Πέμπτη 20 Ιούλη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΥΠΟΘΕΣΗ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ
Στη Βουλή τα στοιχεία για τα «τηλέφωνα - σκιές»

Δε δόθηκαν τελικά στη δημοσιότητα χτες τα στοιχεία της ΑΔΑΕ που αφορούν τα 23 ονοματεπώνυμα συνδρομητών που είχαν τακτική επικοινωνία με τα περίφημα «τηλέφωνα σκιές» που πραγματοποιούσαν τις τηλεφωνικές υποκλοπές, βρίσκονται όμως στη διάθεση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής που συνεδρίασε «κεκλεισμένων των θυρών».

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στην επιτροπή επιβεβαιώνονται τα συμπεράσματα σύμφωνα με τα οποία υπήρξε επικοινωνία των «τηλεφώνων - σκιών» από το Μέριλαντ των ΗΠΑ αλλά και από την Βρετανία.

Ο πρόεδρος της επιτροπής Αθ. Καραμάριος, δήλωσε ότι δεν υπήρξε δημοσιοποίηση των στοιχείων για λόγους που αφορούν την προστασία των προσωπικών δεδομένων των συγκεκριμένων προσώπων αλλά και προκειμένου να διατηρηθεί το απόρρητο της δικαστικής έρευνας. Πάντως, την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Α. Λαμπρόπουλος προκειμένου να υπάρξει αναλυτική ενημέρωση για την εξέλιξη του θέματος των υποκλοπών. Παράλληλα, την επόμενη βδομάδα η επιτροπή αναμένεται να εξετάσει και το θέμα της άρνησης του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα προκειμένου να της παραδοθεί το πόρισμα της ΕΥΠ για τις υποκλοπές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ