Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 3
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους λαούς

Δήλωση του Γ. Μαυρίκου, υποψήφιου υπερνομάρχη Αθήνας-Πειραιά με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία»

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή του λαού στη σημερινή κινητοποίηση και πορεία απευθύνει με δήλωσή του ο υποψήφιος υπερνομάρχης Αθήνας - Πειραιά με τη ΝΑΣ, Γιώργος Μαυρίκος.

«Η "Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία" καταδικάζει τη νέα σφαγή του λιβανέζικου λαού στην Κάνα από το στρατό του Ισραήλ, με την ανοιχτή στήριξη και συνενοχή ΗΠΑ και ΕΕ», τονίζει ο Γ. Μαυρίκος. Και επισημαίνει: «Είναι κροκοδείλια τα δάκρυα και ψεύτικα τα συλλυπητήρια όλων εκείνων που στηρίζουν για χρόνια την πολιτική του Ισραήλ στην Παλαιστίνη και σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, που προωθούν το σχέδιο του ιμπεριαλισμού για τον λεγόμενο εκδημοκρατισμό της Μέσης Ανατολής». Οπως σημειώνει, «η κυβέρνηση της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, μπροστά στην ωμή βαρβαρότητα του ιμπεριαλισμού, προσπαθούν να εμφανιστούν "εμβρόντητοι" και σοκαρισμένοι από τις απώλειες αμάχων. Από δίπλα και ο ΣΥΝ στρέφει τα βέλη του σε Ισραήλ και ΗΠΑ, ενώ καλλιεργεί αυταπάτες για τον βρώμικο ρόλο της ΕΕ. Ο εκπρόσωπός του μάλιστα προτείνει να αρχίσει η σύνοδος των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ "με βίντεο από τη σφαγή της Κάνα, μήπως και ταρακουνηθούν"! Καλεί δηλαδή τους ιμπεριαλιστές να φανούν λιγότερο αιμοσταγείς, να λυπηθούν τους αθώους και άμαχους».

Στη συνέχεια ο Γ. Μαυρίκος τονίζει: «Ολοι τους κόπτονται για την "άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών" και για "εκεχειρία". Τη συνδέουν όμως με τον αφοπλισμό της λιβανέζικης αντίστασης και με την απελευθέρωση των "απαχθέντων Ισραηλινών στρατιωτών", χωρίς να λένε κουβέντα για τις χιλιάδες φυλακισμένους Παλαιστίνιους και Λιβανέζους στα κάτεργα του Ισραήλ. Τη συνδέουν με την παρουσία στο Λίβανο μιας λεγόμενης ειρηνευτικής δύναμης, που, είτε κάτω από την ομπρέλα του ΝΑΤΟ, είτε κάτω από την ομπρέλα του ΟΗΕ, θα λειτουργήσει ως δύναμη κατοχής του Λιβάνου».

Και καταλήγει: «Η ΝΑΣ εκφράζει για μια ακόμα φορά τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού, στην αντίστασή του με κάθε μέσο στον κατακτητή. Καλεί το λαό, τη νεολαία να γυρίσουν την πλάτη στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για την πολιτική των "ίσων αποστάσεων" καταψηφίζοντας τους συνδυασμούς τους στις νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές. Να τιμωρήσουν και τον ΣΥΝ για τις αυταπάτες που καλλιεργεί σχετικά με τις ευθύνες της ΕΕ».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Νέες πολύνεκρες ισραηλινές επιθέσεις(2024-03-28 00:00:00.0)
Συναντήσεις με τη λιβανέζικη πολιτική και συνδικαλιστική ηγεσία(2008-09-27 00:00:00.0)
Αγωνιστικό κάλεσμα στην Ακρόπολη(2006-08-03 00:00:00.0)
ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ! Διαδηλώσεις σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη(2006-08-01 00:00:00.0)
«Μαύρο» στους υποκριτές!(2006-07-22 00:00:00.0)
Με ψηφοδέλτιο μάχης για τους αγώνες που έρχονται!(2006-07-20 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ