Πέμπτη 3 Αυγούστου 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΥΓΡΟΥ ΣΤΙΒΟΥ
Στον ... αφρό η Νιαγκουάρα

«Χάλκινη» ήταν χτες η Νέρι Νιαγκουάρα

Eurokinissi

«Χάλκινη» ήταν χτες η Νέρι Νιαγκουάρα
Το δεύτερο μετάλλιο μετά την 3η θέση του Αρη Γρηγοριάδη στα 100 μ. ύπτιο στην ελληνική αποστολή χάρισε η Νέρι Νιαγκουάρα στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Η νεαρή πρωταθλήτρια στον τελικό των 100 μ. ελεύθερου πραγματοποιώντας σπουδαία εμφάνιση σε μια υψηλού επιπέδου κούρσα, που είχε και παγκόσμιο ρεκόρ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, 54.48. Αυτό ήταν το δεύτερο μετάλλιο της Νιαγκουάρα σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα μετά από τον ανάλογο τίτλο που είχε κατακτήσει πριν δυο χρόνια στη Μαδρίτη. Πρώτη με παγκόσμιο ρεκόρ, 53.30, η Γερμανίδα Στέφεν Μπρίτα ενώ «αργυρή» ήταν η Ολλανδέζα Βεν Χούιζ με 54.32.

Αξιόλογη θεωρείται και η παρουσία του Γιάννη Κοκκώδη στον τελικό των 200 μ. Μ.Α., ο οποίος αν και έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και το πανελλήνιο ρεκόρ κατέλαβε την 5η θέση με 2.01.22.

Πλώρη για το δεύτερο μετάλλιό του έβαλε ο Αρης Γρηγοριάδης που συμμετέχοντας αυτήν τη φορά στα 50 μ. ύπτιο προκρίθηκε άνετα στον τελικό τερματίζοντας πρώτος στην ημιτελική του σειρά με 25.32.

Εξάλλου, την πρόκρισή του στον τελικό των 200 μ. πεταλούδας εξασφάλισε ο Γιάννης Δρυμωνάκος και μάλιστα με τον 3ο καλύτερο χρόνο από τους οκτώ που συμμετέχουν αφού στα χτεσινά ημιτελικά ήταν 3ος στη σειρά του με χρόνο 1.56.99. Αντίθετα, στο ίδιο αγώνισμα ο Βασίλης Δεμέτης ήταν 8ος στη σειρά του και τελευταίος στη γενική κατάταξη με 2.01.53.

  • Ερωτήματα προκάλεσε ακόμα και στους διοργανωτές η απουσία του Ρωμανού Αλυφαντή στα 200 μ. πρόσθιο, οι οποίοι τον έψαχναν μέχρι την τελευταία στιγμή. Επισήμως από την αποστολή αναφέρεται ότι ο ίδιος λέει πως δεν αισθάνεται καλά και γι' αυτό δεν έπεσε σε δύο αγωνίσματα (100 μ. και 200 μ. πρόσθιο), ενώ έμεινε πολύ χαμηλά χτες στα 200 μ. μεικτή ατομική
  • Με δυο συμμετοχές ανοίγει για την Ελλάδα σήμερα και η αυλαία των καταδύσεων. Στη συγχρονισμένη κατάδυση από βατήρα 3 μ. θα αγωνιστούν οι Αλέξανδρος Μάνος και Γιάννης Γαβριηλίδης, με στόχο να πάρουν την πρόκριση για τον τελικό.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ