ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΜΕ - ΝΑΣ - ΕΕΔΥΕ - ΟΓΕ
Ολοι στα συλλαλητήρια καταδίκης του ιμπεριαλιστικού εγκλήματος

Στις 7 μ.μ. στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα και στις 8 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου στη Θεσσαλονίκη

Νέες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς της Παλαιστίνης και του Λιβάνου, και καταδίκης των ιμπεριαλιστικών εγκλημάτων διοργανώνει σήμερα το εργατικό και το αντιιμπεριαλιστικό κίνημα στις 7 το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο στην Αθήνα και πορεία στην αμερικάνικη και ισραηλινή πρεσβεία.

Στο συλλαλητήριο καλούν η Γραμματεία Αθήνας του ΠΑΜΕ, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ), η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ) και η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας, (ΟΓΕ). Λαός και νεολαία να διαδηλώσουν και να απαιτήσουν:

  • Να σταματήσει αμέσως η ισραηλινή επίθεση.
  • Να απελευθερωθούν οι Παλαιστίνιοι και οι Λιβανέζοι κρατούμενοι από τις φυλακές του Ισραήλ.
  • Να αποκτήσουν οι Παλαιστίνιοι τη δική τους χώρα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Σε αντίστοιχη συγκέντρωση στη Θεσσαλονίκη, καλούν επίσης σήμερα η ΝΑΣ, το ΠΑΜΕ, η ΕΔΥΕΘ και οι Σύλλογοι Γυναικών. Το αγωνιστικό ραντεβού εκεί είναι στις 8 μ.μ., στο άγαλμα Βενιζέλου.

Σήμερα, επίσης, στην Κατερίνη στις 8 μ.μ., στο «Σιντριβάνι» διοργανώνουν συλλαλητήριο η Επιτροπή Ειρήνης, η ΝΑΣ Πιερίας, η ΔΑΣ Κατερίνης.

Στο Ηράκλειο, επίσης, σήμερα πραγματοποιείται μηχανοκίνητη πορεία στις 6.30 μ.μ. στην παραλιακή οδό Ηρακλείου (παλιά ΚΤΕΛ Χανίων) που διοργανώνουν η ΝΑΣ, η «Αγωνιστική Κίνηση Δημοτών» Ηρακλείου, η «Αγωνιστική Δημοτική Κίνηση Ν. Αλικαρνασσού», η Γραμματεία Ηρακλείου του ΠΑΜΕ και Επιτροπή Ειρήνης Ηρακλείου.

Παράλληλα, η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» (ΝΑΣ) Κορινθίας, προχωρά σε συγκέντρωση μεθαύριο Πέμπτη 3 Αυγούστου, στις 8 μ.μ., στα Περιβολάκια στην Κόρινθο.

Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους λαούς

Δήλωση του Γ. Μαυρίκου, υποψήφιου υπερνομάρχη Αθήνας-Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του λαού στη σημερινή κινητοποίηση και πορεία απευθύνει με δήλωσή του ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ, Γιώργος Μαυρίκος.

«Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" καταδικάζει τη νέα σφαγή του λιβανέζικου λαού στην Κάνα από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη και συνενοχή ΗΠΑ και ΕΕ», τονίζει ο Γ. Μαυρίκος. Και επισημαίνει: «Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα και ψεύτικα τα συλλυπητήρια όλων εκείνων που στηρίζουν για χρόνια την πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, που προωθούν το σχέδιο του ιμπεριαλισμού για τον λεγόμενο εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής». Οπως σημειώνει, «η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην ωμή βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, προσπαθούν να εμφανιστούν "εμβρόντητοι" και σοκαρισμένοι από τις απώλειες αμάχων. Από δίπλα και ο ΣΥΝ στρέφει τα βέλη του σε Ισραήλ και ΗΠΑ, ενώ καλλιεργεί αυταπάτες για τον βρώμικο ρόλο της ΕΕ. Ο εκπρόσωπός του μάλιστα προτείνει να αρχίσει η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ "με βίντεο από τη σφαγή της Κάνα, μήπως και ταρακουνηθούν"! Καλεί δηλαδή τους ιμπεριαλιστές να φανούν λιγότερο αιμοσταγείς, να λυπηθούν τους αθώους και άμαχους».

Στη συνέχεια ο Γ. Μαυρίκος τονίζει: «Ολοι τους κόπτονται για την "άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών" και για "εκεχειρία". Τη συνδέουν όμως με τον αφοπλισμό της λιβανέζικης αντίστασης και με την απελευθέρωση των "απαχθέντων Ισραηλινών στρατιωτών", χωρίς να λένε κουβέντα για τις χιλιάδες φυλακισμένους Παλαιστίνιους και Λιβανέζους στα κάτεργα του Ισραήλ. Τη συνδέουν με την παρουσία στο Λίβανο μιας λεγόμενης ειρηνευτικής δύναμης, που, είτε κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, είτε κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, θα λειτουργήσει ως δύναμη κατοχής του Λιβάνου».

Και καταλήγει: «Η ΝΑΣ εκφράζει για μια ακόμα φορά τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού, στην αντίστασή του με κάθε μέσο στον κατακτητή. Καλεί το λαό, τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική των "ίσων αποστάσεων" καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς τους στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Να τιμωρήσουν και τον ΣΥΝ για τις αυταπάτες που καλλιεργεί σχετικά με τις ευθύνες της ΕΕ».

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΙ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
«Αυτό το λαό δεν μπορούν να τον νικήσουν»

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησε χτες η 5μελής αντιπροσωπεία του Μετώπου, μεταφέροντας το αγωνιστικό και ελπιδοφόρο μήνυμα του αγωνιζόμενου Παλαιστινιακού λαού

Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Από τη χτεσινή συνέντευξη Τύπου
Η αντιπροσωπεία των γιατρών και νοσηλευτών της Επιτροπής Υγείας και Πρόνοιας του ΠΑΜΕ που αποτελούνταν από τους Αλέκο Τομαρά, Κοσμά Αλεξίου, Εύα Πολύζου, Νάνα Γκιόκα και Χρήστο Παπάζογλου, παραχώρησε χτες συνέντευξη Τύπου σχετικά με την παραμονή της, από την περασμένη Πέμπτη, στα κατεχόμενα στην Παλαιστίνη.

Συγκλονισμένοι απ' τις στιγμές που έζησαν, απ' την ανελέητη επίθεση που δέχεται ο Παλαιστινιακός λαός υπογράμμισαν ότι ιδιαίτερα η εργατική τάξη της Παλαιστίνης πλήττεται αμείλικτα από την κατοχή. «Η ανεργία στην Παλαιστίνη έχει φτάσει το 60%, 10.000 Παλαιστίνιοι βρίσκονται κρατούμενοι στις ισραηλινές φυλακές, 120.000 εργαζόμενοι παραμένουν έως και πέντε μήνες απλήρωτοι, άντρες και γυναίκες για ένα κομμάτι ψωμί πηγαίνουν από πόλη σε πόλη, όταν καταφέρνουν να περάσουν τα μπλόκα των Ισραηλινών».

«Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε εύκολα να οδηγήσει έναν άλλο λαό στην παραίτηση, αλλά όσο οξύνεται η επίθεση των ιμπεριαλιστών, τόσο δυναμώνει το πείσμα, η οργή του Παλαιστινιακού λαού. Δε συναντήσαμε φοβισμένο βλέμμα. Φύγαμε από την Παλαιστίνη με τη βεβαιότητα ότι αυτό το λαό δεν μπορούν να τον νικήσουν». «Είναι χρέος μας - κατέληξαν - να αναδείξουμε τις αιτίες που γεννούν τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Να καταδικάσουμε την ΕΕ, το ΝΑΤΟ, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και όλες τις κυβερνήσεις που στηρίζουν τον πόλεμο. Να χτυπήσουμε τη διαστρέβλωση των γεγονότων, τη λογική των ίσων αποστάσεων».

Η αποστολή των γιατρών και νοσηλευτών μετέφερε στο ΠΑΜΕ και την Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (μέσω του ΓΓ της Γιώργου Μαυρίκου) ένα συμβολικό δώρο απ' την Ομοσπονδία Εργατών Παλαιστίνης, ενώ τις ευχαριστίες του Παλαιστινιακού λαού για τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ μετέφερε στη συνέντευξη ο Μοχάμεντ Ικνεϊμπί, εκπρόσωπος της Γενικής Ενωσης Παλαιστίνιων Εργατών.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ στους λαούς της Μέσης Ανατολής

Λαϊκές οργανώσεις, συνδικάτα και μαζικοί φορείς καλούν τους εργαζόμενους της χώρας μας να εκφράσουν έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή τους στους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης που δοκιμάζονται από την ιμπεριαλιστική επιθετικότητα, συγκεντρώνοντας χρήματα και φάρμακα.

Συγκέντρωση χρημάτων
  • Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΠΑΜΕ) και η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) καλούν τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν στην προσπάθεια. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΜΕ (Εμ. Μπενάκη 28 - υπεύθυνος: Μπάμπης Τεννές, τηλ. 210.3305.219)
  • Η Γραμματεία της ΕΕΔΥΕ καλεί τις Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και όλους τους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να καταθέσουν χρήματα: Εθνική Τράπεζα, Αριθμός Λογαριασμού 122/634535-29
  • Η Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) καλεί τους συλλόγους - μέλη της και όλες τις γυναίκες να καταθέσουν τον οβολό τους στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 151/296061-31
  • Η Ελληνική Επιτροπή Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ) συγκεντρώνει χρήματα στο λογαριασμό: Εθνική Τράπεζα 116/29607455 (Επείγουσα Βοήθεια)
  • Η «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» καλεί τον ελληνικό λαό να εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη και τη συμπαράστασή του, συγκεντρώνοντας χρήματα. Τα χρήματα συγκεντρώνονται απευθείας στα γραφεία της ΝΑΣ στο εκλογικό κέντρο (Θεμιστοκλέους 2 & Πανεπιστημίου). Υπεύθυνος: Γιάννης Κομνηνός, τηλ. 210.3302.078, 210.3301.106.
Συγκέντρωση φαρμάκων

Ταξικές Ομοσπονδίες και Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα για συγκέντρωση φαρμάκων: Παυσίπονα, αντιπυρετικά, αντιβιοτικά ευρέος φάσματος, επιδεσμικό υλικό (σύριγγες, επίδεσμοι, λευκοπλάστ, γάντια μιας χρήσης), αντισηπτικά, κορτιζόνες, αντιισταμινικά, οροί τροφής και τόνωσης, βιταμίνες και αντιασθματικά.

Η συγκέντρωση του υλικού γίνεται στα γραφεία:

1. Της ΟΕΦΣΕΕ, Χαλκοκονδύλη 56, 1ος όροφος, γραφείο Α, τηλέφωνο 210.5238.779, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 10.00 - 18.00.

2. Της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, Ζήνωνος 7-9, 2ος όροφος, τηλέφωνο 210.5243.785, Δευτέρα - Παρασκευή, ώρες 08.00 - 15.00 και 18.00 - 20.00.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Τα φάρμακα να μην είναι χρησιμοποιημένα, ο χρόνος λήξης να μην είναι μικρότερος από ένα χρόνο και να μη χρειάζονται ψυγείο.

ΤΡΙΚΑΛΑ
Μαχητική πικετοφορία

Πικετοφορία κατά της βάρβαρης επίθεσης του Ισραήλ πραγματοποιήθηκε χτες το βράδυ στα Τρίκαλα, ύστερα από κάλεσμα της ΝΕ Τρικάλων του ΚΚΕ και του ΝΣ της ΚΝΕ. Η πικετοφορία ξεκίνησε από τα γραφεία της ΝΕ και συνεχίστηκε στους κεντρικούς δρόμους των Τρικάλων, όπου ήχησαν συνθήματα καταδίκης του συνεχιζόμενου εγκλήματος και αλληλεγγύης στους δοκιμαζόμενους λαούς του Λιβάνου και της Παλαιστίνης.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων στη Θεσσαλία παίρνει την Πέμπτη ο Βόλος, με αντιιμπεριαλιστικό συλλαλητήριο, στις 8 μ.μ., στην πλατεία Ελευθερίας, που διοργανώνουν η τοπική Επιτροπή Ειρήνης, η Γραμματεία Μαγνησίας του ΠΑΜΕ και ο Δημοκρατικός Σύλλογος Γυναικών.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ