ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
Σελ. /24
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στον ... αφρό η Νιαγκουάρα

«Χάλκινη» ήταν χτες η Νέρι Νιαγκουάρα

Eurokinissi

«Χάλκινη» ήταν χτες η Νέρι Νιαγκουάρα
Το δεύτερο μετάλλιο μετά την 3η θέση του Αρη Γρηγοριάδη στα 100 μ. ύπτιο στην ελληνική αποστολή χάρισε η Νέρι Νιαγκουάρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η νεαρή πρωταθλήτρια στον τελικό των 100 μ. ελεύθερου πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση σε μια υψηλού επιπέδου κούρσα, που είχε και παγκόσμιο ρεκόρ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, 54.48. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Νιαγκουάρα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από τον ανάλογο τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δυο χρόνια στη Μαδρίτη. Πρώτη με παγκόσμιο ρεκόρ, 53.30, η Γερμανίδα Στέφεν Μπρίτα ενώ «αργυρή» ήταν η Ολλανδέζα Βεν Χούιζ με 54.32.

Αξιόλογη θεωρείται και η παρουσία του Γιάννη Κοκκώδη στον τελικό των 200 μ. Μ.Α., ο οποίος αν και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και το πανελλήνιο ρεκόρ κατέλαβε την 5η θέση με 2.01.22.

Πλώρη για το δεύτερο μετάλλιό του έβαλε ο Αρης Γρηγοριάδης που συμμετέχοντας αυτήν τη φορά στα 50 μ. ύπτιο προκρίθηκε άνετα στον τελικό τερματίζοντας πρώτος στην ημιτελική του σειρά με 25.32.

Εξάλλου, την πρόκρισή του στον τελικό των 200 μ. πεταλούδας εξασφάλισε ο Γιάννης Δρυμωνάκος και μάλιστα με τον 3ο καλύτερο χρόνο από τους οκτώ που συμμετέχουν αφού στα χτεσινά ημιτελικά ήταν 3ος στη σειρά του με χρόνο 1.56.99. Αντίθετα, στο ίδιο αγώνισμα ο Βασίλης Δεμέτης ήταν 8ος στη σειρά του και τελευταίος στη γενική κατάταξη με 2.01.53.

  • Ερωτήματα προκάλεσε ακόμα και στους διοργανωτές η απουσία του Ρωμανού Αλυφαντή στα 200 μ. πρόσθιο, οι οποίοι τον έψαχναν μέχρι την τελευταία στιγμή. Επισήμως από την αποστολή αναφέρεται ότι ο ίδιος λέει πως δεν αισθάνεται καλά και γι' αυτό δεν έπεσε σε δύο αγωνίσματα (100 μ. και 200 μ. πρόσθιο), ενώ έμεινε πολύ χαμηλά χτες στα 200 μ. μεικτή ατομική
  • Με δυο συμμετοχές ανοίγει για την Ελλάδα σήμερα και η αυλαία των καταδύσεων. Στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ. θα αγωνιστούν οι Αλέξανδρος Μάνος και Γιάννης Γαβριηλίδης, με στόχο να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.
ΑΣΤΕΡΑΣ 2004
Καταδικάζει τον πόλεμο

Την αλληλεγγύη του προς τους δοκιμαζόμενους λαούς της Μέσης Ανατολής στις δύσκολες στιγμές που περνάνε αυτή την περίοδο εξαιτίας του τυφλού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας εκφράζει με ανακοίνωσή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Α.Ο. Αστέρα 2004 Καισαριανής. «Σήμερα ζούμε τον τρόμο και τον όλεθρο. Γινόμαστε μάρτυρες του τυφλού φανατισμού και της μισαλλοδοξίας που οδηγούν σε απίστευτη βαρβαρότητα και σκορπίζουν τον πόνο, τη θλίψη, το θάνατο και την αβεβαιότητα όχι μόνο στους λαούς της Μέσης Ανατολής αλλά και σε ολόκληρο τον πλανήτη. Εκφράζοντας τα αισθήματα αγάπης, αλληλεγγύης και κατανόησης για τους σκληρά δοκιμαζόμενους συνανθρώπους μας απευθυνόμαστε σε όλο τον ποδοσφαιρικό κόσμο να καταδικάσει τον πόλεμο και τα εγκλήματα που διαπράττονται σε βάρος παιδιών και αμάχων βάζοντας σε κίνδυνο την παγκόσμια ειρήνη», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση του ΑΣΤΕΡΑ 2004.

Το Δ.Σ. της ομάδας της Καισαριανής κάνει έκκληση στις τοπικές Ενώσεις, την ΕΠΟ, την ΟΥΕΦΑ και τη ΦΙΦΑ που εκφράζουν το παγκόσμιο ποδοσφαιρικό κίνημα, να «δραστηριοποιηθούν όπως στην καταπολέμηση του ρατσισμού, με ειρηνικές πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις στα τοπικά και διεθνή πολιτικά κέντρα εξουσίας για να συμβάλουν στη διακοπή των εχθροπραξιών και την εκτόνωση της κρίσης».

ΜΠΑΣΚΕΤ

Το λιγότερο.... κακό για τον Παναθηναϊκό, μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ στην έφεση των «πρασίνων» στην τιμωρία που τους είχε επιβληθεί για τα επεισόδια στον τελευταίο τελικό του πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με αυτή, ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να αγωνιστεί για τρεις αγωνιστικές χωρίς τους φιλάθλους του, από τις πέντε που του είχε επιβληθεί αρχικά. Παράλληλα, το πρόστιμο των 110.000 ευρώ μειώθηκε, επίσης, στις 70.000 ευρώ.

ΠΑΟΚ
Εκλεισε τους Περουβιανούς

Η πολυαναμενόμενη συμφωνία του ΠΑΟΚ με τους Περουβιανούς Κάρλος Σεγκάρα και Μιγκέλ Ρεμπόσιο είναι πλέον γεγονός! Η «ασπρόμαυρη» ΠΑΕ προχώρησε στην ανακοίνωση απόκτησης για ένα χρόνο των παραπάνω ποδοσφαιριστών, που είχαν έρθει πριν από περίπου δέκα μέρες στην ομάδα της Θεσσαλονίκης προκειμένου να συζητήσουν για τη συνεργασία τους. Υπενθυμίζεται ότι ο Ρεμπόσιο είναι κεντρικός αμυντικός κι έχει αγωνιστεί στην Πριμέρα Ντιβιζιόν με τη φανέλα της Σαραγόσα, ενώ ο Σεγκάρα αγωνίζεται στο χώρο του κέντρου και θα τοποθετηθεί δίπλα στον Θόδωρο Ζαγοράκη. Πάει Σκοτία ο Καρυπίδης μετά τη συμφωνία ΠΑΟΚ-Χαρτς. Σε ό,τι αφορά τον Ισπανό Αντόνιο Γκονζάλες, τώρα, ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή αναμένεται στη Θεσσαλονίκη αύριο για να ολοκληρωθεί η μεταγραφή του ποδοσφαιριστή στον «Δικέφαλο του Βορρά». Επίσης, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ έκανε γνωστό ότι διευθετήθηκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες για την εξόφληση του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου, καθώς κατατέθηκε το απαιτούμενο ποσό (33.000 ευρώ) στον τραπεζικό του λογαριασμό.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
Αποκαλυπτήρια με Σοσιεδάδ

Την ευκαιρία να δουν από κοντά για πρώτη φορά φέτος τον νέο Ολυμπιακό θα έχουν οι φίλοι των νταμπλούχων σήμερα το βράδυ (21.45, ΝΕΤ) καθώς οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχονται στο «Γ. Καραϊσκάκης» την ισπανική Ρεάλ Σοσιεδάδ, στον πρώτο τους εν Ελλάδι φιλικό. Μετά από έξι αγώνες επί αυστριακού εδάφους, οι Πειραιώτες «αποκαλύπτονται» και μπροστά στο κοινό τους, το οποίο αναμένεται να γεμίσει το γήπεδο αφού η προπώληση των εισιτηρίων θυμίζει αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ! Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον βέβαια αναμένεται και το ντεμπούτο τους στο Φάληρο για τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα (Σέζαρ, Ντομί, Μπούτινα, Ζεβλάκοφ, Μπόρχα, Νε, Ουαντού). Την ίδια ώρα, ο Γιάγια Τουρέ είναι έτοιμος να φορέσει τα «ερυθρόλευκα» της Μονακό ενώ πληθαίνουν οι φήμες για τους Ζε Ρομπέρτο και Δημήτρη Σαλπιγγίδη.

  • Η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Πολωνίας ενημέρωσε την ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ για την κλήση του Μίχαλ Ζεβλάκοφ στην Εθνική ομάδα της χώρας ενόψει του φιλικού αγώνα Δανίας-Πολωνίας που θα γίνει στην Οντένσε στις 16 του Αυγούστου. Σύμφωνα με το φαξ που εστάλη, ο ποδοσφαιριστής θα πρέπει να ενσωματωθεί στην αποστολή της Πολωνίας στις 13 του Αυγούστου.
ΠΑΟ
Σοκ με Γκονζάλες

Οι φόβοι περί σοβαρού τραυματισμού του Εζέκιελ Γκονζάλες στη φιλική αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης στην Παιανία επιβεβαιώθηκαν πλήρως. Τα αποτελέσματα της μαγνητικής τομογραφίας, στην οποία υποβλήθηκε ο Αργεντινός, έδειξαν πως υπέστη πλήρη ρήξη πρόσθιου χιαστού στο αριστερό γόνατο και ως εκ τούτου η χειρουργική επέμβαση κρίνεται επιβεβλημένη. Αυτή προγραμματίστηκε για αύριο το πρωί υπό την επίβλεψη του προέδρου της ΠΑΕ και καθηγητή Ορθοπεδικής, Αργύρη Μήτσου.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του ιατρικού επιτελείου των «πράσινων», ο εκ των αρχηγών της ομάδας θα παραμείνει εκτός αγωνιστικής δράσης για περισσότερους από πέντε μήνες. Η επιστροφή του στις υποχρεώσεις της ομάδας πιθανολογείται στις αρχές του νέου έτους. Υστερα, άλλωστε, από την επέμβαση, θα ακολουθεί αποθεραπεία και ειδικό πρόγραμμα σταδιακής αποκατάστασης. Ο τραυματισμός του Γκονζάλες αποτελεί αναμφίβολα πλήγμα για τον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Χανς Μπάκε. Ο Σουηδός τεχνικός στήριζε μεγάλο μέρος του επιθετικού παιχνιδιού στον Αργεντινό. Δεν είναι τυχαίο πως τον αποκάλεσε παίκτη-κλειδί.

Στο μεταξύ, μέχρι την Παρασκευή αναμένεται να έρθει στην Ελλάδα ο Ρικάρντο Σόουζα Μπόβιο. Αφού ρυθμιστούν οι τελευταίες λεπτομέρειες της απόκτησής του, ο Βραζιλιάνος μέσος θα ταξιδέψει στην Αθήνα προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να υπογράψει το συμβόλαιό του με τον Παναθηναϊκό.

ΡΟΝΑΛΝΤΙΝΙΟ
«Φλερτ» με Μίλαν

«Ροναλντίνιο. Ναι στη Μίλαν». Αυτός είναι ο τίτλος στο χτεσινό εξώφυλλο της ιταλικής εφημερίδας «Corriere Dello Sport», που έχει και πάλι πρώτο θέμα τον Βραζιλιάνο σταρ. Μάλιστα αναφέρει πως υπήρξε συνάντηση των Μπερλουσκόνι-Γκαλιάνι, προκειμένου να αποφασιστεί τι θα γίνει με τον «Ρόνι», που αποτελεί διακαή πόθο του ισχυρού άνδρα των «Ροσονέρι», έχοντας δηλώσει και στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές, πως θέλει να τον δει να παίζει παρέα με τον Κακά. Πάντως μια τέτοια μεταγραφή μόνο εύκολη δεν είναι, αφού η ρήτρα του παίκτη ανέρχεται στα 125 εκατομμύρια ευρώ. Το χτεσινό δημοσίευμα της ίδιας εφημερίδας, ανέφερε πως η Μίλαν είναι έτοιμη να προσφέρει εκατό εκατομμύρια. Η ιταλική εφημερίδα προχωράει και σε λεπτομέρειες της υπόθεσης. Αναφέρει μάλιστα πως ο ίδιος ο Ρόνι, έβαλε τον αδερφό του και μάνατζέρ του να τηλεφωνήσει στον Ερνέστο Μπροτζέτι, ο οποίος αποτελεί μεσάζοντα για τη Μίλαν, να διεκπεραιώσει τη μεταγραφή του στους «Ροσονέρι». Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Ροναλντίνιο είχε δηλώσει σε αγώνα προς τιμή του Ντιμίτριο Αλμπερτίνι, ότι «το Μιλάνο με ενθουσίασε, ελπίζω να επιστρέψω, εδώ, κάποια στιγμή για να παίξω μπάλα».



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ