική βοήθεια (Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 122/634535-29).
ΝΑΣ - ΠΑΜΕ - ΠΕΔΥΕ
Νέα κινητοποίηση την ερχόμενη Τρίτη

Στις 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο, θα ακολουθήσει πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), η Παναθηναϊκή Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΠΕΔΥΕ), η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ και η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», καλούν σε νέα κινητοποίηση την Τρίτη 25 Ιούλη, στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία προς την αμερικάνικη και την ισραηλινή πρεσβεία.

Με ανακοινώσεις τους καταδικάζουν τη συνεχιζόμενη σφαγή του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη του ιμπεριαλισμού ΗΠΑ και ΕΕ, ενώ επισημαίνουν τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Καλούν τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να εκφράσουν με κάθε δυνατό τρόπο την αντίθεσή τους στα σχέδια του ιμπεριαλισμού και την αλληλεγγύη τους στους λαούς της Μέσης Ανατολής. Να συμπαρασταθούν στον παλαιστινιακό λαό στην πάλη του για ένα ανεξάρτητο κράτος με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Να απαιτήσουν να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση και να απελευθερωθούν οι κρατούμενοι Παλαιστίνιοι και Λιβανέζοι από το Ισραήλ.

Την Τρίτη και στη Θεσσαλονίκη

Εκδήλωση αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου διοργανώνει η Κομματική Οργάνωση Θεσσαλονίκης του ΚΚΕ την επόμενη Τρίτη 25 Ιούλη στις 8 μ.μ. στο Αγαλμα του Βενιζέλου.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ