Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η περιττή... μονιμότητα

«Η μονιμότητα πρέπει να καλύπτει τον κύριο κορμό της Διοίκησης, αλλά θεωρώ ότι είναι περιττή για τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία», απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην ερώτηση, αν - ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος - πρέπει να ισχύει η μονιμότητα των δημόσιων υπαλλήλων σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ανω Κάτω».

Οταν ο δημόσιος τομέας έχει οδηγηθεί σε απορύθμιση, λόγω των κενών θέσεων, όχι απλώς είναι παράταιρες τέτοιες δηλώσεις αλλά προκαλούν και το δημόσιο αίσθημα, όταν οι πολίτες αναγκάζονται να περιμένουν στις ουρές για να εξυπηρετηθούν. Ειδικά για τα νοσοκομεία, η πρόκληση είναι διπλή καθώς οι ασθενείς πια κινδυνεύουν περισσότερο απ' τις ελλείψεις του προσωπικού στα νοσοκομεία και λιγότερο απ' την ίδια την αρρώστια τους. Επιπλέον, ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, έρχεται λόγω αυτών των ελλείψεων να προτείνει ενόψει της αναθεώρησης του Συντάγματος την εκτός ΑΣΕΠ πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, γιατί το «σύστημα έφτασε στα όριά του».

Πάντως, είτε νεοφιλελεύθερα - όπως ο Βαρβιτσιώτης - είτε με ...φιλολαϊκό προσωπείο - όπως ο Αβραμόπουλος - υπηρετείται ...μόνιμα και με την ίδια συνέπεια η αντιλαϊκή πολιτική των Βρυξελλών για το λιγότερο κράτος, την περικοπή των κοινωνικών δαπανών και την αντιδραστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ