ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
ΕΛΠΙΔΑ ΠΑΝΤΕΛΑΚΗ
Συνυπεύθυνοι για τα προβλήματα Αγραπίδης - Φασούλας

Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.
Η Ελπίδα Παντελάκη, υποψήφια δήμαρχος Πειραιά.
«Τα μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση της ΝΔ, ακολουθώντας πιστά την πολιτική του ΠΑΣΟΚ, είναι σκληρά, με πρώτο το Ασφαλιστικό. Κι αν το βράδυ των εκλογών τους δώσετε δύναμη θα συνεχίσουν ακόμα πιο σκληρή αντιλαϊκή πολιτική. Γι' αυτό οι εργαζόμενοι πρέπει να σκεφτούν σε ποιους θα δώσουν δύναμη με την ψήφο τους».

Με αυτά τα λόγια, η Ελπίδα Παντελάκη υποψήφια δήμαρχος Πειραιά κάλεσε τους τελωνειακούς και τους εκτελωνιστές να στηρίξουν με την ψήφο τους τα αγωνιστικά ψηφοδέλτια στους δήμους και τις νομαρχίες, στη διάρκεια της περιοδείας που πραγματοποίησε χτες το πρωί στο ΣΤ' και Ζ' Τελωνείο Κερατσινίου και στο Α' Τελωνείο Πειραιά.

«Είναι συνυπεύθυνοι», πρόσθεσε, ο Αγραπίδης και ο Φασούλας «για όσα συνέβησαν στον Πειραιά τα τελευταία 20 χρόνια και όσα υπόσχονται τώρα μέσα από τα προγράμματά τους, είναι κοροϊδία. Επιβάλλουν τα υψηλότερα ανταποδοτικά τέλη στους δημότες και δεν τους ανταποδίδουν υπηρεσίες καθαριότητας. Τους ελεύθερους χώρους τους έδωσαν στους ιδιώτες για τσιμεντοποίηση και εκμετάλλευση, με τελευταίους τη ΧΡΩΠΕΙ και το πάρκο Δηλαβέρη για τους οποίους συνυπέγραψαν και οι δύο παρατάξεις».

«Επιδιώκουν», τόνισε, «να περάσουν άλλη μια φορο-ληστεία σε βάρος των δημοτών μέσα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση και είναι πρωταθλητές στην προσπάθεια που γίνεται για την αποκέντρωση της εκπαίδευσης και το πέρασμά της στους Δήμους και την είσοδο των επιχειρηματιών στα σχολεία μέσα από τη Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα για την ανέγερση σχολείων».

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Βαρύ πλήγμα το κλείσιμό του

Επερώτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κατέθεσε η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία»

Επερώτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το ζήτημα του Εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στη Λάρισα, κατέθεσε η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», στην οποία επισημαίνεται ότι, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, γίνεται, πλέον, φανερό ότι το εργοστάσιο κλείνει και η τευτλοκαλλιέργεια στο νομό θα εγκαταλειφθεί.

Στην Επερώτηση που υπογράφουν ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας και ο Χρ. Χαλκιάς, νομαρχιακός σύμβουλος, υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στην παραγωγική βάση του νομού, που δεν αφορά μόνο στους αγρότες και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, αλλά όλα τα κοινωνικά στρώματα, την τοπική οικονομία. Και τονίζεται ότι είναι ακόμη μια τραγική συνέπεια της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ΚΑΠ, με την οποία συμφωνούν, συναινούν και την εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι σύμβουλοι της ΝΕΑΣ αναφέρονται στην ανάγκη οργάνωσης της κοινής πάλης αγροτών και εργαζομένων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας των πέντε εργοστασίων της ΕΒΖ για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη Λάρισα και στις άλλες περιοχές της χώρας κι απαιτούν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

Τέλος, επισημαίνουν ότι οι παρατάξεις του νυν και εκ νέου υποψήφιου νομάρχη της ΝΔ και της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική και τη νέα ΚΑΠ και, επιπλέον, με τη στάση τους αποπροσανατολίζουν τους αγρότες και τους εργαζόμενους, αποκρύπτοντας την άσχημη πραγματικότητα και τις δυσοίωνες εξελίξεις. Με μια έννοια - σημειώνουν - είναι συνένοχοι για την υποβάθμιση του νομού.

ΛΑΡΙΣΑ
«Κατασκευασμένο γκάλοπ»

Ενα γκάλοπ, μαγειρεμένο με τη συνταγή του ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύτηκε προχτές σε εφημερίδα της Λάρισας. Αναφέρεται στο Δήμο Λάρισας και το διενήργησε η εταιρεία «ΚΑΠΑ Research», στο πλαίσιο πανελλαδικής, τηλεφωνικής δημοσκόπησης για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Με τα αποτελέσματα που εμφανίζει το γκάλοπ, γίνεται φανερό, με την πρώτη ματιά, ότι πρόκειται για «κατασκεύασμα», με προφανείς προπαγανδιστικούς, αποπροσανατολιστικούς και παραπλανητικούς στόχους.

Το γκάλοπ παρουσιάζει πολύ αυξημένα ποσοστά των παρατάξεων που υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και του συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΝ. Αντιθέτως, εμφανίζει πολύ χαμηλό το ποσοστό της «Δημοτικής Συνεργασίας». Είναι προφανές ότι η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης έχει στόχο να «περάσει» η πεποίθηση στους ψηφοφόρους ότι οι εκλογές, και στο Δήμο Λαρισαίων, είναι ένα «παιχνίδι» που θα παιχτεί, αποκλειστικά, ανάμεσα στις δυνάμεις του δικομματισμού, να δώσει «αβάντα» στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και «πριμοδότηση» σε κείνον του ΣΥΝ.

Η «Δημοτική Συνεργασία»

Αμεση ήταν η απάντηση της «Δημοτικής Συνεργασίας» στη βρώμικη επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγις Παπαστεργίου, μαζί με άλλα στελέχη της παράταξης, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία χαρακτήρισαν το γκάλοπ «κατασκευασμένο στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ» κι έκαναν λόγο για «μαύρη προπαγάνδα, που ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής παρέμβασης».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι κριτήριο της ψήφου των Λαρισαίων στις τοπικές εκλογές πρέπει να είναι τα προβλήματα που βιώνουν - όπως η ανεργία, η ακρίβεια, οι εργασιακές σχέσεις, η συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων κ.ά. - και είναι αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και διαχειρίστηκαν στο Δήμο Λάρισας οι παρατάξεις που στηρίζουν αυτά τα κόμματα. Και κάλεσαν τους Λαρισαίους να ψηφίσουν τη «Δημοτική Συνεργασία».

ΝΟΜΑΡΧΙΑ - ΔΗΜΟΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ
Ψηφοδέλτια αγώνα

Τα ψηφοδέλτια της ΝΑΣ και της «Δημοτικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» Ρεθύμνου παρουσίασαν, προχτές, οι επικεφαλής των συνδυασμών, Νίκος Μανουσάκης, υποψήφιος νομάρχης Ρεθύμνου και Αθηνά Γιανναράκη - Σπιταδάκη, υποψήφια δήμαρχος Δήμου Ρεθύμνου. Οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της ΔΑΣ Ρεθύμνου είναι οι εξής:

Αλεξάκης Στέλιος, γραμματέας ΝΕ Ρεθύμνου του ΚΚΕ, Ανδρουλιδάκης Παντελής, ξενοδοχοϋπάλληλος, Βλαχάκης Μιλτιάδης, αρχιτέκτονας - επαγγελματίας, Βαμιαδάκη Βαγγελιώ, ξενοδοχοϋπάλληλος, Γρηγοράκης Μιχάλης, συνταξιούχος εκπαιδευτικός, Γεωργιουδάκη Πόπη, σκηνοθέτης, Γύπαρης Γιώργος, εκπαιδευτικός, Γρηγοράκης Στέλιος, εργαζόμενος στο ΕΚΑΒ, Δανδόλου Δήμητρα, οικιακά, Δραματινού Μαρία, εργαζόμενη, Κούνουπας Ανδρέας, φαρμακοποιός, Καράλη Βαγγελιώ, οικιακά, Κοντογιάννη Δήμητρα, νοσηλεύτρια, Κόλλια Δέσποινα, ξενοδοχοϋπάλληλος, Μαθιουδάκης Κωνσταντίνος, επαγγελματίας, Ξιφαράς Νίκος, συνταξιούχος, Ουρανός Μανώλης, εργαζόμενος, Παναγιωτάκης Γιάννης, επαγγελματίας, Περράκης Αντώνης, αγρότης, Ραφτάκης Γεώργιος, οικοδόμος, Σταυρουλάκη Νίκη, μέλος του ΔΣ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ΕΚ Ρεθύμνου, Τζαγκαράκης Γεώργιος, οικοδόμος, Τζουρμπάκη Αννα, φοιτήτρια, Τσουτσουδάκης Γεώργιος, μέλος ΔΣ Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου, Τσουπάκης Γιάννης, οικοδόμος.

Οι υποψήφιοι νομαρχιακοί σύμβουλοι με τη ΝΑΣ είναι οι:

Αλεβιζάκης Γιάννης, γραμματέας Συνδικάτου Οικοδόμων, μέλος ΔΣ ΕΚ, Ανυφαντάκης Ευάγγελος, πρόεδρος της Παγκρήτιας Ενωσης Προστασίας Δανειοληπτών και αντιπρόεδρος της Εθνικής Ομοσπονδίας Συλλόγων Προστασίας Δανειοληπτών, Γιαννακάκης Νίκος, αγρότης, Γεωργιουδάκης Μανώλης, συνταξιούχος, Δαμιανάκης Γιώργος, μέλος ΔΣ Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και του ΔΣ του τοπικού τμήματος της ΑΔΕΔΥ, Δραματινού Ελένη, μέλος ΔΣ Συλλόγου Γυναικών Ν. Ρεθύμνου, Δακανάλη Ιωάννα, γιατρός, Κυριακάκης Κωνσταντίνος, συνταξιούχος, Λουκάκης Στάθης, επαγγελματίας, Λαγουδάκης Μανώλης, εργαζόμενος στο Πανεπιστήμιο, Λαγουβάρδος Αγαθάγγελος, αγρότης, Μαγιάφα Ρένα, πρόεδρος Αρχιτεκτόνων Ν. Ρεθύμνου, Μανουσογιάννης Μανούσος, επαγγελματίας, Μαρινάκη Ειρήνη, ξενοδοχοϋπάλληλος, Μαχειμάρη Μαίρη, κοινωνιολόγος, Ξηρά Ευαγγελία, νοσηλεύτρια, Παυλάκης Στέφανος, συγγραφέας, Παπαδάκης Πολυχρόνης, εκπαιδευτικός, Πολυχρονάκη Ανδριαννή, διευθύντρια ΙΓΜΕ, Σταυρουλάκης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός, Σταυρακάκης Τηλέμαχος, αγρότης, Σκλομπονάκης Μανώλης, αντιπρόεδρος Συνδικάτου Οικοδόμων Ν. Ρεθύμνου, Σαββάκης Κωνσταντίνος, εκπαιδευτικός, Τσαγκαράκη Αργυρώ, ιδιωτική υπάλληλος, Φασούλας Πολυζώης, αγροτοκτηνοτρόφος.

ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ

Με βασικό άξονα πάλης τα θέματα απασχόλησης και ακρίβειας καθώς και την πάλη για την αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών, παρουσιάστηκαν χτες το μεσημέρι στο Ηράκλειο οι θέσεις και το πρόγραμμα της «Αγωνιστικής Κίνησης Δημοτών» Ηρακλείου.

Παρουσιάζοντας τη διακήρυξη ο επικεφαλής της Κίνησης και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Στέλιος Ορφανός, κάλεσε τους εργαζόμενους της πόλης να πάρουν οι ίδιοι πρωτοβουλίες, να διεκδικήσουν, να παλέψουν, να αγωνιστούν για πλήρη - σταθερή εργασία, για εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, για δημόσια και δωρεάν Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια και άλλα αιτήματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες της λαϊκής οικογένειας.

Τους πρώτους 18 υποψήφιους του ψηφοδελτίου της «Δημοτικής Αγωνιστικής Κίνησης» Αρχανών στο Νομό Ηρακλείου, παρουσίασε, την Τρίτη το βράδυ, ο Αποστόλης Γενετζάκης, υποψήφιος δήμαρχος Αρχανών και επικεφαλής της Κίνησης. Η παρουσίαση των υποψηφίων έγινε στην κατάμεστη αίθουσα του ΚΑΠΗ Αρχανών με έντονη την παρουσία της νεολαίας. Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν είναι οι εξής:

Αδαμάκη Δέσποινα, εκπαιδευτικός, Αυγουλά Δέσποινα, ιδιωτικός υπάλληλος, Καρουζάκης Σάββας, ιδιωτικός υπάλληλος, Αλεξανδράκης Ευάγγελος, αγρότης, Γενετζάκης Δημήτρης, αγρότης, Συναδινάκης Ευάγγελος, αγρότης, Χελιδωνόπουλος Γιάννης, ιδιωτικός υπάλληλος, Χοχλιδάκης Βασίλης, αγρότης, Κυριακάκης Κυριάκος, αγρότης, Καλαθάκη Ελένη, οικιακά, αγρότισσα, Φανιουδάκης Γιάννης, ξενοδοχοϋπάλληλος - αγρότης, Βλαχάκη Ελεάνα, γιατρός, Καλοψικάκης Δημήτρης, ξυλουργός, Κουτουλάκης Δημήτρης, ελεύθερος επαγγελματίας, Χατζηβασιλείου - Ντουράκη Διαμάντη, ιδιωτικός υπάλληλος, Γιενετάκης Ευάγγελος, αγρότης, Μαρκάκης Γρηγόρης, εκπαιδευτικός και Κακουλάκης Ζαχαρίας, αγρότης.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ