ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
Σελ. /32
ΝΑΣ - ΔΑΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
«Βάλτε φρένο στα χειρότερα»

Περιοδεία, στην Περιφέρεια Ηπείρου, των υποψηφίων των αγωνιστικών συνδυασμών για τη νομαρχία Ιωαννίνων, Χρήστου Μεντή και για το Δήμο Ιωαννιτών, Τάκη Τσίγκα

Χρήστος Μεντής υποψήφιος Νομάρχης Ιωαννίνων
Χρήστος Μεντής υποψήφιος Νομάρχης Ιωαννίνων
Κάλεσμα στους εργαζόμενους με την ψήφο τους να ανησυχήσουν και τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, αποδυναμώνοντας τα κόμματα αυτά και καταδικάζοντας την αντιλαϊκή τους πολιτική. Να βάλουν φρένο στο «κάθε φέτος και χειρότερα», ενισχύοντας τα αγωνιστικά ριζοσπαστικά ψηφοδέλτια που στηρίζει το ΚΚΕ και οι συνεργαζόμενες με αυτό δυνάμεις, απηύθυναν στους εργαζόμενους της Περιφέρειας Ηπείρου οι υποψήφιοι νομάρχης και δήμαρχος Χρήστος Μεντής και Τάκης Τσίγκας, αντίστοιχα, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησαν κλιμάκια της ΔΑΣ και της ΝΑΣ.

Στην περιοδεία, αναδείχτηκαν οι ελλείψεις που υπάρχουν στο προσωπικό, η συνειδητή πολιτική υποβάθμισης και απαξίωσης που έχει ακολουθηθεί με τη συρρίκνωση των αρμόδιων διευθύνσεων και υπηρεσιών της Περιφέρειας για μελέτες και έργα αναγκαία για το λαό. Αντικείμενα, μέρος των οποίων, ήδη παραδίδονται - μέσα από τις ΣΔΙΤ - σε ιδιώτες και εκπροσώπους του κεφαλαίου, για να αυξήσουν την κερδοφορία τους.

Οι επικεφαλής επισήμαναν, μεταξύ άλλων, την προώθηση της μερικής απασχόλησης και σε δημόσιους οργανισμούς και υπηρεσίες. Κάτι που, εκτός των άλλων, διαιρεί τους εργαζόμενους και αποτελεί όχημα για την καταστρατήγηση των εργασιακών, ασφαλιστικών και κοινωνικών δικαιωμάτων του συνόλου των εργαζομένων. Απέναντι σε αυτήν την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, των κομμάτων και των δυνάμεων που τη στηρίζουν κάλεσαν τους εργαζόμενους να δώσουν ηχηρό αγωνιστικό μήνυμα με την ψήφο τους στα αγωνιστικά νομαρχιακά και δημοτικά ψηφοδέλτια.

Ο Τάκης Τσίγκας υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών

Eurokinissi

Ο Τάκης Τσίγκας υποψήφιος Δήμαρχος Ιωαννιτών
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΝΙΚΑΙΑΣ
Η Υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα

Η πρόταση της παράταξης για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας στη Νίκαια

«Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, ισότιμο και υψηλής ποιότητας για όλο το λαό, βάζοντας έτσι φραγμό στη συνεχή εμπορευματοποίηση της Υγείας και την οικονομική επιβάρυνση του δημότη», είναι η ξεκάθαρη πρόταση της «Δημοκρατικής Ενότητας» (ΔΕ)Νίκαιας για την Υγεία.

Δηλώνοντας ότι «αγωνιζόμαστε να μη γίνουν οι δήμοι μηχανισμοί ιδιωτικοποίησης της Υγείας», η ΔΕ διεκδικεί: «Την ανάπτυξη από το κράτος, και όχι στη βάση του εθελοντισμού, ουσιαστικής πρωτοβάθμιας Υγείας υψηλού επιπέδου και δωρεάν για όλο το λαό, ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσοκομείων, Ενιαίο Κρατικό Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Επιπλέον για τη Νίκαια: «Τα 2 Κέντρα Υγείας, όπως προβλέπονται από το ΕΣΥ για τη Νίκαια, με πλήρη κάλυψη των θέσεων εργασίας και μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την αποσυμφόρηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, ώστε να μπορέσει να επιδοθεί καλύτερα στο ρόλο του που είναι η ανάπτυξη δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Δημιουργία Κρατικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων. Δημόσιο Νοσηλευτικό Ιδρυμα Χρονίως Πασχόντων ασθενών. Δημόσια Παιδοψυχιατρική Μονάδα με εξειδικευμένο Κέντρο Λογοθεραπείας».

Για το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας: «Αμεση στελέχωση και λειτουργία του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Αμεση πρόσληψη ιατρικού - νοσηλευτικού - βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου».

Για το ΙΚΑ της Νίκαιας: «Πλήρη στελέχωσή του με ιατρικό - νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό. Το νέο κεντρικό κατάστημα που θα γίνει στο κέντρο της πόλης να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Νίκαιας, ιατρικές και διοικητικές. Τα ραντεβού να είναι άμεσα για όλες τις ειδικότητες και τις εξετάσεις (ακτινογραφίες, μικροβιολογικές, κ.ά.)».

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Ενότητας» που σχετίζονται με το χώρο της Υγείας: Μαρία Αλεξίου - Συμεώνογλου, Χρήστος Δρακούλης, Γεωργία Ηλιοπούλου - Ξένου, Γιάννης Καρυδάς, Σταύρος Κορομπίλης, Πανδώρα Ποζατζίδου, Γιάννης Πρωτόπαππας, Σάμι Ρεζέκ, Μανώλης Χατζηευστρατίου.

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Αγωνιστικών Συνδυασμών
Σήμερα, Σάββατο 7 Οκτώβρη

-- Στις 10.30 π.μ. το ψηφοδέλτιο της ΝΑΣ Πειραιά, με επικεφαλής τον υποψήφιο νομάρχη Γ. Μανουσογιαννάκη, θα περιοδεύσει στην αγορά του κέντρου στον Πειραιά.

-- Στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Αγάπιος Σαχίνης θα μιλήσει σε εκδήλωση για τον πολιτισμό στο εκλογικό κέντρο της παράταξης.

-- Στις 7 μ.μ. ο Γ. Ζιώγας θα μιλήσει σε εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία Πολιτών για την Καλαμαριά».

-- Στις 8 μ.μ. θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ Κεφαλονιάς και της ΔΑΣ Παλικής, μπροστά από το δημαρχείο, στο Ληξούρι. Θα μιλήσουν ο Δημήτρης Ματζουράτος, υποψήφιος νομάρχης και ο Νίκος Αλεξανδρόπουλος, υποψήφιος δήμαρχος.

-- Στις 8 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ Αργολίδας στο Κρανίδι. Θα μιλήσουν, ο Γιώργος Τούσσας, ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και ο Γιώργος Θεοδοσίου, υποψήφιος νομάρχης.

-- Στις 12 το μεσημέρι στο εκλογικό κέντρο της ΔΑΣ «Πάτρα Μπροστά» θα παραχωρηθεί συνέντευξη Τύπου από τον Π. Μαντά, μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του ΔΗΚΚΙ και τον Θ. Χίτζογλου, μέλος της ΚΕ του ΔΗΚΚΙ.

-- Στις 8 μ.μ. στην παραλία Χαλκίδας θα γίνει η κεντρική προεκλογική συγκέντρωση με ομιλητές την Σοφία Ντούρου υποψήφια νομάρχη Εύβοιας και τον Βαγγέλη Σταματούκο υποψήφιο δήμαρχο Χαλκίδας.

-- Στις 7 μ.μ. ο υποψήφιος δήμαρχος Αρτεμισίου Εύβοιας με τη «Δημοτική Αγωνιστική Συνεργασία» Μιχάλης Νιέρης θα μιλήσει σε συγκέντρωση στις Γούβες.

-- Στις 8.30 μ.μ. στα Παλιά Ρούματα Χανίων διοργανώνεται συγκέντρωση από τη ΝΕ Χανίων του ΚΚΕ με ομιλητή τον Θανάση Παφίλη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και ευρωβουλευτή.

-- Στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής θα πραγματοποιηθεί η προεκλογική συγκέντρωση της ΝΑΣ Εβρου - Ροδόπης. Θα μιλήσουν ο υποψήφιος υπερνομάρχης Γιώργος Μποτρότσος και ο υποψήφιος νομάρχης Ροδόπης Νίκος Φακιρίδης. Θα χαιρετίσει ο υποψήφιος νομάρχης Εβρου Χρήστος Τρέλης.

Αρνήθηκαν την επίσκεψη της ΝΑΣ

Συνεχίζεται και εντείνεται η προσπάθεια να μπουν φραγμοί στη διάδοση των θέσεων των αγωνιστικών συνδυασμών, ώστε να μη φτάσουν πλατιά στα λαϊκά στρώματα και τη νεολαία. Προχτές η «Εταιρία Σπαστικών», φιλανθρωπικό σωματείο, έστειλε αρνητική απάντηση στην επιστολή της ΝΑΣ που ζητούσε να πραγματοποιήσει περιοδεία. Η «Εταιρία Σπαστικών» είναι ένα φιλανθρωπικό σωματείο που χρηματοδοτείται εν μέρει από το κράτος και αναζητά τους υπόλοιπους πόρους του από φιλεύσπλαχνους συμπολίτες μας.

Βέβαια, αν αναλογιστούμε, τις προτάσεις της ΝΑΣ για διεκδίκηση κρατικής μέριμνας, δωρεάν και αναβαθμισμένων κοινωνικών υπηρεσιών, για τα Ατομα με Ειδικές Ανάγκες, κόντρα στις «φιλανθρωπίες» και στους «τηλεμαραθώνιους ανθρωπιάς», δεν είναι να απορεί κανείς για ποιους λόγους και από ποιους παρεμποδίζονται οι περιοδείες της ΝΑΣ ιδιαίτερα σε τέτοιους χώρους. Τη στιγμή, μάλιστα, που τα καλέσματα της ΝΑΣ για διεκδικητικό αγώνα βρίσκουν όλο και μεγαλύτερη ανταπόκριση...

«ΠΕΡΑΜΑ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΟΛΗ»
Με περισσότερες δυνάμεις στη μάχη των εκλογών

Ολοένα και περισσότερες δυνάμεις εντάσσονται στη μάχη που δίνει το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο «Πέραμα Σύγχρονη Πόλη», για να αναδειχτεί δήμαρχος στο Πέραμα ο Γιάννης Πατσιλινάκος, για να αποκτήσει η πόλη δημοτική αρχή που θα συμβάλει στην οργάνωση των αγώνων των εργαζομένων ενάντια στην αντιλαϊκή - διαλυτική πολιτική των ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και θα είναι σύμμαχος των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων στην προσπάθειά τους για επιβίωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η διοίκηση της Ενωσης Ναυπηγοεπισκευαστών Πειραιά πήρε απόφαση να στηρίξει επίσημα τον Γ. Πατσιλινάκο. Η απόφασή τους αυτή στηρίζεται στο γεγονός ότι ακριβώς αυτή η αντιλαϊκή πολιτική που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση της ΝΔ φέρει τη σφραγίδα της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Κυριότερη αφορμή γι' αυτή την απόφαση, αποτελεί ο πόλεμος που έχει κηρύξει η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την ίδια πρακτική με αυτή του ΠΑΣΟΚ σε βάρος της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης που αποτελεί τη μοναδική παραγωγική δραστηριότητα σε ολόκληρο τον Πειραιά και από τις λιγοστές της χώρας.



Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ