Σάββατο 7 Οχτώβρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ - ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2006
«ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ» ΝΙΚΑΙΑΣ
Η Υγεία είναι δικαίωμα, όχι εμπόρευμα

Η πρόταση της παράταξης για τα προβλήματα στον τομέα της Υγείας στη Νίκαια

«Αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα Υγείας, ισότιμο και υψηλής ποιότητας για όλο το λαό, βάζοντας έτσι φραγμό στη συνεχή εμπορευματοποίηση της Υγείας και την οικονομική επιβάρυνση του δημότη», είναι η ξεκάθαρη πρόταση της «Δημοκρατικής Ενότητας» (ΔΕ)Νίκαιας για την Υγεία.

Δηλώνοντας ότι «αγωνιζόμαστε να μη γίνουν οι δήμοι μηχανισμοί ιδιωτικοποίησης της Υγείας», η ΔΕ διεκδικεί: «Την ανάπτυξη από το κράτος, και όχι στη βάση του εθελοντισμού, ουσιαστικής πρωτοβάθμιας Υγείας υψηλού επιπέδου και δωρεάν για όλο το λαό, ουσιαστικό εκσυγχρονισμό των δημόσιων νοσοκομείων, Ενιαίο Κρατικό Δημόσιο Σύστημα Κοινωνικής Πρόνοιας».

Επιπλέον για τη Νίκαια: «Τα 2 Κέντρα Υγείας, όπως προβλέπονται από το ΕΣΥ για τη Νίκαια, με πλήρη κάλυψη των θέσεων εργασίας και μηχανολογικού εξοπλισμού. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και την αποσυμφόρηση του Γενικού Κρατικού Νοσοκομείου Νίκαιας, ώστε να μπορέσει να επιδοθεί καλύτερα στο ρόλο του που είναι η ανάπτυξη δευτεροβάθμιας και τριτοβάθμιας φροντίδας Υγείας. Δημιουργία Κρατικού Κέντρου Αποκατάστασης Αναπήρων. Δημόσιο Νοσηλευτικό Ιδρυμα Χρονίως Πασχόντων ασθενών. Δημόσια Παιδοψυχιατρική Μονάδα με εξειδικευμένο Κέντρο Λογοθεραπείας».

Για το Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας: «Αμεση στελέχωση και λειτουργία του νέου Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Αμεση πρόσληψη ιατρικού - νοσηλευτικού - βοηθητικού προσωπικού για την κάλυψη των καθημερινών αναγκών και την ομαλή λειτουργία του Νοσοκομείου».

Για το ΙΚΑ της Νίκαιας: «Πλήρη στελέχωσή του με ιατρικό - νοσηλευτικό - παραϊατρικό προσωπικό. Το νέο κεντρικό κατάστημα που θα γίνει στο κέντρο της πόλης να στεγάσει όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ Νίκαιας, ιατρικές και διοικητικές. Τα ραντεβού να είναι άμεσα για όλες τις ειδικότητες και τις εξετάσεις (ακτινογραφίες, μικροβιολογικές, κ.ά.)».

Τη σχετική ανακοίνωση υπογράφουν οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της «Δημοκρατικής Ενότητας» που σχετίζονται με το χώρο της Υγείας: Μαρία Αλεξίου - Συμεώνογλου, Χρήστος Δρακούλης, Γεωργία Ηλιοπούλου - Ξένου, Γιάννης Καρυδάς, Σταύρος Κορομπίλης, Πανδώρα Ποζατζίδου, Γιάννης Πρωτόπαππας, Σάμι Ρεζέκ, Μανώλης Χατζηευστρατίου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ