Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΑΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργία

Κάλεσμα στους εκπαιδευτικούς να βρεθούν «στην πρώτη γραμμή των απεργιακών αγώνων», να κάνουν δική τους υπόθεση την 5ήμερη απεργία των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στις 18 - 22 Σεπτέμβρη και να παλέψουν για τη συνέχεια και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων απευθύνει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών Αθήνας.

«Ενα είναι το σίγουρο. Χρειάζονται να οργανωθούν και να ξεσπάσουν αγώνες άμεσα και συντονισμένα με ταξικό προσανατολισμό και κατεύθυνση τη συγκρότηση παλλαϊκού μετώπου για την Παιδεία, που αποτελεί τη μόνη εγγύηση για συνολική αντεπίθεση, νικηφόρα έκβαση των αγώνων και ακύρωση των αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση», τονίζει το ΠΑΜΕ Εκπαιδευτικών. Απαντά έτσι στη στάση των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών, καθώς η μεν ΔΟΕ προβάλλει στην απεργία ένα διεκδικητικό πλαίσιο μακριά από τις πραγματικές λαϊκές ανάγκες, χωρίς να στρέφεται στον πυρήνα της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής, ενώ η ΟΛΜΕ εξακολουθεί να βαδίζει στο δρόμο της αγωνιστικής απραξίας, παρά την επίθεση στη δημόσια δωρεάν Παιδεία.

Στο πλαίσιο της πενθήμερης απεργίας, για τη Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη, στις 11 π.μ., έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας, ενώ την Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη πραγματοποιείται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στην Αθήνα. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν η ΟΛΜΕ με πανελλαδική και η ΑΔΕΔΥ με παναττική στάση εργασίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ