Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΕΤΑΔΗΜΟΤΕΥΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ
Ξεκινά σήμερα η διαδικασία

Από σήμερα Τρίτη 1η Αυγούστου αρχίζει η προθεσμία για τη μεταδημότευση όσων θέλουν να θέσουν υποψηφιότητα στις προσεχείς εκλογές και δεν είναι δημότες του δήμου ή της κοινότητας στην οποία επιθυμούν να εκλεγούν. Η προθεσμία για την κατάθεση σχετικής αίτησης για μεταδημότευση λήγει τη 12η βραδινή στις 23 Σεπτέμβρη.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που εκδόθηκε στα τέλη Ιουνίου, δεν απαιτείται να έχουν διετή διαμονή στους παρακάτω Δήμους ή τις Κοινότητες, όσοι επιθυμούν να είναι υποψήφιοι: Στους Δήμους και στις Κοινότητες των νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης. Σε οποιοδήποτε Δήμο ή Κοινότητα νομού, εφόσον σήμερα είναι γραμμένοι σε δημοτολόγιο ή Μητρώο Αρρένων οποιουδήποτε Δήμου ή Κοινότητας του νομού αυτού. Σε οποιοδήποτε Δήμο ή Κοινότητα νομού, εφόσον κατά το παρελθόν ήταν γραμμένοι σε Μητρώο Αρρένων ή δημοτολόγιο οποιουδήποτε Δήμου ή Κοινότητας του νομού αυτού.

Οσοι ενδιαφέρονται να θέσουν υποψηφιότητα σε άλλους νομούς, έχουν τη δυνατότητα μεταδημότευσης, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, μόνο στους Δήμους ή στις Κοινότητες όπου διαμένουν τουλάχιστον επί μία διετία ή είναι δημότης ο άλλος σύζυγος ή ήταν δημότες πριν από το γάμο, σε περίπτωση λύσης αυτού ή ήταν αρχικά δημότες οι ίδιοι ή οι γονείς τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ