Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ
Παρανομούν για να συγκαλύψουν τη νοθεία

Παράσταση διαμαρτυρίας χτες από την ΕΣΚ ΑμΕΑ

Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΣΚ ΑμΕΑ
Από τη χτεσινή παράσταση διαμαρτυρίας της ΕΣΚ ΑμΕΑ
Δυναμική παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της λεγόμενης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΣΑμεΑ) πραγματοποίησαν χτες μέλη της «Ενωτικής Συνδικαλιστικής Κίνησης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες» (ΕΣΚ ΑμΕΑ), καταγγέλλοντας την ωμή άρνηση της ηγεσίας της ΕΣΑμεΑ να εκτελέσει τη δικαστική απόφαση που την αναγκάζει να παραδώσει στους ανάπηρους τα στοιχεία των συνέδρων που ψήφισαν στο συνέδριό της το Φλεβάρη του 2006.

Απ' την πρώτη στιγμή, στελέχη και μέλη της ΕΣΚ ΑμΕΑ κατήγγειλαν το όργιο νοθείας που στήθηκε από την ηγεσία της ΕΣΑμεΑ σε βάρος των αναπήρων και ζήτησαν τα παραστατικά, αλλά η ηγεσία της ΕΣΑμεΑ συστηματικά το αρνιόταν. Η παράταξη πήγε την υπόθεση στο δικαστήριο, όπου και δικαιώθηκε, αφού παρουσίασε συγκεκριμένα στοιχεία που αποδείκνυαν ότι στο συνέδριο - απ' όπου αναδείχτηκε ξανά η ίδια συμβιβασμένη ηγεσία - ψήφισαν 521 αντιπρόσωποι που δεν έπρεπε να νομιμοποιηθούν, σε σύνολο 1.052 ψηφισάντων.

Οπως κατήγγειλαν χτες τα μέλη της ΕΣΚ ΑμΕΑ, συνεχίζοντας τις παρανομίες η ΕΣΑμεΑ απροκάλυπτα αρνείται να εκτελέσει και τη δικαστική απόφαση (4602/10.7.2006), βάσει της οποίας οφείλει να παραδώσει τα παραστατικά και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία. Μάλιστα, χτες, την ώρα που οι πραγματικοί ανάπηροι έφτασαν στα γραφεία της ΕΣΑμεΑ, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ αποχώρησε, προκειμένου να αποφύγει τις όποιες εξηγήσεις.

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ υπογραμμίζει ότι ήρθε η ώρα της ανάληψης ευθυνών για τη σημερινή κυβέρνηση, αλλά και για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησε, στήριξε και χρησιμοποιεί σα μηχανισμό χειραγώγησης των αναπήρων και των οικογενειών τους, για κομματικά και όχι μόνο οφέλη.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ