ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Παρασκευή 15 Σεπτέμβρη 2006
Σελ. /32
Πόρτα - πόρτα

Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Το μόνο σίγουρο είναι πως δε θα βαριεστίσουμε. Φροντίζουν γι' αυτό οι υπερασπιστές της «δημοκρατίας».

Χτες, η διοίκηση του ιδιωτικοποιημένου - αλλά υπό κάποιο δημόσιο έλεγχο ακόμα - ΟΤΕ απαγόρευσε σε δημοσιογράφους και τηλεοπτικά συνεργεία να καλύψουν την περιοδεία της Γενικής Γραμματέα της ΚΕ του ΚΚΕ στο κεντρικό κτίριο του Οργανισμού.

Κι όμως, το ζήτημα της πλήρους παράδοσης του ΟΤΕ στους ιδιώτες είναι κριτήριο ψήφου, είμαστε σε προεκλογική περίοδο και έχει τη σημασία του κάπου κάπου να μαθαίνουν και οι ψηφοφόροι τις θέσεις όλων γύρω και από αυτό το θέμα.

Η διοίκηση του ΟΤΕ, όμως, έχει άλλη άποψη για την τόσο εξυμνούμενη «δημοκρατία».

Δεν είναι όμως μόνο αυτή.

Οι σύμβουλοι επικοινωνίας των «μονομάχων» του δικομματισμού συμβουλεύουν τους πελάτες τους, να αξιώνουν από τα κανάλια να τους καλούν μόνους τους, χωρίς δηλαδή παρόντα άλλον υποψήφιο.

Το γνωρίζαμε ήδη σαν μοντέλο «Φώφης», καθώς από το δικό της επιτελείο ξεκίνησε η εφαρμογή.

Τώρα μαθαίνουμε πως και ο Κακλαμάνης χρησιμοποιεί την ίδια συμβουλή.

Πρακτικό αποτέλεσμα: Καμία συζήτηση επί της ουσίας και ζωντανή αντιπαράθεση μέχρι τώρα.

Κι απ' ό,τι μαθαίνουμε έτσι θα πάει μέχρι το τέλος.

Ηδη το κρατικό κανάλι ζητάει από τους υποψήφιους να δεχτούν να πάρουν μέρος σε ένα «ντιμπέιτ» - μαϊμού!

Θα μαγνητοσκοπήσουν, λέει, σε άσχετο χρόνο τους υποψήφιους, τον καθένα μόνο του και θα τους παρουσιάσουν την ίδια μέρα, δίνοντας την εντύπωση μέσα από το μοντάζ ότι πρόκειται για συζήτηση. Κανένας, όμως, δε θα μιλάει με κανέναν.

Τα προσχήματα «σώζονται» με το να καλούν καλλιτέχνες που μετέχουν σε διαφορετικά ψηφοδέλτια σε σχετικά ελαφρούτσικες συζητήσεις - μη σπάσουμε και κανένα αυγό. Ολα υπακούουν στη συνταγή: Καμία αντιπαράθεση επί της ουσίας.

Γιατί; Γιατί είναι τόσο απόλυτη η πολιτική ταύτιση των «μονομάχων» που το ξεβράκωμα προκύπτει και μόνο που εμφανίζονται δίπλα - δίπλα. Γιατί, επίσης, γνωρίζουν πως αυτή η κοινή τους πολιτική, έχει αντίπαλο, το ΚΚΕ, κι αυτή τη μάχη δεν τη θέλουν.

Παρενέργεια: Να εμφανίζεται από τα έντυπα μέσα ενημέρωσης και να αναπαράγεται από τα τηλεοπτικά μια αντιπαράθεση που μέχρι στιγμής αφορά σε θέματα όπως το φύλο των αγγέλων.

Μπορεί να χαλάσει αυτή η σούπα; Μπορεί. Με το δοκιμασμένο τρόπο: Πόρτα - πόρτα, άνθρωπο τον άνθρωπο. Με απλές ερωτήσεις στους ψηφοφόρους της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ γύρω από απλά θέματα όπως: Τι αυξήσεις στα μεροκάματα υπέγραψε το ΠΑΣΟΚ της Φώφης και του Σκανδαλίδη; Πόσο κοστίζει η δωρεάν Παιδεία που προωθεί η ΝΔ του Κακλαμάνη και του Ντινόπουλου; Θα πάει να ψηφίσει τώρα, για να πληρώνει αύριο και στο δήμο αυτά που σήμερα νταβαντζιλίδικα του παίρνουν στα ιδιωτικά πάρκινγκ; Ο κατάλογος με τις ερωτήσεις μπορεί να μακρύνει. Το κύριο είναι να τους χαλάσουμε τη σούπα. Να πείσουμε έναν προς έναν όσους περισσότερους ότι δεν αξίζει κανείς να δηλώσει και αύριο κοψοχέρης.

Κι άστε τον Πρετεντέρη να γαυγίζει κάθε που θυμάται τα πανό στην Ακρόπολη και στο Μέγαρο...


ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ:
Θανάσης ΛΕΚΑΤΗΣ


ΓΑΡΓΑΛΑ ΤΑ ΓΑΡΓΑΛΑ ΤΑ...

ΟΙ «ΧΑΜΗΛΟΙ ΤΟΝΟΙ»: «Χαμηλούς τόνους κρατά το ΠΑΣΟΚ στο θέμα της γαλάζιας διαφθοράς και διαπλοκής, αποφεύγοντας επί του παρόντος να εισέλθει στον πυρήνα της βασικής υπόθεσης, της δωροδοκίας για τη ΜΕΒΓΑΛ. Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει επιλέξει να μην αναμειχθεί επί του παρόντος στο θέμα» (το ρεπορτάζ στα «ΝΕΑ»).

«ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΑΣ ΤΟ ΛΕΣ...»: «Ο "Ριζοσπάστης", δηλαδή, μας προτρέπει να μην ασχολούμαστε με τη "συμμορία με τα μπλε", αλλά με "την πολιτική των μονοπωλίων". Προσωπικώς δε θα ακολουθήσω τη συμβουλή του (...) Αυτή η μέθοδος είναι συμπτωματικά ο καλύτερος τρόπος για να πάρουν συγχωροχάρτι η συμμορία και η παράταξη που τη γέννησε. Να αφήσουμε τους κουμπάρους και να πιάσουμε τα μονοπώλια. Δεν το καταλαβαίνουν στον Περισσό διότι είναι ελαφρώς σαλεμένοι με τα μονοπώλια; Μπα! Μπορεί οι άνθρωποι να είναι σαλεμένοι, αλλά δεν είναι ηλίθιοι. Οπότε μάλλον κάνουν τη δουλειά τους. Την οποία, παρεμπιπτόντως, όλοι έχουμε καταλάβει» (ο jpretenteris@dolnet.gr στο «ΒΗΜΑ»).

ΤΟ ΨΑΧΝΟ: «Μια φορά και έναν καιρό υπήρχε μία χώρα που - σε αντίθεση με την άσπιλη και αμόλυντη Ελλαδάρα μας - ΔΕΝ έδειχνε μηδενική ανοχή στη διαφθορά (...) ΕΚΕΙ πετύχαιναν να απειλείται με πρόστιμο η μικρότερη εταιρεία του καρτέλ, και όχι ο δικός τους κολοσσός, ώστε να υποκύψει τελικά και να ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ... Να ανακαλύπτει ο αρμόδιος Φορέας Ελέγχου των Τροφίμων μόνο αλλοιωμένα γάλατα και τυριά των ανταγωνιστών τους... Να γίνονται τηλεοπτικές εκπομπές με ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ μόνο για τις παραβιάσεις της νομοθεσίας από τους άλλους... ΕΚΕΙ, όταν οι μικροί επιχειρούσαν να τη σκαπουλάρουν καρφώνοντας τον leader του καρτέλ, σύμφωνα με τους νόμους της πάνσοφης Ευρώπης και του φιλάνθρωπου καπιταλισμού, εκβιάζοντας από by far ΑΔΑΜΑΝΤΕΣ δημοσίους υπαλλήλους, που με ένα 10% μπροστάντζα προθυμοποιούνταν να καθαρίσουν ξεχνώντας - μέσα στην απληστία τους - ότι σε αυτά τα νταλαβέρια ο μόνος που πάει τελικά μέσα είναι ο φτωχομπινές του κυκλώματος (...) Τι φρικτός στ' αλήθεια τόπος... Ευτυχώς που εμείς ζούμε στην Ελλάδα του ΑΓΝΟΥ και του αληθινού, όπου μπορεί κανείς να ΦΑΓΕΙ άφοβα ό,τι θέλει, στη χώρα του ένδοξου ΟΛΥΜΠΟΥ και κυρίως της λαμπρής ΔΩΔΩΝΗΣ με ΔΕΛΤΑ κεφαλαίο. Σκεφτείτε να ζούσαμε ...ΕΚΕΙ!» (το πρώτο θέμα στο «ΠΟΝΤΙΚΙ»).

ΤΑ ...ΕΞΑΣΤΗΛΑ

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ελπίδα οι ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ και αντεπίθεσης

ΕΘΝΟΣ: Η ΜΑΡΤΥΡΙΑ που καίει τον Αδαμόπουλο

ΤΟ ΒΗΜΑ: Νάτοι, νάτοι οι Σικελοί!

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Οσμή καρτέλ και εκβιασμών στο γάλα

ΤΑ ΝΕΑ: Απολογία - σοκ καίει τους κουμπάρους

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ΣΥΜΜΑΧΙΑ κατά της διαφθοράς

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΤΟ ΚΑΡΤΕΛ των κουμπάρων

ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ: ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ οι συντάξεις των αποστράτων

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ: ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΙ αυξήσεις στις συντάξεις τους

Η ΑΥΓΗ: Ψίχουλα για τους ανέργους

ΑΥΡΙΑΝΗ: ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ ΤΟ ΚΟΛΠΟ

Ο ΛΟΓΟΣ: ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ ΣΟΚ στην Ελλάδα

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Ελεγχοι σε 7.300 εταιρείες

ΥΠΟ-ΓΡΑΜΜΙΣΕΙΣ
Σήμερα ψηφίζεις, αύριο πληρώνεις

«Το προεκλογικό κόστος "παγώνει" τα παρκόμετρα στον Δήμο Αθηναίων: η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης μετατίθεται κατά πάσα πιθανότητα για μετά τις εκλογές αντί στις αρχές Οκτωβρίου, παρ' ότι ο δήμος έχει ήδη αρχίσει τις σχετικές διαφημίσεις» (το ρεπορτάζ στα ΝΕΑ).

«Τάραξε τα νερά»!

«Με μια ασυνήθιστη κίνηση για τα ελληνικά πολιτικά ήθη ο κ. Κ. Σκανδαλίδης τάραξε τα νερά του άπνοου μέχρι στιγμής προεκλογικού αγώνα για τις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές (!) υπέβαλε την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα, θέλοντας έτσι να στείλει μήνυμα αφοσίωσης στα αυτοδιοικητικά καθήκοντα που του επιβάλει ο ρόλος του υποψηφίου δημάρχου της πρωτεύουσας» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

Με συνταγή Φώφης

«Ο Κ. Σκανδαλίδης γνωρίζει ότι η συμβουλή των επικοινωνιολόγων προς τον αντίπαλό του ήταν να αποφύγει με κάθε τρόπο την αντιπαράθεση. Οτι του έχουν προτείνει μέχρι τις εκλογές να κάνει μόνο συναντήσεις με φορείς και τίποτε άλλο που θα μπορούσε να τον φθείρει. Ετσι, του έλεγαν, δε θα διακινδύνευε να χάσει το προβάδισμα που έχει» (το παραπολιτικό στην ΗΜΕΡΗΣΙΑ).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ