Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΣΟΚ
Ουσιαστική σύμπλευση με την κυβερνητική πολιτική

Πίσω από την εκτόξευση κατηγοριών προς την κυβέρνηση για «λανθασμένες πολιτικές», «ανικανότητα», «αδιαφορία» και «απραξία», επιχείρησε ο Γ. Παπανδρέου την προηγούμενη Κυριακή από τη Ζάκυνθο να κρύψει την πλήρη σύμπλευση του ΠΑΣΟΚ με την εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική, αλλά και την πολύτιμη βοήθεια που πρόσφερε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη ΝΔ για την προώθηση κάθε αντεργατικής «μεταρρύθμισης».

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Παπανδρέου την ίδια στιγμή που ασκούσε... κριτική στην κυβέρνηση ότι με την πολιτική της «εξυπηρετεί τους λίγους», πρόβαλλε σαν «άλλο δρόμο» τις προτάσεις του κόμματος που πλήττουν τα συμφέροντα των λαϊκών στρωμάτων. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξήρε τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για το Ασφαλιστικό με τις οποίες ουσιαστικά προτείνει την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, τη μείωση των συντάξιμων αποδοχών και την κατάργηση πολλών κατηγοριών ΒΑΕ. Πρόβαλε επίσης τις προτάσεις του ΠΑΣΟΚ για την Παιδεία, που ταυτίζονται πλήρως με την κυβερνητική πολιτική για ιδιωτικοποίηση της ανώτατης εκπαίδευσης.

Συγχρόνως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε την κυβέρνηση για την οικονομική της πολιτική, αποδίδοντας στην «απογραφή» τα προβλήματα της ελληνικής οικονομίας. Ο ίδιος άσκησε κριτική και στη «φοροεισπρακτική» πολιτική της κυβέρνησης και στους «φόρους σε είδη ευρείας κατανάλωσης» που επιβάλλει, ενώ... ανακάλυψε και την ακρίβεια, ξεχνώντας προφανώς ότι η ΝΔ ακολουθεί και συνεχίζει ακριβώς την πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ, «ξεζουμίζοντας» το λαϊκό εισόδημα και ενισχύοντας την κερδοσκοπία του μεγάλου κεφαλαίου. Βέβαια, την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ... υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει μέσα από την αναθεώρηση του Συντάγματος να «κατοχυρωθεί το εγγυημένο επίπεδο αξιοπρεπούς διαβίωσης για κάθε Ελληνα και κάθε Ελληνίδα», δηλαδή να δοθεί ένα φιλάνθρωπο επίδομα στα πιο εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα.

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρότρυνε την κυβέρνηση να συνεχίσει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας για να καλύψει το «έλλειμμα του κράτους», καλώντας την, όμως, να μην «πουλά σε τιμή ευκαιρίας». Η κυβέρνηση είπε είναι «αναξιόπιστη και επικίνδυνη» γιατί «πουλά φτηνά και αγοράζει ακριβά»...

Ο Γ. Παπανδρέου αναφέρθηκε και στις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τονίζοντας ότι στόχος του ΠΑΣΟΚ είναι να δοθούν «εξουσίες, αρμοδιότητες και πόροι στην περιφέρεια, την Τοπική και Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση». Δηλαδή να μεταφερθούν κρατικές αρμοδιότητες, όπως η Παιδεία και η Υγεία, στους δήμους και τις νομαρχίες, δίνοντάς τους, παράλληλα, το δικαίωμα να διευρύνουν τους φοροεισπρακτικούς τους μηχανισμούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ