Τρίτη 1 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Καταδικάζει η κυπριακή κυβέρνηση

ΑΚΕΛ: Ηθικός αυτουργός οι ΗΠΑ

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσος Παπαδόπουλος, απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα προς τον Πρόεδρο και τον πρωθυπουργό του Λιβάνου, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό και τη βαθιά λύπη του για το θάνατο των αθώων πολιτών στην Κάνα.

Σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της Κύπρου σημειώνει πως «η κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας καταδικάζει απερίφραστα την αδικαιολόγητη επίθεση του Ισραήλ στην Κάνα, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο δεκάδων αμάχων, μεταξύ των οποίων παιδιά και γυναίκες».

«Η ενέργεια του Ισραήλ», προστίθεται στην ανακοίνωση, «παραβιάζει κατάφωρα αρχές του Διεθνούς Δικαίου, αλλά και βασικές ανθρωπιστικές αξίες».

«Υποκριτική» χαρακτηρίζει το ΑΚΕΛ τη στάση των ΗΠΑ να εμποδίσουν το Συμβούλιο Ασφαλείας να λάβει απόφαση για άμεσο τερματισμό των ισραηλινών επιδρομών. Σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Αντρος Κυπριανού, διάβασε ανακοίνωση του κόμματος, στην οποία επικρίνονται οι ΗΠΑ ως «ο ηθικός αυτουργός για την καταστροφή του Λιβάνου και το θάνατο εκατοντάδων αμάχων, ανάμεσα στους οποίους και πολλά παιδιά, με πρόσχημα το δήθεν πόλεμο κατά της τρομοκρατίας». Με την ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ καταδικάζει με τον πιο έντονο τρόπο τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς κατά της πόλης Κάνα του Νοτίου Λιβάνου.

Στη συνέντευξη Τύπου μίλησαν επίσης ο ευρωβουλευτής του ΑΚΕΛ Αδάμος Αδάμου και ο βουλευτής του κόμματος Ντίνος Χατζηνικόλας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ