Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλ. Παπαρήγα στο Λίβανο

Associated Press

Αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ, με επικεφαλής την ΓΓ της ΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, αναχωρεί για το Λίβανο εντός των ημερών.

Στην αντιπροσωπεία συμμετέχουν ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μέλος του ΠΓ και η Ελένη Μαυρούλη, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».

Η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ θα εκφράσει την έντονη καταγγελία του Κόμματος για τα εγκλήματα του Ισραήλ και τη συμπαράσταση του ΚΚΕ στο δίκαιο αγώνα του Λιβανέζικου και του Παλαιστινιακού λαού.

Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των πολύμορφων δραστηριοτήτων που αναπτύσσει το ΚΚΕ για την έκφραση της μέγιστης δυνατής αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου.

Υπενθυμίζουμε ότι το ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, με προχτεσινή ανακοίνωσή του, απηύθυνε κάλεσμα στα μέλη του Κόμματος και της ΚΝΕ να εντείνουν τις προσπάθειες για μεγαλύτερη ανάπτυξη του κινήματος αλληλεγγύης στους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου και κατά της πολιτικής της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, τόσο στα θέματα της Μέσης Ανατολής, όσο και σε εκείνα που καθορίζουν τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων, καθώς όπως υπογράμμιζε «ο αγώνας είναι ενιαίος».

Το κάλεσμα αφορούσε στην έκφραση αλληλεγγύης τόσο στο ηθικό όσο και στο υλικό πεδίο με οικονομική βοήθεια, με ιατρικό, φαρμακευτικό και άλλο ανθρωπιστικό υλικό. Με κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις. Με αποστολές αντιπροσωπειών μαζικών φορέων και κομμάτων.

Επιπρόσθετα, το ΚΚΕ προωθεί την κοινή δράση, με ψηφίσματα, επαφές και συναντήσεις, των Κομμουνιστικών και Εργατικών Κομμάτων της περιοχής και ευρύτερα. Ενώ θα συμμετέχει στις εκδηλώσεις του μαζικού λαϊκού φιλειρηνικού κινήματος, αλλά και το ίδιο θα πρωτοστατήσει στη διοργάνωση εκδηλώσεων αλληλεγγύης καθ' όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού.

Να σημειωθεί, τέλος, ότι η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλ. Παπαρήγα είχε την περασμένη Δευτέρα τηλεφωνική συνομιλία με τον ΓΓ του Λιβανέζικου ΚΚ Χαλέντ Χαντάτα, στον οποίο εξέφρασε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συμπαράσταση του Κόμματος προς τον δοκιμαζόμενο λιβανέζικο λαό από την ισραηλινή επιθετικότητα και βαρβαρότητα. Σε εκείνη τη συνομιλία, η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ είχε εκφράσει την ετοιμότητα του Κόμματος ακόμα και για επίσκεψη στο Λίβανο, η οποία και θα πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο Λίβανο αντιπροσωπεία του ΚΚΕ (2007-04-27 00:00:00.0)
Αρχίζουν σήμερα οι εργασίες της στη Λισαβόνα (2006-11-10 00:00:00.0)
Με το λαό που αντιστέκεται (2006-07-27 00:00:00.0)
Την Τρίτη αναχωρεί η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ για το Λίβανο (2006-07-22 00:00:00.0)
Αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής την Αλ. Παπαρήγα στο Λίβανο (2006-07-21 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2005-08-09 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ