ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Τρίτη 3 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
«Τσαλακώστε τα ιλουστρασιόν επιχειρήματα»

Κοινή συνέντευξη Τύπου της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΚΚΕ και και της Πολιτικής Οργάνωσης Αχα?ας του ΔΗΚΚΙ.

«Με την ενίσχυση των συνδυασμών της Αγωνιστικής Συνεργασίας να τσαλακωθούν τα ?ιλουστρασιόν? επιχειρήματα της πλουτοκρατίας, να παγώσουν στα χαμόγελά τους. Να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, να δυναμώσουμε τον πόλο αντίστασης του λαού». Αυτό τόνισαν ο Διονύσης Αρβανιτάκης, Γραμματέας της ΝΕ Αχαΐας και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ο Αντώνης Λεχουρίτης, εκπρόσωπος της Πολιτικής Οργάνωσης Αχαΐας και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΔΗΚΚΙ, σε κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσαν χτες το μεσημέρι, στα γραφεία της ΕΣΗΕΠΗΝ.

Συγκεκριμένα, ο Δ. Αρβανιτάκης, μεταξύ άλλων, απευθυνόμενος στους αριστερούς ψηφοφόρους, τους κάλεσε «να καταδικάσουν τα δεκανίκια της σοσιαλδημοκρατίας, τα στελέχη του ΣΥΝ, που παζαρεύουν την ψήφο σου με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ». Στην Αχαΐα, υπογράμμισε, ο ΣΥΝ συνεργάζεται και με υποψήφιους της ΝΔ στο όνομα των τοπικών κοινωνιών. Και αυτό για να ενισχυθούν τα ποσοστά του εκλεκτού του ΣΥΝ, στη Νομαρχία, Τσούκαλη, ο οποίος πλασάρει σαν «αριστερό πρόγραμμα» τις ντιρεκτίβες της ΕΕ και των κυβερνήσεων του δικομματισμού.

Ο Δ. Αρβανιτάκης τούς κάλεσε να προσπεράσουν τα λεγόμενα αριστερά ψηφοδέλτια (Χατζηλάμπρου - Πατούχα), όταν μέχρι το Μάη μαζί με τον ΣΥΝ έλεγαν για την «Ενότητα της Αριστεράς» και ότι φταίει το ΚΚΕ που δεν τη θέλει. Μάλιστα, ακόμη κι όταν δεν τα βρήκαν με τον ΣΥΝ, μιλούσαν και πάλι για την «Ενότητα της Αριστεράς» και πως... ξαναφταίει το ΚΚΕ. Και πρόσθεσε: «Δε λένε λέξη για τους τυχοδιωκτισμούς της ηγεσίας του ΣΥΝ, γιατί είναι συνεργάτες στο "Φόρουμ" και σε άλλα κινήματα, μαζί με το ΠΑΣΟΚ. Αριστερά σημαίνει συνέπεια και σταθερότητα, σταθερότητα και συνέπειά τους είναι ο αντικομμουνισμός». Τέλος, κάλεσε το λαό της πόλης να θυμηθεί τις άθλιες συμφωνίες ΠΑΣΟΚ - ΝΔ στις εκλογές του 1998, για να μην είναι ο Π. Κοσιώνης στο β΄ γύρο.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε ο Αντ. Λεχουρίτης, ο οποίος, αναφερόμενος στο γεγονός ότι οι υποψήφιοι του δικομματισμού εμφανίζονται ως ανεύθυνοι για την αντιλαϊκή πολιτική όλων αυτών των χρόνων, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Διαφώνησαν ποτέ π.χ. οι κύριοι Φλωράτος - Φούρας και Δημαράς και δεν εξακολουθούν να είναι στελέχη των κομμάτων που προώθησαν και προωθούν αυτή την πολιτική; Διαφώνησαν ποτέ οι κύριοι Κατσικόπουλος και Βασιλείου έστω και σε μια από τις άγριες αντιλαϊκές πρωτοβουλίες στις οποίες συστηματικά επιδόθηκαν τα κόμματά τους;». Καταλήγοντας τόνισε πως «ο ελληνικός λαός τους γνωρίζει πλέον αρκετά καλά. Ηρθε η ώρα να κάνει το αποφασιστικό βήμα. Ηλθε η ώρα να τους μαυρίσει και να ενισχύσει τον αγώνα και την ελπίδα. Να ενισχύσει τις δυνάμεις της συνεργασίας για την αντεπίθεση».

«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ»
Πλαίσιο δράσης προς όφελος των λαϊκών συμφερόντων

Ο Γιώργος Γιώγος
Ο Γιώργος Γιώγος
«Γνωρίζετε το έργο μας, αλλά και το δικό τους. Εσύ συγκρίνεις, εσύ αποφασίσεις». Και επειδή σε αυτή την περίπτωση η σύγκριση γίνεται εύκολα, πριν μερικές μέρες πλήθος κόσμου μαζί με τον επίτιμο δήμαρχο της πόλης Ν. Παξιμαδά παραβρέθηκε στα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου της «Δημοκρατικής Συνεργασίας Πετρούπολης», όπου έγινε και η παρουσίαση του ψηφοδελτίου.

Ο Γ. Γιώγος επικεφαλής της παράταξης και υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης αναφέρθηκε αρχικά στις αντιλαϊκές επιλογές της σημερινής δημοτικής αρχής, ενώ για τον υποψήφιο δήμαρχο κ. Καλαφάτη, ο οποίος στηρίζεται από τη ΝΔ, υπενθύμισε ότι «επί τρία χρόνια στο δημοτικό συμβούλιο στήριξε τη δημοτική αρχή, σε όλες τις αποφάσεις της. Ομοφώνησαν στο ζήτημα της τετράωρης απασχόλησης, την ψήφιση των αμαρτωλών προγραμματικών συμβάσεων του δήμου με τη δημοτική επιχείρηση, στην επιβολή της ανταποδοτικότητας των δημοτικών υπηρεσιών. Μόνο φέτος, προεκλογικά, προσπαθεί να μιλήσει για τη χαμένη τετραετία του Στ. Βλάχου».

Στη συνέχεια, ο Γ. Γιώγος ανέπτυξε το πρόγραμμα της Παράταξης για την επόμενη τετραετία που έχει σαν προτεραιότητα την κατασκευή σχολείων και σύγχρονων κτιρίων για τη στέγαση των δημοτικών παιδικών σταθμών, τη διάσωση όλων των ελεύθερων χώρων, την εξυγίανση της δημοτικής επιχείρησης, την κατάργηση της ανταποδοτικότητας και των υπερβολικών αυξήσεων των ανταποδοτικών τελών και φόρων και την καθαριότητα της πόλης.

Με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων

«Η αθλητική και σχολική στέγη αποτελούν προτεραιότητα για μας», επισήμανε ο υποψήφιος δήμαρχος Πετρούπολης κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους αθλητικών σωματείων της πόλης, πριν μερικές μέρες. Η ανάγκη για τη δημιουργία περισσότερων αθλητικών εγκαταστάσεων αλλά και για οικονομική ενίσχυση του σωματειακού αθλητισμού με αντικειμενικά κριτήρια, αναδείχτηκε κατά τη διάρκεια της συζήτησης, θέματα για τα οποία ο Γ. Γιώγος δεσμεύτηκε ότι θα υλοποιήσει, ενώ προτίθεται να προχωρήσει και στην κατάργηση της ανταποδοτικότητας (μηνιαίων εισφορών) στα τμήματα του ΔΑΟΠ.

Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου
Στιγμιότυπο από τα εγκαίνια του εκλογικού κέντρου
ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα, Τρίτη 3 Οκτώβρη

- Ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης στις 3.30 μ.μ. θα περιοδεύσει στο ΙΕΚ Κορυδαλλού και στις 6.30 μ.μ. στην Αγία Σοφία Πειραιά.

- Η Ελπίδα Παντελάκη στις 10.00 π.μ. θα περιοδεύσει στο Δημαρχείο Πειραιά και στις 12.00 το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Πειραιά.

- Ο Γιώργος Πάντζας, υποψήφιος νομάρχης Ανατολικής Αττικής, θα περιοδεύσει το πρωί στα εργοστάσια μετάλλου ΨΑΛΙΔΑ και ΣΒΑΠΕ στο Κορωπί.

- Ο Κώστας Παπαπολυχρονίου, υποψήφιος νομάρχης Δυτικής Αττικής, θα περιοδεύσει στις 6 μ.μ. στο κέντρο και τα καταστήματα της Μαγούλας.

- Ο Αντώνης Χοροζάνης, υποψήφιος δήμαρχος Ελευσίνας, θα μιλήσει στις 7 μ.μ. σε συγκέντρωση στην περιοχή ΙΡΙΣ.

- Τους υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και το πρόγραμμά της θα παρουσιάσει σε σημερινή Συνέντευξη Τύπου, στις 5 μ.μ., στην αίθουσα του Συνδικάτου Οικοδόμων (Θεοφράστου & 40 Εκκλησιών, Περιστέρι), η «Πρωτοβουλία Αγωνιστικής Συμπαράταξης».

- Στις 10 π.μ. ο Γιάννης Ζιώγας θα περιοδεύσει στις υπηρεσίες του ΙΓΜΕ. Στη 1 μ.μ. θα περιοδεύσει στο εργοστάσιο της ΖΗΜΕΝΣ όπου θα μιλήσει σε εργαζόμενους και στις 6 μ.μ. θα μιλήσει σε συγκέντρωση νεολαίας στο Πολυτεχνείο του ΑΠΘ.

- Προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Υδρας στη Ν. Κρήνη διοργανώνει η «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά» στις 8 το βράδυ. Θα μιλήσει ο υποψήφιος δήμαρχος Δαμιανός Παπαδόπουλος.

- Κλιμάκιο της ΝΑΣ Χανίων, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γιώργο Νταγκουνάκη θα περιοδεύσει στις 10 π.μ. στο Δημοτικό Γηροκομείο και στις 12 το μεσημέρι στο ξενοδοχείο «Μινώα».

ΡΕΘΥΜΝΟ
Αντιδράσεις για την ακύρωση του συνδυασμού

Στην ακύρωση του συνδυασμού «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία», με επικεφαλής την Αθηνά Γιανναράκη - Σπιταδάκη προχώρησε το Πολυμελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου. Σύμφωνα με το Πρωτοδικείο, ο συνδυασμός δεν πληρούσε τις νόμιμες προϋποθέσεις, αφού δεν είχε κατατεθεί το απαιτούμενο 30% των τριμελών Τοπικών Συμβουλίων στο Δήμο Ρεθύμνου. Στην ουσία έπρεπε να κλειστούν από το συνδυασμό τρία τοπικά συμβούλια έναντι δύο που τελικά κατέθεσε.

Η απόφαση του Πρωτοδικείου πάρθηκε κατά πλειοψηφία με τον πρόεδρο των Πρωτοδικών Κωνσταντίνο Τρανό, που μειοψήφησε, να υποστηρίζει ότι η παράλειψη δεν ήταν σκόπιμη αλλά δικαιολογημένη αφού ο υπολογισμός της ποσόστωσης του 30% έγινε από το συνδυασμό με βάση τα δεδομένα των εκλογών του 2002 όταν τα τριμελή συμβούλια του Δήμου Ρεθύμνου ήταν οχτώ. Ακόμα και όταν ο συνδυασμός κατέθεσε συμπληρωματική δήλωση υποψηφίων του για το τρίτο Τοπικό Συμβούλιο, το Πρωτοδικείο Ρεθύμνου δεν την έκανε δεκτή, χαρακτηρίζοντάς την απαράδεκτη.... διότι υποβλήθηκε μετά τις 24/9/2006.

Η υποψήφια δήμαρχος Ρεθύμνου Αθηνά Γιανναράκη - Σπιταδάκη αμέσως μετά την απόφαση του Πρωτοδικείου έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Δυστυχώς η τυπικότητα των εγκυκλίων υπερίσχυσε της ουσίας. Ο αποκλεισμός μας έγινε γιατί στο συνδυασμό που καταθέσαμε νόμιμα δηλώσαμε υποψηφίους για δύο τοπικά συμβούλια και όχι για τρία. Μια παράλειψη που δεν οφειλόταν σε αδυναμία να βάλουμε ακόμα τρεις υποψηφίους - πράγμα που έγινε αμέσως μόλις ειδοποιηθήκαμε - αλλά σε λανθασμένη πληροφόρηση που είχαμε για τη σύνθεση των τοπικών συμβουλίων στο Δήμο μετά τις πληθυσμιακές αλλαγές».

Η υποψήφια δήμαρχος Ρεθύμνου κάλεσε τους ψηφοφόρους της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» να δώσουν πληρωμένη, όπως τόνισε, απάντηση στην όλη εξέλιξη. Να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις στις εκλογές της 15ης Οκτωβρίου, το Συνδυασμό της «Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας» με επικεφαλής τον Νίκο Μανουσάκη και στο δήμο να μαυρίσουν τους συνδυασμούς του δικομματισμού.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ