ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Πέμπτη 5 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΝΟΥΣΟΓΙΑΝΝΑΚΗΣ - ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΝΟΜΑΡΧΗΣ ΠΕΙΡΑΙΑ
«Το καράβι δε φτιάχνεται χωρίς εσάς»

Σε συγκέντρωση με εργατοτεχνίτες σε επισκευαζόμενο πλοίο, στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, μίλησε ο υποψήφιος της ΝΑΣ

«Εχετε μεγάλη δύναμη. Ψηφίστε με κριτήριο τα προβλήματά σας», τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης
«Εχετε μεγάλη δύναμη. Ψηφίστε με κριτήριο τα προβλήματά σας», τόνισε ο Γ. Μανουσογιαννάκης
«Αυτό το καράβι δεν μπορεί να φτιαχτεί χωρίς εσάς, όσα λεφτά και αν ρίξουν οι ιδιοκτήτες του. Οταν φτιαχτεί δεν μπορεί να κουνηθεί ούτε μέτρο, όσα χρήματα και αν δοθούν, αν δε δουλέψουν οι ναυτεργάτες. Αν λοιπόν καταλάβουμε τι δύναμη έχουμε στα χέρια μας, τότε θα είναι αλλιώς τα πράγματα».

Με το χαρακτηριστικό αυτό παράδειγμα ο Γιάννης Μανουσογιαννάκης, υποψήφιος νομάρχης Πειραιά με τη ΝΑΣ, θέλησε να δείξει χτες, κατά τη διάρκεια περιοδείας στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη Περάματος, ότι η δύναμη των εργατών είναι μεγάλη και ότι είναι σημαντικό να χρησιμοποιήσουν αυτή τη δύναμη σωστά. Αλλωστε, ο χώρος της συγκέντρωσης - το εσωτερικό ενός επισκευαζόμενου πλοίου - ήταν ο πλέον κατάλληλος για να συνειδητοποιήσει το «μελίσσι» των εργατοτεχνιτών διαφόρων ειδικοτήτων, που διέκοψαν τη δουλιά τους για να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση, ότι αυτό που μετρά τελικά είναι η ίδια τους η δύναμη. Ενωμένη με εργάτες από άλλους χώρους και κλάδους, ενωμένη με τους φοιτητές, τους δασκάλους, τους εκπαιδευτικούς.

Ο Γ. Μανουσογιαννάκης και ο υποψήφιος δήμαρχος Περάματος Γιάννης Πατσιλινάκος κάλεσαν τους εργαζόμενους της Ζώνης να πάνε στην κάλπη με καθαρό μυαλό και να μην ξεχάσουν τη φτώχεια, την ακρίβεια, την ανεργία, τα εγκλήματα στους χώρους δουλιάς. Να μην ξεχάσουν τη δική τους ζωή και το δικό τους μέλλον. Να μην ξεχάσουν ότι αυτοί που τους ζητούν σήμερα την ψήφο τους από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και τον ΣΥΝ, ο καθένας ανάλογα με τη θέση που βρέθηκε, κυβέρνηση, νομάρχες, δήμαρχοι, έβαλαν πλάτη για να περάσουν τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης, η προσωρινή δουλιά, η ημιαπασχόληση των δύο - τριών ωρών καθημερινά.

«Είναι αυτοί - είπε ο Γ. Μανουσογιαννάκης - όπως ο νομάρχης και πρώην πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, Γ. Μίχας, που μέσω των εργασιακών σχέσεων στους δήμους και τις νομαρχίες άνοιξαν τις πόρτες για την ανατροπή των κατακτημένων με αίμα εργασιακών σχέσεων και στον ιδιωτικό τομέα, όπου σήμερα πάνω από 600.000 εργαζόμενοι ζουν υπό αυτό το καθεστώς». Ακόμα κάλεσε τους εργάτες να καταπολεμήσουν την απογοήτευση που καλλιεργείται σκόπιμα από αυτούς που έχουν συμφέρον να μην πάρουν οι εργαζόμενοι τη ζωή τους στα χέρια τους.

Την εκδήλωση άνοιξε η Ελένη Ξυλαρδιστού, αντιπρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Κερατσινίου - Περάματος, η οποία μετέφερε το μήνυμα των απεργών δασκάλων για κοινή δράση για τα προβλήματα της Παιδείας, για αγωνιστική δράση δηλαδή για το παρόν και το μέλλον της νέας γενιάς και του τόπου.

ΕΛΕΥΣΙΝΑ
Προεκλογικά παιχνίδια με τους ανέργους

Μόνο το θράσος, ο εμπαιγμός και η κοροϊδία απέναντι στους ανέργους μπορεί να χαρακτηρίσει το δήμαρχο της Ελευσίνας Γιώργο Αμπατζόγλου, εκλεκτό του ΣΥΝ και του ΠΑΣΟΚ και για δεύτερη τετραετία. Ο κατά τ' άλλα «αριστερός» δήμαρχος, χωρίς ντροπή, την περασμένη βδομάδα έφτασε στο σημείο να καλέσει σε συγκέντρωση στο δημαρχείο τους εργαζόμενους της δημοτικής επιχείρησης τους οποίους με το που ανέλαβε τη διοίκηση του δήμου είχε απολύσει αμέσως.

Τα παραπάνω γεγονότα και το δήμαρχο για προεκλογικά ρουσφέτια και κοροϊδία κατήγγειλε και με ανακοίνωση η «Προοδευτική Αγωνιστική Κίνηση» και ο υποψήφιος δήμαρχος Αντώνης Χοροζάνης. Αλλωστε οι δυνάμεις της παράταξης ήταν οι μόνες που στήριξαν τους εργαζόμενους όταν ο δήμαρχος τους λοιδορούσε όλα αυτά τα χρόνια και αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά.

Μετά από τέσσερα χρόνια λοιπόν, τους συγκέντρωσε και με νόημα τους έδωσε να καταλάβουν ότι αν δεν τον ψηφίσουν να μην περιμένουν επαναπρόσληψη!!! Εφαγε βέβαια κυριολεκτικά «χαστούκι» από τους ίδιους τους εργαζόμενους οι οποίοι οργισμένοι του γύρισαν την πλάτη. Κάτι μάλιστα που «εκνεύρισε» τον δήμαρχο με αποτέλεσμα να κλείσει τα μικρόφωνα και να τελειώσει τη συγκέντρωση άρον άρον. Γιατί οι εργαζόμενοι δεν ξεχνούν ποιος τους πέταξε στο δρόμο, ποιος τους έσερνε στα δικαστήρια, τους απειλούσε και τους τρομοκρατούσε και αμφισβητούσε ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

ΤΑ ΨΕΥΤΙΚΑ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ
«Ντροπή τα προεκλογικά τραπεζώματα»

Σαν τα «κοράκια» έχουν πέσει οι διάφοροι υποψήφιοι στους συνταξιούχους των Ανω Λιοσίων, για να τους ξεγελάσουν με προεκλογικά τραπεζώματα και να υφαρπάξουν την ψήφο τους. Ετσι, μετά τον υποψήφιο νομάρχη της ΝΔ στη Δυτική Αττική Γιώργο Λιάκο που τους «παρέθεσε γεύμα γνωριμίας» σε ταβέρνα, τώρα έρχεται και ο υποψήφιος δήμαρχος του ΣΥΝ στα Ανω Λιόσια Κώστας Βάβουλας. Ο δεύτερος, μάλιστα, θα κάνει το τραπέζωμα την ερχόμενη Τρίτη μέσα στο χώρο του ΚΑΠΗ, για να τους «τιμήσει», όπως λέει, για τη γενικότερη προσφορά τους, την οποία βέβαια θυμήθηκε τώρα!

Την απάντηση, βέβαια, και οι δύο υποψήφιοι την πήραν από τους ίδιους τους συνταξιούχους και συγκεκριμένα με ανακοίνωση του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Ανω Λιοσίων, στην οποία χαρακτηρίζουν τα προεκλογικά τραπεζώματα «ΝΤΡΟΠΗ!!!».

* * *

«Πού ήταν τόσα χρόνια μπροστά στα μεγάλα προβλήματα που ζούμε; Οι πολιτικοί τους χώροι ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ άφησαν ασύδοτους τους φαρμακοβιομηχάνους να αυξάνουν ανεξέλεγκτα τις τιμές των φαρμάκων και είναι υπεύθυνοι για το δράμα που βιώνουμε με τη μίζερη σύνταξη», σημειώνουν στην ανακοίνωση. Και οι συνταξιούχοι, καταλήγοντας, δίνουν ξεκάθαρη και συγκεκριμένη απάντηση: «Δε μας ξεγελάνε για να πάρουν την ψήφο μας. Στις εκλογές οι συνταξιούχοι θα τιμωρήσουν όλους αυτούς που είναι υπεύθυνοι και συνένοχοι για τη σημερινή κατάσταση».

Υποκριτικό ενδιαφέρον

Ολο «σήματα κινδύνου» για το τεράστιο περιβαλλοντικό σκάνδαλο της λυματολάσπης της Ψυττάλειας εκπέμπει, το τελευταίο διάστημα, ο Νομάρχης Πειραιά του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Μίχας. Πριν από λίγες μέρες, ζήτησε την παρέμβαση του κοινοτικού Επιτρόπου για θέματα Περιβάλλοντος Στ. Δήμα για το ζήτημα. Τι σύμπτωση, όμως: Το τεράστιο αυτό πρόβλημα για τον συγκεκριμένο Νομάρχη άρχισε να υπάρχει μόλις έπεσε από την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ!

* * *

Τι έκανε πριν; Το 2001 ως στέλεχος του ΠΑΣΟΚ δε βρήκε κουβέντα να πει όταν από τα έργα του δευτεροβάθμιου βιολογικού καθαρισμού περικόπτονταν η μονάδα ξήρανσης, αν και το κόστος του έργου από 125 εκατ. ευρώ που ξεκίνησε, με τη μονάδα ξήρανσης, αυτό εκτοξεύτηκε στα 205 χωρίς αυτήν! Κι όχι μόνο αυτό. Και ο ίδιος ο Γ. Μίχας, ως νομάρχης πλέον Πειραιά, το Σεπτέμβρη του 2003, όταν άρχισε η λυματολάσπη να σωρεύεται πάνω στην Ψυττάλεια, συνυπέγραψε απόφαση με την ΕΥΔΑΠ, τον ΕΣΔΚΝΑ και το Δήμο Λιοσίων, ώστε για δέκα ολόκληρα χρόνια να μεταφέρεται η λυματολάσπη στη χωματερή των Ανω Λιοσίων! Ας μην το παίζει, λοιπόν, ούτε προστάτης του περιβάλλοντος, ούτε υπερασπιστής της υγείας των κατοίκων του Πειραιά και γενικότερα του Λεκανοπεδίου. Δεν τον παίρνει...

Συγκέντρωση ετεροδημοτών

Σε συγκέντρωση ετεροδημοτών, στην Αθήνα, θα μιλήσει την ερχόμενη Κυριακή, 8 του Οκτώβρη, ο Βαγγέλης Μπούτας, υποψήφιος νομάρχης Καρδίτσας με τη «Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία» και μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, στις 12 το μεσημέρι, στο Συνδικάτο Οικοδόμων (πλατεία Κάνιγγος).



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ