Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΛΑΡΙΣΑ
«Κατασκευασμένο γκάλοπ»

Ενα γκάλοπ, μαγειρεμένο με τη συνταγή του ΠΑΣΟΚ, δημοσιεύτηκε προχτές σε εφημερίδα της Λάρισας. Αναφέρεται στο Δήμο Λάρισας και το διενήργησε η εταιρεία «ΚΑΠΑ Research», στο πλαίσιο πανελλαδικής, τηλεφωνικής δημοσκόπησης για λογαριασμό του ΠΑΣΟΚ. Με τα αποτελέσματα που εμφανίζει το γκάλοπ, γίνεται φανερό, με την πρώτη ματιά, ότι πρόκειται για «κατασκεύασμα», με προφανείς προπαγανδιστικούς, αποπροσανατολιστικούς και παραπλανητικούς στόχους.

Το γκάλοπ παρουσιάζει πολύ αυξημένα ποσοστά των παρατάξεων που υποστηρίζονται από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αλλά και του συνδυασμού που στηρίζει ο ΣΥΝ. Αντιθέτως, εμφανίζει πολύ χαμηλό το ποσοστό της «Δημοτικής Συνεργασίας». Είναι προφανές ότι η δημοσίευση αυτής της δημοσκόπησης έχει στόχο να «περάσει» η πεποίθηση στους ψηφοφόρους ότι οι εκλογές, και στο Δήμο Λαρισαίων, είναι ένα «παιχνίδι» που θα παιχτεί, αποκλειστικά, ανάμεσα στις δυνάμεις του δικομματισμού, να δώσει «αβάντα» στο συνδυασμό του ΠΑΣΟΚ και «πριμοδότηση» σε κείνον του ΣΥΝ.

Η «Δημοτική Συνεργασία»

Αμεση ήταν η απάντηση της «Δημοτικής Συνεργασίας» στη βρώμικη επιχείρηση του ΠΑΣΟΚ. Ο υποψήφιος δήμαρχος Αγις Παπαστεργίου, μαζί με άλλα στελέχη της παράταξης, έδωσαν συνέντευξη Τύπου, στην οποία χαρακτήρισαν το γκάλοπ «κατασκευασμένο στα μέτρα του ΠΑΣΟΚ» κι έκαναν λόγο για «μαύρη προπαγάνδα, που ξεπερνάει κάθε όριο πολιτικής παρέμβασης».

Ταυτόχρονα, υπογράμμισαν ότι κριτήριο της ψήφου των Λαρισαίων στις τοπικές εκλογές πρέπει να είναι τα προβλήματα που βιώνουν - όπως η ανεργία, η ακρίβεια, οι εργασιακές σχέσεις, η συρρίκνωση των μισθών και των συντάξεων κ.ά. - και είναι αποτελέσματα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και διαχειρίστηκαν στο Δήμο Λάρισας οι παρατάξεις που στηρίζουν αυτά τα κόμματα. Και κάλεσαν τους Λαρισαίους να ψηφίσουν τη «Δημοτική Συνεργασία».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ