Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΖΑΧΑΡΗΣ
Βαρύ πλήγμα το κλείσιμό του

Επερώτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο κατέθεσε η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία»

Επερώτηση στο Νομαρχιακό Συμβούλιο για το ζήτημα του Εργοστασίου της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), στη Λάρισα, κατέθεσε η «Νομαρχιακή Ενωτική Αγωνιστική Συνεργασία», στην οποία επισημαίνεται ότι, μετά και τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ, γίνεται, πλέον, φανερό ότι το εργοστάσιο κλείνει και η τευτλοκαλλιέργεια στο νομό θα εγκαταλειφθεί.

Στην Επερώτηση που υπογράφουν ο Μπ. Μπακούλας, υποψήφιος νομάρχης Λάρισας και ο Χρ. Χαλκιάς, νομαρχιακός σύμβουλος, υπογραμμίζεται ότι πρόκειται για ένα ακόμα πλήγμα στην παραγωγική βάση του νομού, που δεν αφορά μόνο στους αγρότες και τους εργαζόμενους στην επιχείρηση, αλλά όλα τα κοινωνικά στρώματα, την τοπική οικονομία. Και τονίζεται ότι είναι ακόμη μια τραγική συνέπεια της αντιαγροτικής πολιτικής της ΕΕ, στο πλαίσιο της αναθεώρησης της ΚΑΠ, με την οποία συμφωνούν, συναινούν και την εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

Οι σύμβουλοι της ΝΕΑΣ αναφέρονται στην ανάγκη οργάνωσης της κοινής πάλης αγροτών και εργαζομένων κατά της αντιαγροτικής πολιτικής, ζητούν τη συνέχιση της λειτουργίας των πέντε εργοστασίων της ΕΒΖ για να εξασφαλιστεί η συνέχιση της τευτλοκαλλιέργειας στη Λάρισα και στις άλλες περιοχές της χώρας κι απαιτούν να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος και να διασφαλιστούν τα δικαιώματά τους.

Τέλος, επισημαίνουν ότι οι παρατάξεις του νυν και εκ νέου υποψήφιου νομάρχη της ΝΔ και της υποψήφιας του ΠΑΣΟΚ, στηρίζουν την αντιαγροτική πολιτική και τη νέα ΚΑΠ και, επιπλέον, με τη στάση τους αποπροσανατολίζουν τους αγρότες και τους εργαζόμενους, αποκρύπτοντας την άσχημη πραγματικότητα και τις δυσοίωνες εξελίξεις. Με μια έννοια - σημειώνουν - είναι συνένοχοι για την υποβάθμιση του νομού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ